neki bolji dani

Iz vojske je došao samo na nekoliko dana: Žika Todorović podelio USPOMENU sa majkom Snežanom, koja je čeznula sa sinom

0

Srđan je upravo tada odlučio da će polagati prijemni na odseku za glumu.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Istaknuti glumac, domaće kinematografije, Srđan Žika Todorović godinama oduševaljava publiku vanserijskim talentom, koji je nasledio od oca Bore i tetke Mire Stupice.

 

Od davnih osamdesetih godina datira njegov doprinos filmografiji, a ostvarenjima "Oktobarfest", "Zaboravljeni", "Kako je propao rokerol" obeležen je kao neponovljivi stvaralac na polju umetnosti.

 

Iako nije previše okupiran društvenim mrežama, neretko sa publikom podeli uspomenu koja ga asocira na neka bolje dane, a upravo jedna od njih je dolazak iz vojske na nekoliko dana, koje je iskoristio kako bi polagao prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti, ali i razgovarao sa svojom majkom Snežanom Matić.

 

"Dobio sam tih čuvenih 7 dana slobodno iz vojske, polagao na akademiji i ovde Koja i ja kod moje mame dogovaramo o nastavku saradnje u Disciplini Kičme, ali sa dva kompleta bubnjeva (Kele i ja). Paradoksalno je da niko od nas nije svestan da je to početak kraja moje r'n'r karijere. Istovremeno i početak jedne druge. Jun '84." - objasio je Todorović.

 

Žika može da se pohvali multitalentovanošću, jer je pored glumačkog dara, veoma uspešan i kao bubnjar, a njegov dobrinos kultnim rok bendovima se i danas poštuje i rado sluša.

 

Sastavi "Ekatarina Velika", "Disciplina kičme", "Električni orgazam", "Partibrejkersi" su ga načinili vrsnim muzičarom.

 

Srđana danas možemo gledati u mnogobrojnim tv formatima, ali i kao voditelja muzičke emisije.

 

Srđan Žika Todorović
foto: Zorana Jevtić

 

 

 

makonda-tracker