Nenad Okanović: Starost me neće pitati gde mi je bila mladost

0
Glumac Nenad Okanović, koji je publici poznat kao sin Dragan iz serije Selo Gori, a baba se šešlja, odgovorio je na pitanja čitalaca portala Story.rs i otkrio neke od svojih nestašluka iz mladosti.
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Sve popularniji glumac Nenad Okanović veliku naklonost gledalaca stekao je tumačeći jedan od glavnih likova serije Selo gori, a baba se češlja, a uskoro će se pojaviti i na velikom platnu tumačeći lik grofa u filmu Vir. Odgovarajući na pitanja čitalaca našeg portala, šarmantni glumac poreklom iz Ljubovije govori o danima kada je bio vođa navijača ženskog košarkaškog kuba iz Ljubovijei otkriva da na kraju gledane RTS-ove serije sin Dragana neće ostati u ljubavi sa svojom partnerkom Zoricom.
Uz sve tvoje vrline, sigurno imaš i neku manu. Npr, možda, ne daj Bože, navijaš za Partizan? Ivan Mitić

- Ne navijam za Partizan, ja sam veliki zvezdaš, ali ne mrzim Partizan.
Čestitam na ulozi, veliki pozdrav i da li imaš u planu neki novi projekat? Ana Vujović

- Završili smo snimanje filma Vir, koji se sastoji iz tri priče koje prate vođu skinhedsa, jednog krimnalca i jednog grofa koga ja igram. Njihove priče su se ispreplitale, ima istih scena u sve tri priče koje su snimane iz različitih uglova. To je veoma zanimljiv projekat i jedva čekam kada će da ugleda svetlost dana. Bojan Vuk Kosovčević, reditelj fima, ozbiljan je čovek i mislim da je pred njim velika budućnost.
Da li još uvek uspešno posluješ kao proizvođač briketa?
J Dragica
- Ne više u istoj meri, jer je moj rođeni brat je preuzeo dosta oko posla sa briketima, pa on sad vodi naš porodični biznis. Stariji je od mene i u njega imam puno poverenje.
Koristiš li situaciju da sada uživaš u novim ulogama koje dobijaš ili ih pak odbijaš?
-
Ne predstavlja mi problem da odbijem neku ulogu, jer pažljivo biram gde ću da se pojavim, a pored mnogobrojnih obaveza koje imam, vodim računa da što više vremena provodim sa porodicom.
Emina Jahović ili Nataša Bekvalac? Sandra Lazić

- I jedna i druga!
Ćao, ja sam Jovana. Zanima me da li ćeš na kraju serije ostati sa Zoricom? Jovana Ilić
-
Neću.
Jesi li stvarno bio nemiran kada si bio mali kao što se priča? D. Jovanović

- To su bili pravi nestašluci. Ljubovija, odnosno Vrpulja, mesto gde sam odrastao, skroz je drugačija sredina nego Beograd. Bio sam vođa navijača ženskog košarkaškog kluba iz Ljubovije koji je bio veoma uspešan, bile su druge u SRJ. Mi smo dobijali manje ocene iz vladanja zbog nedoličnog ponašanja na javnom mestu, kada odemo u subotu na utakmicu i tamo se ponašamo navijački (smeh).
Sve pohvale Nenadu Okanoviću zbog njegove uloge u seriji! Da li ste dolazili u Niš? Da li nameravate doći u neko skorije vreme? Dušan Perović

- Dolazio sam u Niš, radio sam na montiranju fabrike duvana u Nišu, i voleo bih ponovo da dođem na glumački festival.
Da li imaš devojku? Sanja Rakanović
-
Imam devojku pored koje uživam toliko da sam je oženio i sa njom imam sinove Danila i Trifuna. (smeh)
Kad si se prvi put napio… Zorica iz Lazarevca

- Bilo je to u srednjoj školi. Nas nekoliko drugara kupimo litar nekog alkohola s ciljem da se napijemo i obeznanimo od alkohola, kako bi sutra imali šta da prepričavamo. Moje mišljenje je da je bolje da se iživiš na vreme, nego kasnije. Starost me sigurno neće pitati: Gde ti je bila mladost, već će možda reći: Mogao si i malo manje (smeh).
Sećaš li se prošlogodišnje svirke benda 357 u SKC-u? Gde si nabavio metalni oklop i ostalu vitešku opremu za svoju tačku? Nenad

- Sećam se, oklop i ostalu opremu je nabavio moj drugar i kolega Srđan Pantelić, to je njegov kostim. Koncert je bio fenomenalan, jedno od boljih iskustava u mom životu.
Koja je vaša profesionalna zelja? Dragana Jovanović
-
Istrajati u onom što radiš.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker