Sara Džesika Parker: Osećam se staro i umorno

Glumica Sara Džesika Parker ističe kako česte svađe daju čar njenom braku sa Metjuom Broderikom, otkriva zašto je surogat majka donela na svet njene bliznakinje, ali i priznaje da je duboko nesigurna u sebe
3
1 / 9 Foto: Guliver Film Magic

Iako je njen život, po mišljenju mnogih, poput bajke, a i po osmehu se čini kako je najsrećnija na svetu, slavna glumica Sara Džesika Parker ne krije da je u svom životu ponekad mrzela sebe, kao i da misli da je umorna i stara. Ova četrdesetpetogodišnjakinja pronašla je svoju radost u šestogodišnjem sinu Džejsonu i bliznakinjama Marion Loret i Tabiti Hodž, koje je rodila surogat majka, jer zvezda po drugi put nije mogla da ostane u drugom stanju. Iako su mnogi tvrdili da je njen brak sa kolegom Metjuom Broderikom dugo bio na staklenim nogama, Sara priznaje da je baš to što se često svađaju i činjenica da su veoma različiti,  njihov recept za dug i idiličan odnos. U životnom saputniku pronašla je i svog najboljeg prijatelja, mada s osmehom tvrdi da joj ponekad postane veoma dosadan.

Story: Prošle godine spekulisalo se da ste vaš suprug Metju Broderik i vi pred razvodom. Jeste li stvarno imali bračnu krizu?

-  Veoma mi je teško da to objašnjavam. Svaki bračni par ima krize i to je normalna stvar. Bilo bi dosadno da se ne svađamo i da je sve stalno u redu, pošto bi to značilo da se ne volimo i da smo postali ravnodušni jedno prema drugom. Ipak, nikada nismo čak ni razgovarali o razvodu.

Story: Tada se pisalo da vas  je on prevario s mlađom devojkom.

- To je jedna od najneprijatnijih stvari koje sam doživela. Imam potpuno poverenje u njega i verujem da bi mi on prvi rekao da ima drugu ženu i nikada ne bi dozvolio da to saznam iz novina. Nas dvoje smo, pre svega, prijatelji i uvek smo otvoreno razgovarali o svemu što nas muči.

Story: Da li  vas u odnosu s njim i sada nešto muči?

- Muči me to što je muškarac. (Smeh) Mi smo dva različita sveta i baš zbog toga se tako i slažemo. Na primer, užasno me nervira što je u nekim situacijama ozbiljan toliko da postane pomalo dosadan.

Story: Zbog čega ste odlučili da vam surogat majka rodi blizance?

- Godinama smo pokušavali da povećamo broj članova naše porodice, ali nikako nam nije polazilo za rukom. Zbog toga je ideja o surogat majci bila za nas idealno rešenje.

Story: Jeste li bili iznenađeni kada je ta vest izazvala šok u javnosti?

- Ne razumem zašto se to desilo. Da sam mogla da ostanem trudna po drugi put, verovatno bih rodila još dece. Mediji su u tim trenucima stvarno bili užasni. Tabloidi su jurili ženu koja je rodila moju decu, pisali svašta o njoj, a onda je ona doživela nervni slom.

Story: Kada ste saznali da posle rođenje vašeg sina Džejsona nećete moći ponovo da zatrudnite?

- Bolna je to tema. Ni kod mene, a ni kod mog supruga ne postoji konkretan zdravstveni razlog zbog kojeg nismo mogli da napravimo drugu bebu, a vreme je prolazilo. Znate, nisam ja baš tako mlada kako izgledam. Nisam želela da pokušavam deset godina, a onda da ostarim i budem u isto vreme i baka i mama.

Story: Da li ste se obradovali kada ste saznali da ćete dobiti ne jedno dete kao što ste planirali, nego dve ćerke?

- Prvo smo se šokirali, a onda smo se izuzetno obradovali. Oduvek sam želela da imam žensko dete, a sada imam dve princeze koje su moj centar sveta.

Story: Koliko se razlikuje osećaj kada vi rodite dete i kada ga druga žena donese na svet?

- Bol koji sam osetila kada sam se porađala bio je najsavršeniji osećaj koji sam ikada doživela i nemoguće ga je uporediti s bilo kojim drugim. Bojala sam se da ću biti uskraćena kada se moje bliznakinje budu rađale, pošto fizički nisam ništa osetila, ali kada sam začula njihov prvi plač, mojoj sreći nije bilo kraja.

Story: Na koga liče vaše naslednice Marion Loret i Tabita Hodž?

- Mislim da liče na mene, jer imaju isti nos kao moj, mada Metju tvrdi da liče na ženske članove njegove porodice, odnosno na njegovu mamu i sestru od tetke, što stvarno nije moguće.

Story: Kako se Džejson snašao u ulozi starijeg brata?

- Fenomenalno. Najpre je bio malo ljubomoran pošto su devojčice zahtevale dosta pažnje, a onda je počeo da ih gleda zaštitnički i sada, kada ih, na primer, odvedemo negde zajedno, on ih čuva, dodaje im flašice i pravi je stariji brat.

Story: S obzirom na to da je on još mali, kako ste mu objasnili da su mu one sestre, a da ih vi niste rodili?

- Lagala bih kada bih rekla da mi je to bilo lako. On je radoznao dečak koji mi je postavio hiljadu pitanja, a ja sam morala pažljivo da mu odgovaram kako ga ne bih još više zbunila. Ipak, na kraju je shvatio da su mu one sestre i to je to.

Story: Da li je istina da ste posle Džejsonovog rođenja upali u postporođajnu depresiju?

- To je stvarno bilo velika laž. Majčinstvo je najlepši osećaj na svetu, a moje dete je bilo predivno i uopšte se nisam loše osećala.

Story: Nedavno su vas proglasili najseksepilnijim likom u filmu i seriji Seks i grad. Da li vi sebe tako doživljavate?

- Nikada nisam mislila za sebe da sam lepotica, a pogotovo ne sada. Osećam se veoma staro i umorno, a otkako imam bliznakinje, više ne idem ni u teretanu.

Story: S promocijom drugog dela filma, mnogi su primetili da ste mršaviji nego ikada, što je pokrenulo priče da bolujete od bulimije?

- Ne bolujem ni od čega, osim od malog nedostatka samopouzdanja. Što se tiče mog izgleda, on je posledica svakodnevnog trčanja za decom.

Story: Da li ste oduvek imali problema sa samopouzdanjem?

- Od momenta kada su se moji roditelji razveli, što je bilo davno, slabije verujem u sebe i često sam nesigurna u svoje odluke.

Story: Kako to mislite?

- Pa često preispitujem da li su moje odluke na mestu. Ponekad noću ne mogu da zaspim jer razmišljam o tome kako sam toga dana sigurno nešto pogrešno uradila.

Story: Da li ste se obratili psihijatru za pomoć?

- Nisam, sama se borim sa sobom jer smatram da je to jedini način da neko uspe. Moramo pobediti sami sebe i u tome nam niko drugi ne može pomoći. Ipak, mi sebe najbolje poznajemo.

Story: Jeste li zbog svoje nesigurnosti nekada pomislili da zakoračite u svet poroka?

- Popijem poneki koktel ili čašu šampanjca i ne smatram to porokom, jednostavno mi to pomaže da se razveselim ili zaspim. Što se tiče droge, oduvek mi je bila gadna. I dok sam se zabavljala s Robertom Daunijem Džuniorom, trudila sam se da ga odvojim od toga i dve godine je stvarno bio potpuno trezan.

Story: Delujete veoma zadovoljno. Mislite li za sebe da ste srećna osoba?

- Imam veoma sređen život, supruga koga obožavam i decu koja su pravo bogatstvo, ali postoje dani kada mi je sve teško i tada stvarno ne mogu za sebe da kažem da sam srećna. To su obično dani kada počnem da razmišljam koliko mi je bilo teško u prošlosti. Zahvalna sam Bogu što sam uspela u životu.

Story: Šta vam se desilo u prošlosti pa je se sećate s tolikom gorčinom?

- Sve! Do pre deset, petnaest godina bila sam potpuno očajna, ni nalik na Saru Džesiku Parker koju sada vidite i znate. Bila sam teška osoba kojoj je sve smetalo. Ljudi su me nervirali, svima sam nešto zamerala i pronalazila mane i zato se nisam previše emotivno vezivala za ljude. Nekako sam uvek bila uzdržana, a sada sam shvatila da sam mogla potpuno da poludim i ostanem sasvim sama. Sva sreća pa sam se osvestila i ostala normalna.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker