Lena Majer: Nisam zaljubljive prirode

Pobednica ovogodišnje Evrovizije, Nemica Lena Majer Landrut otkriva da je toliko posvećena svojoj karijeri da nema vremena za ljubav, ali i da je jedan Srbin ostavio trag u njenom srcu
0
1 / 5 Foto: Guliver Getty Images

Iako je rasla pod staklenim zvonom i sve joj u životu bilo podređeno, pobednica ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije Lena Majer Landrut ipak je naučila da, ukoliko želi da uspe, mora da se bori sama. Rođena je 23. maja 1991. godine u Hanoveru kao jedino dete Lejle i Frica Majera, a njen deda Andreas bio je ambasador Nemačke u Moskvi. Već sa pet godina roditelji su je upisali na balet koji je vežbala i po sedam sati dnevno. Posle toga prešla je na časove hip hopa i džez baleta, a pojavljivala se i u brojnim televizijskim serijama, međutim nikada nije dobila nijednu zapaženiju ulogu, sve dok se nije prijavila za takmičenje u pevanju Amateri zvezde idu u Oslo. Baš u pravom trenutku pokazala je svoje umeće kada je reč o pevanju, otišla je u Norvešku da predstavlja svoju zemlju i na iznenađenje mnogih osvojila je Evropu. Nikada nije želela previše da priča o svojim ljubavnim dogodovštinama, a ističe da je imala momka koji je Srbin, mada se ta veza neslavno završila. Naučila je da su rad, red i disciplina imperativ ako želiš da uspeš, ali i da joj veoma znači da povremeno izađe sa drugovima i drugaricama i prepusti se noćnom životu. Još nema iskristalisan plan šta će raditi u budućnost, ali zna da prvo mora da završi fakultet, tako da je iz Osla otišla pravo za Hamburg kako bi spremala ispite. Mnogi je već sada nazivaju Nemačkom Paris Hilton, a ona se nada da će ostati u šou biznisu još dugi niz godina. Za razliku od mnogih, zahvalna je svojim roditeljima što su je od malih nogu terali da ispunjava razne obaveze, dok su se druga deca igrala po parkovima.

Da li ste se nadali pobedi u Oslu?

- Nisam se nadala, ali sam je priželjkivala kao i svi ostali takmičari. Mada još nisam svesna šta se zapravo dogodilo, zahvalna sam svim ljudima u Evropi koji su glasali za mene.

Kakvi su vam sada planovi za budućnost?

- Još nemam neke konkretne planove kada je u pitanju moja karijera. Za početak znam da moram da nastavim sa školovanjem, pošto je to, kako kažu moju roditelji, u današnje vreme najvažnije.

Kako vam se dopao predstavnik Srbije?

- Odlična je pesma, a i pevač je sladak. Nekako sam emotivno doživela tu numeru pošto sam se zabavljala sa jednim momkom koji je poreklom iz Srbije, a rođen je u Hamburgu, ali o tome ne bih pričala pošto je to veoma bolna tema za mene.

Sa pet godina ste već počeli da idete na balet, da li vam je bilo žao što ste možda propustili igranje sa ostalom decom?

- Moji roditelji su oduvek želeli pravilno da me usmeravaju i ja sam im beskrajno zahvalna na tome. Obožavala sam balet i vežbala sam i po sedam sati dnevno, ali to nikada nisam doživljavala kako neku kaznu ili obavezu, već kao zabavu. Nije mi bilo žao što sam vežbala, a druga deca trčala ulicom, nisam ih ni poznavala, a i to mi nije bilo zanimljivo.

Celog života se bavite igranjem, kako to da ste počeli da pevate?

- Obožavam muziku i scenu. Glumila sam i pevala sam na televiziji, a onda sam se prijavila za ovo takmičenje i konačno napravila svoj veliki prvi korak.

S obzirom na to da ste jedinica, u kojoj meri su vas roditelji razmazili?

- Veoma, sve mi je bilo servirano na tacni. Mogu slobodno da kažem da sam ja prava velika razmažena devojka i toga se ne stidim. U životu mi je pružena kofa meda, a ja sam zagrabila kašikom koliko god sam mogla.

Imate mnogo obaveza jer i danas odlazite na džez balet, imate li vremena za društveni život?

- Naravno, obožavam noćni život i ludi provod sa svojim društvom. Nekada nam se dogodi i da ostanemo do jutra.

Imate li nekih poroka?

- Nikada nisam konzumirala narkotike, ali sam se nekoliko puta u životu prilično napila. Roditelji su mi rekli da ne pričam o tome. (smeh)

Neki vas porede i sa američkom naslednicom Paris Hilton. Vidite li vi sličnosti između vas dve?

- Osim što su nam dede uspešni i moćni ljudi, ništa nam nije zajedničko. Mada bilo kakvo poređenje sa holivudskim zvezdama svakako imponuje.

Kada ste imali prvog dečka?

- Prvi put sam se zaljubila i poljubila kada sam imala četrnaest godina. Bila je to ona prava iskrena dečija ljubav, ali smo brzo raskinuli, pošto ja nisam imala vremena za njega.

Imate li sada vremena za ljubav?

- Pa i ne baš, znate, dosta učim, imala sam mnogo proba i stvarno nisam imala vremena da se posvetim bilo kome osim sebi.

Plašite li se da ćete možda zbog toga ostati sami?

- Ne, mlada sam, perspektivna, momci mi se stalno udvaraju, ali moram držati neki nivo. Inače nisam zaljubljive prirode.

Šta muškarac mora da poseduje da bi vas osvojio?

- Da bude zgodan i uspešan, i naravno pametan.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker