ljubav za ceo život

Voli ga više od 40 GODINA i NIKAD se neće udati za njega: Ko je čovek koji je zauvek osvojio srce Danice Maksimović?

0

Glumica Danica Maksimović više od četiri decenije uživa u skladu sa čovekom za kog kaže da je osoba pored koje je pronašla – sve

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Danica Maksimović, živa legenda srpskog glumišta i jedna od najlepših žena na našim prostorima, decenijama uživa u statusu žene kojoj nijedan muškarac ne bi rekao "ne". Na njihovu žalost, njeno srce odavno je osvojeno.


Jugoslovenska i srpska glumačka diva više od četrdeset godina uživa u vanbračnoj zajednici s Todorom Todetom Lolićem, s kojim ima sina Miloša Lolića, inače poznatog domaćeg pozorišnog režisera.


Par važi za pravi primer skladne veze i idilične porodice, a glumica je jednom prilikom objasila u čemu je tajna njihove sreće.

 

Danica Maksimović jedna je od omiljenih domaćih glumica
Danica Maksimović jedna je od omiljenih domaćih glumicafoto: Milan Maricic/ATAImages

– Verujem da vam je teško da to shvatite, kad danas svi žive neke instant živote i virtuelnu stvarnost. Pogledi, dodiri, leptirići u stomaku, sve ono što čini ljubav potpunom, toga je, naprosto, sve manje. Ipak, ako je ljubav prava, sigurno će trajati – ispričala je Danica u jednom intervjuu za Story pre nekoliko godina.


Kako je ona istakla, postoji čitav niz stvari koje su neophodne za opstanak ljubavi, a ona ih je sve pronašla u njenom Todetu.

 

Važno je da je partner uz vas i u sreći, kao što je i u najtežim trenucima, u smrti, kada se rastajete od najvoljenijih. Bitno je i davanje. Ništa ne možete da dobijete ako nećete dati, a pre svega ljubav, razumevanje, spokoj. Nema ništa lepše od toga ako možete da pružite spokoj partneru pored vas. Sve to ja sam pronašla u mom Todetu i zato toliko dugo trajemo – naglasila je Danica.

 

Todor Lolić i Danica Maksimović
Todor Lolić i Danica Maksimovićfoto: Damir Dervišagić

Odavno je poznata njena odluka da nikada ne postane zvanična supruga čoveku svog života, ali ona nije samo njena – par ju je doneo zajedno, a glumica to objašnjava ovako:


– Naprosto je bila naša odluka da se ne venčamo. Ništa nam ni ovako ne fali. Neki su me zbog toga osuđivali, verovatno vodeći se verom i tradicijom, ali kada je papir ikada nešto odredio? Šta koga briga kako ja živim?


Kako je Danica Maksimović istakla, potpis i papir ne znače ništa, već se računaju neke druge i suštinske stvari.

 

Todor Lolić je višedecenijski životni saputnik Danice Maksimović
Todor Lolić je višedecenijski životni saputnik Danice Maksimovićfoto: Damir Dervišagić

U odnosu dvoje ljudi bitni su podrška, ljubav i ono što se suštinski živi. A tamo negde bi i mogao da stoji neki potpis, ali ne bi mi ništa značio. To je samo naša odluka bila i ništa drugo – zaključila je glumica.


 

 

makonda-tracker