bravo!

Iščekivanjima je došao kraj: Nataša Bekvalac je kuma ovogodišnjeg Beograd Prajda 2021. godine

0

Svojom dugogdišnjom borbom za LGBT+ prava Nataša Bekvalac se izdvojila kao jedna od najglasnijih javnih ličnosti koja ističe važnost slogana da niko nije jednak dok svi nismo jednaki

foto: Antonio Anhel/ATA images
foto: Antonio Anhel/ATA images

Pevačica Nataša Bekvalac je javna ličnost koja često na svojim nastupima i u svojim javnim pojavljivanjima, govorima podržava LGBT+ polupaciju. Često ističe važnost prava ove zajednice, a novim gestom napravila je iskorak u borbi za prava ova zajednice — ona je kuma Beogradskog Prajda 2021. godine. 

 

Pevačica je već bila deo ove manifestacije tako što je 2016. godine nastupala na Prajdu, kada je kuma bila glumica Mirjana Karanović. Mnogi su mislili da je Nataša tada kumovala, ali ne, bila je samo gošća. 

 

Ona je takođe učestvovala i u kampanji "Šta nas žulja", te jasno podržala sklapanje istopolnih parnerstava. Takođe, na svom nastupu u Štark Areni 2019. godine imala je i muzički blok posvećen LGBT+ populaciji. 

 

— Prajd je jedan od najvažnijih simbola borbe za jednakost i slobodu. Iako Prajd skreće pažnju na probleme LGBTI + osoba u društvu i zalaže se, pre svega za pravnu jednakost, to je samo jedan mali deo mnogo šire borbe koja se tiče svih nas; niko nije jednak dok svi nismo jednaki i niko nije slobodan dok svi nismo slobodni i zato pozivam na solidarnost kako bismo izgradili bolje društvo za sve nas - poručila je Bekvalčeva, prenose iz Beograd Prajda. 

 

 

makonda-tracker