Milica Jelić: Verujem u ljubav za ceo život

Nova miss Srbije Milica Jelić od malih nogu maštala je da bude izabrana za najlepšu devojku, a iako trenutno nije zaljubljena, od dečka očekuje da joj izmami osmeh na lice
3
1 / 4

Nova miss Srbije Milica Jelić rođena je 27. avgusta 1990. godine u Beogradu kao drugo dete u porodici. Završila je osnovnu školu Jovan Popović na Karaburmi, a potom i srednju pravno-poslovnu školu. Bavila se latino-američkim plesom, odbojkom i plivanjem, a u svetu manekenstva je od sedmog razreda osnovne škole. Trenutno je na prvoj godini R&B koledža, kao stipendista kompanije Miss Yu, jer je prošle godine na izboru za miss Srbije ušla među deset najlepših devojaka, a 20. juna ostvarila je svoj dečiji san, jer je i zvanično postala miss Srbije za 2010. godinu.
Story: Da li ste od malih nogu želeli da budete miss Srbije?

- Mislim da skoro svaka devojčica ima takav san i ja sam ga zaista imala, ali nikada nisam mislila da će se to pretvoriti u realnost, već da će ostati samo san. Na izbor za miss Srbije prvi put sam se prijavila prošle godine, kada sam bila prva pratilja miss Beograda i ušla u izbor deset najlepših devojaka Srbije. Ovo je drugi put da sam se takmičila na izboru za miss, i za mene očigledno važi druga sreća, jer sam sada stvarno trijumfovala. Zaista sam ponosna na ovu titulu, iako sam još uvek veoma zbunjena. Potrudiću se da na izboru za miss sveta u Vijetnamu koje će se održati u novembru, na najbolji način predstavim sebe i našu zemlju.
Story: Koji je bio vaš motiv da se prijavite za to takmičenje?

- Članovi moje porodice su mi dali predlog i ja sam počela da razmišljam o tome, ali mi je sve delovalo neralno. Kada sam prvi put otišla u kompaniju Miss Yu prošle godine, srela sam divne ljude koji su bili veoma ljubazni i rekli mi da imam šanse. Tada sam počela više da verujem u sebe. Moj glavni motiv za prijavljivanje tada bio je da dobijem stipendiju R&B koledža, a ove godine sam zaista želela da pobedim. Možda sam bila u blagoj prednosti u odnosu na ostale devojke, jer sam već imala određeno iskustvo i znala sam šta nas čeka, ali sve devojke koje su se takmičile imaju mnogo kvaliteta i za mene su sve pobednice. Najvažnije mi je da sam stekla prijateljstva za ceo život i što među nama uopšte nije bilo osećaja konkurencije.
Story: Po čemu ćete pamtiti dvonedeljne pripreme u Tunisu?

- Po predivnim mestima koje smo obišli, među kojim su gradovi Tunis, Sousse, Douz, Keruan, umetnički kvart Sidi Bou Said, ostaci Kartagine, poseta Berberima i jahanje kamila u Sahari... I, naravno, po divnoj ekipi koja nam je mnogo pomogla tokom priprema. Jovanka Atanacković učila nas je besedništvu, Dragan Mihović istoriji civilizacije, Božana Ostojić otkrila nam je svet ronjenja, a Mili Veljković nam je pokazao split metod, najbrži metod u tenisu.
Story: Da li je tačno da ste bili omiljeni među devojkama koje su se sa vama takmičile?

- Jeste. Čak sam pobedila i na našem internom glasanju ko će biti nova miss Srbije. Tada sam pred svima rekla: Ovo je za mene najveći uspeh!
Story: Kakve uspomene vas vežu za detinjstvo?
-
Rođena sam na Voždovcu i naselje Braća Jerković me uvek asocira na moje najranije detinjstvo. Kada sam krenula u prvi razred osnovne škole, preselili smo se na Karaburmu, gde i danas živim. Tamo su svi moji prijatelji sa kojim se družim od detinjstva. Posle osnovne škole Jovan Popović, završila sam i pravno-poslovnu školu u Beogradu. Bavila sam se latino-američkim plesom, odbojkom i plivanjem, jer sam uvek bila svestrana. Manekenstvom se bavim od sedmog razreda osnovne škole, a bila sam i u školi za talente UMS.
Story: Kako se negujete?

- Iskreno, ne vodim preterano računa o tome, jer je za moj izgled pre svega zaslužena genetika. Ranije sam se aktivno bavila sportom i nameravam ponovo da idem na aerobik. Imam prirodnu boju kose, koristim obične preparate za negu lica i tela, ali trudim se da unosim dosta vode i voća u organizam.
Story: Koji su vaši ciljevi u narednom periodu?

- Volela bih da se bavim pisanim novinarstvom i da radim u nekom modnom magazinu jer me to veoma privlači.
Story: Koja od prethodnih miss Srbije vam je uzor?

- Jelena Marković je ostavila najveći utisak na mene, ne samo zato što smo se zajedno takmičile prošle godine, već zato što je predivna osoba koja pored fizičke lepote ima mnogo drugih kvaliteta. Mnogi su prošle godine osporavali njen izbor, ali po mom mišljenju ona je jako elokventna i obrazovana i veoma mi je drago što imam takvu prethodnicu. Sigurna sam da će mi pomoći, jer sam još uvek nova u ovom svetu i potrebna mi je podrška.
Story: Da li se i vi pribojavate negativnih komentara javnosti?

- Ne, jer mi je najvažnije mišljenje porodice i mojih bliskih prijatelja, a pošto znam da će uvek biti zlonamernih i negativnih komentara, trudiću se da ih maksimalno ignorišem.
Story: Šta očekujete od izbora za miss sveta u Vijetnamu?

- Iskreno, još uvek sam pod utiskom što sam izabrana za miss Srbije, ali svesna sam da imam veliku odgovornost da našu zemlju predstavim u najboljem svetlu. Nadam se da će pripreme dobro proći, a ja ću sigurno dati sve od sebe.
Story: Jeste li zaljubljeni?

- Trenutno nemam dečka, ali verujem u ljubav na prvi pogled i ljubav za ceo život.
Story: Koje osobine su vam važne kod muškarca?

- Pridržavam se saveta koji mi je dala predsednica Miss Yu kompanije Vesna de Vinča: važno je da uvek bude pored mene i da me svaki dan zasmejava!

Jelena Kulović

makonda-tracker