Kim Katral: Plašim se da sam malo poludela

Glumica Kim Katral otkriva kako strahuje da je usled velike popularnosti izgubila svoju ličnost, objašnjava zašto ne želi da se uda i postane majka i priznaje da je nekada bila poročna
0
1 / 12 Foto: Red Dot

Iako je magazin People pedesettrogodišnju Kim Katral uvrstio u grupu od dvadeset i pet najintrigantnijih dama ovog veka, zvezda serije i filma Seks i grad kaže da je potpuno obična i najčešće dovoljna samoj sebi. U mladosti se udavala tri puta, a kada se 2004. godine poslednji put razvela, rešila je da kroz život nastavi bez muškaraca ističući da joj je podrška jače polovine suvišna i nepotrebna. I dok druge žene sanjaju da u svoje naručje priviju dete, Kim nikada nije želela da postane majka, a danas smatra da je za to već kasno. Posle raskida sa dvadeset godina mlađim muškarcem, sve svoje slobodno vreme provodi sa mačorom Kobijem koji je ujedno i njen najbolji prijatelj.

Story: Udavali ste se tri puta i na kraju odlučili da to više nikada ne činite. Da li to znači da ste izgubili veru u ljubav?

- Ne, nego sam jednostavno umorna od promašenih veza, očekivanja i nadanja da su moji partneri savršeni. Svaki put mislila sam da ću pronaći idealnog muškarca, ali nisam uspevala, a više nemam snage ni da se trudim, a ni da ga tražim. Više se neću udavati, dovoljna sam samoj sebi.

Story: Kako, po vama, izgleda taj idealni muškarac koga ste godinama tražili?

- On je zgodan, čist, a miris njegove kože je osvežavajući. Naravno, ne voli da vara svoju ženu i na to ne pomišlja ni u najgorem snu. Ta poslednja stavka uvek mi je najbitnija, pošto u prijateljstvu i vezama vernost uvek stavljam na prvo mesto i pomalo strahujem od ljudske izdaje.

Story: Da li je taj vaš strah nastao zbog toga što ste nekad bili prevareni?

- Varali su me, to je sigurno i mislim da potpuno veran muškarac ne postoji. Ako ništa drugo, sigurno su maštali o drugim ženama, a i to je neka vrsta neverstva. Mada, nikada nisam saznala da me je neko konkretno prevario i veoma mi je drago zbog toga.

Story: Koliko puta ste iskreno voleli?

- Svoja tri bivša supruga volela sam do neba i mislila da su oni moje idealne polovine, ali bila sam slepa kod očiju i nisam videla da su to samo moje projekcije. Primetila sam da mi je to osobina koje nikako ne mogu da se otarasim. Obožavam da ljude kreiram po sebi.

Story: Mislite li da ste srećna žena?

- Ispunila sam svoje ambicije kada je reč o karijeri, a ni u privatnom životu ne želim ništa novo, tako da sam srećna i zadovoljna.

Story: Jeste li ikada imali ljubavni odnos sa osobom ženskog pola?

- Kada sam imala dvadeset i tri godine, poželela sam da se poljubim sa ženom i to sam uradila jer u životu uvek radim ono što hoću. Nije bilo ni previše lepo, a ni previše gadno. Taj čin nisam doživela kao nešto normalno ili bolesno, jednostavno bio je to prosečan poljubac, pa nisam imala želju da nastavim romansu s tom devojkom. Da sam tada pronašla neku koja se bolje ljubi, možda bih danas bila srećna u braku s nekom damom (smeh).

Story:  Prošle godine raskinuli ste vezu sa dvadeset godina mlađim kuvarom Alenom Visom. Kako ste se osećali u vezi s toliko mlađim muškarcem?

- Nas dvoje smo se voleli i imali veoma burnu vezu, pa iako je bio toliko mlađi, mogu da kažem da sam se lepo osećala. Ponekad je bio nezreo, ali on je u suštini ozbiljan mladić, tako da mi godine nisu smetale.

Story: Šta je bilo nezrelo u vašem odnosu?

- Bio je veoma ljubomoran.

Story: Da li ste zbog toga prekinuli vezu?

- Ne, osetila sam ogromnu krivicu kada mi je jednom prilikom rekao kako želi da imamo decu. U tom trenutku shvatila sam da je pred njim čitav život i da je normalno što ima takvu želju, a ja nisam želela da budem neko ko će ga sputavati u tome.

Story: Znači li to da vi ne želite da se ostvarite u ulozi majke?

- Ne želim. Kada sam bila mlađa, možda sam i priželjkivala, ali kako su godine prolazile i ta moja želja je nestajala, a onda sam shvatila da mi je lepo kada sam sama. Uostalom, imam mačora i on mi je kao dete.

Story: Da li ste ikada pomislili da će vam biti teško što ćete ostariti sami?

- Jednostavno - to je moj izbor. Ne razumem zašto je još tabu tema ako žena ne želi da se uda ili ima decu. Ponekad sam samoj sebi veoma teška i nemam živaca za sebe, a kamoli za druge. Smatram da je sebično roditi dete, a onda mu ne pružati dovoljno ljubavi, ja naprosto nisam takav tip osobe.

Story: Mnogi vas doživljavaju kao seks simbol današnjice. Slažete li se s tim mišljenjem?

- Nikada sebe nisam doživljavala kao neku zavodnicu, već kao stidljivu i povučenu osobu. Kada sam bila mlađa, bila sam ubeđena kako sam veoma ružna i da je moje telo izuzetno gadno. Sada sam se već navikla na njega, ali ni danas ne mislim da sam seks simbol.

Story: Jeste li poročna osoba?

- Nekada sam volela da pijem i uživala u tome. Sada svako veče, isključivo zbog krvne slike, popijem čašu crnog vina.

Story: Koliko vas je popularnost koju ste stekli igrajući u seriji i filmu Seks i grad promenila?

- Ta popularnost pomalo mi se i gadi jer ljudi kada me ugledaju vide Samantu Džons, a ne mene i to me strašno nervira. Sve sam to uradila zbog novca i sada se osećam prodano jer sam dala svoju dušu đavolu i izgubila ličnost. Plašim se da ne znam ko sam, a možda sam malo i poludela.

Story: Kako to mislite?

- Na primer, uđem u prodavnicu da nešto kupim, a žene me pitaju za neke seksualne savete i doživljaje. Tada mi je veoma neprijatno i ne znam šta da im odgovorim, a onda se osetim glupo i samo im se nasmešim. Posle, kada izađem napolje, počnem da plačem jer pomislim da sam ih razočarala ili slagala.

Story: Ima li sličnosti između vas i Samante Džons?

- Apsolutno nikakve sličnosti nema između nas dve. Samanta obožava seks i raskalašan način života, a ja nisam takva. Daleko od toga da ne volim da vodim ljubav, ali ne uživam u tome kao ona. Ponekad mi je teško da doživim orgazam, ali možda je to zbog menopauze u koju sam ušla.

Story: Da li vam se više sviđa prvi ili drugi deo filma Seks i grad?

- Svaki je na svoj način lep i zanimljiv. Sve četiri smo malo sazrele, pa je ovaj deo malo ozbiljniji, ali je ipak zadržao onu dozu humora koja je božanstvena.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker