jasan stav

"MONARHIJA NIJE MOGLA DA IZAĐE NA KRAJ SA LEPOTICOM": Cenjena profesorka sa Kembridža govori o kraljevskoj porodici!

2

Profesorka je odbila da se izvini zbog tvita u kojem je napisala da je princ Filip ta osoba koja je brinula kakvu kožu će imati sin Megan Markl i princa Harija Arči Harison.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Profesorka sa Kembridža Prijamvada Gopal želela je javno da iznese svoj sud o razdoru u kraljevskoj porodici.

 

Prijamvada Gopal kritikovala je povezanost krune sa ropstvom pa je napomenula da je britanska monarhija bela institucija koja je profitirala od Britanskog carstva.

 

Profesorka postkolonijalnih studija na Kembridžu ranije je voditelju na Talk radiju Niku de Bojsu rekla je monarhija "bela supremacistička organizacija", prenose britanski mediji.

 

"Monarhija je duboko umešana u projekat carstva, mnogo toga što poseduje proizašlo je upravo iz imperijalnog projekta" - naglasila je profesorka i napomenula da dvor to nikada nije komentarisao, kao ni ropstvo.

 

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

"Monarhija nije mogla da izađe na kraj ni sa lepoticom svetle puti. Bila je supruga princa i mediji su je proterali iz zemlje" - izjavila je.

 

Profesorka sa Kembridža odbila je da se izvini zbog tvita u kojem je napisala da je princ Filip ta osoba koja je brinula kakvu kožu će imati sin Megan Markl i princa Harija Arči Harison. Da bi se dodatno odbranila, rekla je i da princ Filip tokom godina već imao rasističke ispade.

 

Opra Vinfri je potvrdila da taj komentar nije potekao ni od princa Filipa ni od kraljice Elizabete.

 

"Princ Hari nije podelio indentitet sa mnom ali je želeo da se uveri da znam i da ako imam priliku da to podelim, da to definitivno nisu njegovi baka i deka i da oni nisu vodili takve razgovore" - rekla je Opra američkim medijima.

 

 

 

 

 

makonda-tracker