DO SADA NIKAKO NISTE MOGLI DA ZNATE

Elemental ekskluzivno za Glossy: Uspešno smo ignorisali OVE savete, zato smo danas bend kakav jesmo (FOTO)

0
U susret dugo očekivanom samostalnom koncertu, porazgovarali smo sa "Elementalom" koji otkriva kome pripreme za nastup padaju teže, kako su postali bend kakav su danas, koliko ih je zanimalo šta drugi imaju da kažu...
foto: Promo
foto: Promo

1. Koliko je jaka veza između muzike i imidža?

Remi: Mislim da je izuzetno vazna i jaka, pogotovo kod izvođaca koji imaju poseban modni stil. Što se tiče Elementala, mi smo od početka promovisali opuštenost kao naš glavni modni imperativ - ne odvajamo suviše poslovno i privatno. Drugim rečima, kako izgledamo na pozornici, izgledamo i privatno.

 

Evo, recimo, ja ovo radim u majici u kojoj sam nastupala u KSETu u Zagrebu u decembru, haha... Doduše, ako imamo fotosešn, potrudićemo se da se uskladimo ili ćemo tražiti pomoć profesionalnog stiliste, ali samo onoga koji će poštovati nas lični stil i naše granice percepcije 'dobrog ukusa'. I kroz pesme smo ono sto jesmo, zato nema potrebe da se na pozornici pretvaramo u neku drugu personu."

2. Jedna stvar koju su vam najčešće savetovali da promenite.

Shot: Pre mnogo godina često su nam govorili da uzmemo u bend i jednog DJa. Uspešno smo ignorisali te savete i zato smo i danas ovakav bend kakav jesmo. Nije da imamo išta protiv DJa u bendu, ali tada se nije mogao pronaći niti jedan vrhunski turntablist koji bi se mogao nositi s ostatkom benda. Nije da nismo probali... (osmeh)"

foto: Promo

3. Da li biste se usudili da zbog lepote odete pod nož?

Remi: Zašto ne? Ne bih od toga pravila bauka... Više volim prirodnu lepotu i kod žena i kod muškaraca, ali ako nekome operacija mođe pomoći da stekne samopouzdanje, zašto ne? Još ako usput reši neki zdravstveni problem, još bolje... Posebno još ne razmisljam o tome, ali nikad ne reci nikad! Trenutno se uzdam u ishranu, dobar san, kremice i jogu."

4. Koja vaša pesma najbolje opisuje vaš odevni stil?

Shot: Hehe... pa valjda Iz dana u dan"

Elemental: Hteli smo da ukažemo na činjenicu da smo, bolji ili gori, u stvari svi jednaki (VIDEO)

 

5. Da li pozajmljujete stvari prijateljima, a šta je "vaše tuđe"?

Remi: Naravno da pozajmljujem prijateljicama odecu, mislim da nema žene koja to ne radi. I naravno, volim da zavirim u tuđ ormar jer što je jednom teret, drugom može biti baš taj 'novi' komad koji nedostaje u ormaru! Ova pesma koju spominjete ("Sve je moje tuđe") se više odnosila na podstanarski život u kojem zapravo imaš vrlo malo odeće, jer se (možda) često seliš, pa ne želis da imaš previše krpica koje će ti otežavati selidbu. Praktičnost iznad svega, haha... Volim s prijateljicama da organizujem razmenu odeće, prošli put smo napravile buvljak kod mene kući i prošlo je odlično. Naš prateći vokali Vida obukla se od glave do pete, haha..."

6. Koliko se vaš stil promenio od početka karijere?

Remi: Moj stil se privatno promenio, a njega je pratio i onaj scenski. Iz širokih pantalona prešla sam u one uže, savladala sam hodanje u cipelama na štiklu, pa sam i njih počela da nosim, ali još uvek me nećete uhvatiti u haljinici s cvetnim uzrokom, haha... Tu povlačim crtu! Kad sam otkrila pank shvatila sam da je to izgled koji me najvise privlači, a i našla sam puno poveznica repa i panka, pa bih nekako svoj stil mogla opisati kao hipster-pank... Ja nemam problem s tim da me neko nazove hipsterkom ili hipikom. Ne izgledam kao hipi, ali podržavam filozofiju 'živi i pusti druge da zive'. Što se tiče scene, biram ugodnost. Crne uske pantalone i crna majica bez rukava."

7. Da li i koliko je muškarcima lakše kada se pripremate za nastup?

Shot: Koliko god mi mislimo da nam je lakše da se pripremimo za nastup, to neije tako. Uglavnom zbog toga što nam ženski deo benda u onih poslednjih 15 minuta pre nastupa u panici dolazi s pitanjima 'kako mi ovo stoji?', 'je l se vidi ovo?', 'je l bolje crno, zeleno ili plavo?' tako da sve nervoze i nedoumice i na nas prelaze! I nije nam lako!"

8. Modni aksesoar bez kojeg ne polazite na turneju.

Remi: Barem 5 pari minđuša. Volim da imam izbor i zbog toga što se jednostavno odevam, volim da začinim kombinaciju nakitom. Zato su minđuše tu dosta bitne. I tetovaže. Nadam se da ću imati više, one su najbolji ukras na telu."

9. Od početka ste bili drugačiji, kako ste se nosili sa kritikama na račun vašeg izgleda?

 

Elemental nagrađuje: Samo pokažite kreativnost!

Remi: Znam da nije popularno reći, ali nije me baš previše zanimalo šta drugi kažu. Imam par prijateljica i prijatelja do čijeg mi je mišljenja stalo i bitno mi je šta oni kažu - za ostale, nažalost, ne. Ne slušam savete ljudi koje ne poznajem, jer je lako biti general tuđe bitke. Radije slušam svoj unutrašnji osećaj. Ako i pogrešim, znam kako to da ispravim ili kako da se nosim s greškom.

 

Jedna od najboljih odluka bila je da skratim kosu, godinama sam se mučila s dugom kosom koja je bila nežna i slabašna. Svima bih preporučila da umesto umetaka jednostavno skrate kosu - odmah će dobiti volumen o kojem sanjaju... Osećam se dobro u svom telu. Volim ga, negujem ga dobrom ishranom, kozmetikom i praktikujem jogu. Mislim da se moje zadovoljstvo sopstvenim 'hramom' vidi."

10. Remina frizura koju biste vratili bez razmišljanja.

Shot: Ima jedna raščupana varijanta koju često nama prezentuje nakon desetak sati provedenih u kombiju na putu s koncerta, kada se pomešaju neudobna sedišta, vlažno staklo na kojem je glava bila naslonjena, čudan ukus u ustima od grickalica s pumpe i još svašta. Onda se dogodi taj modni trenutak koji ona ne želi nikako da pokaže u javnosti a mislim da bi bilo vrlo zanimljivo i to da prezentira!"

 

makonda-tracker