pamtimo ovu glumačku veličinu

Ljubav na PRVI pogled, četvoro dece i podrška do KRAJA ŽIVOTA: Ovako izgleda prelepa Branka, udovica Danila Lazovića

0

Na dan kada bi Danilo Lazović napunio 70 godina, prisećamo se ovog velikog glumačkog umetnika i zanimljivih i važnih detalja njegovog života.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Na današnji dan 1951. godine rođen je velikan glumišta Danilo Lazović.

 

Njegov trag u domaćoj kinematografiji je nemerljiv, a i dan-danas neretko ćete čuti da neko citira Šćepana Šćekića iz "Srećnih ljudi" ili Bogoljuba Gagića iz "Porodičnog blaga".

 

 

Rodom iz Brodareva, diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a potom je usledila i uloga u seriji "Otpisani". Neke od značajnijih uloga svakako su bile one u filmovima "Laf u srcu", "Lazar", "Jagoda u supermarketu", "Poslednji krug u Monci", ali i serijama "Bolji život"; pomenutim "Srećnim ljudima" i "Porodičnom blagu", kao i "Stižu dolari"...

 

Danilo Lazović preminuo je 25. marta od posledica infartkta. Na sahrani, po želji porodice, nije održan govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi Nikolaja Velimirovića "Kosovski zavet cara Lazara".

 

Lazović je bio i istaknut pozorišni glumac, a dok se o njegovim ulogama i vrsnom talentu zna mnogo toga, njegov privatni život uvek je bio pod velom tajnosti.

 

Danilo Lazović
foto: Youtube Printscreen

Lazović nikada nije previše eksponirao svoju porodicu, a skoro čitavog života voleo je jednu ženu ― svoju suprugu Branku.

 

Branka i Danilo su se upoznali prilikom posete Zlataru, gde je on učestvovao na radničkim igrama. Na Zlatar su tada došli i članovi jednog kulturno-umetničkog društva sa Cetinja, a kada je iz autobusa izašla lepa Branka Milošević, Danilo je u šali rekao: "Nju ću da oženim!"

 

To se i ostvarilo, a par je tokom skladnog braka dobio četvoro dece ― Milenu, Jelenu, Vuka i Miloša.

 

Danilo Lazović
foto: Printscreen/Youtube

Mnogi ne znaju kako Branka izgleda, a retku njenu fotografiju svojevremeno je objavila glumica Milica Milša. Jasno je iz jednog pogleda da je u pitanju dama prave lepote, a Milica je naglasila da je ona i Danilova najveća ljubav.

 

 

― Na slici sam sa Danilovom suprugom Brankom, ženom nestvarne lepote i snage, koja je rodila četvoro predivne dece i bila Danilova najveća ljubav i podrška ― napisala je tada Milica.

 

 

makonda-tracker