zajednički intervju

Nikolina Kovač Kapor i Saša Kapor: Jačaju nas i loše stvari

0
Kolege i supružnici kažu da vole slavlja, ali ne robuju datumima, tvrde da svoje probleme rešavaju pozitivnim razmišljanjem i ističu da čine sve kako bi sinu Nikolaju omogućili bezbrižno detinjstvo i odrastanje.
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Popularna pevačica Nikolina Kovač Kapor (26) pravi je ljubitelj novogodišnje euforije. Kako sama ističe, decembru se posebno raduje jer je ovaj mesec asocira na slavlje i poklone. Naime, ona je nedavno proslavila rođendan u društvu svog supruga, pevača Saše Kapora (31), porodice i prijatelja. Iako uživaju u svom domu na Voždovcu i pokušavaju da žive što mirnijim životom daleko od očiju javnosti, spekulacije o krizi u njihovom braku sve su glasnije. Njihov privatni život pod lupom je javnosti još od perioda kada su započeli vezu uoči takmičenja za Zvezde Granda, u kojem je Nikolina učestvovala. Posle svega tri meseca zabavljanja, objavili su da će postati roditelji. Godinu dana nakon opštinskog venčanja i rođenja deteta, zavetovali su se na večnu ljubav u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, kada su ujedno i krstili svog sina. U intervjuu za Story, ovaj bračni par osvrće se na protekli period koji je za oboje predstavljao veliki izazov, otkrivaju kakav je Nikolaj (3) kao dete, na koji način provode praznike i da li planiraju prinovu.

 

Story: Nedavno se u medijima ponovo pojavila informacija o navodnoj krizi u vašem braku, koliko su te spekulacije utemeljene na činjenicama?
Nikolina: Svaki brak prolazi kroz različite krize, tako da ni naš nije izuzetak, ali nismo dozvolili trivijalnim stvarima da utiču na odnos koji imamo i da nam to kvari harmoniju.


Story: Sada uživate u svom stanu na Voždovcu, da li je raniji podstanarski život za vas bio težak i koje razlike uočavate u odnosu na taj period?
Nikolina: Želja za sopstvenim krovom nad glavom prisutna je kod svakog čoveka, velika je privilegija kada imate svoj kutak i mir. To je san svakog čoveka, a pošto smo mi svoj realizovali, možemo samo da konstatujemo da smo presrećni.


Story: Nikolina, nedavno ste proslavili rođendan. Da li se u vašoj kući obeležavaju svi važni datumi i godišnjice?
Nikolina: Ove godine odlučila sam da ne pravim nikakvu žurku jer sam se tako osećala, pa sam proslavu upriličila samo sa porodicom. Međutim, uveče sam sa Sašom otišla na promociju kod moje koleginice, a nakon toga neplanirano smo produžili u provod sa poznanicima i prijateljima. Ipak, za idući rođendan planiram veliku žurku za sve ljude koji su mi dragi.
Saša: Trudimo se da ne robujemo datumima, ali desilo se da je Nikolina ovaj rođendan slavila dva puta.


U ponoć ju je sačekalo iznanađenje koje nije očekivala: Ovako je Nikolina Kovač proslavila rođendan! (FOTO)


Story: Saša, u vašem životu izdešavali su se lepi, ali i trenuci puni izazova. Iz ove perspektive, da li biste nešto promenili?
Saša: Iskreno, ne bih. Iz svega što se desi treba izvući pouku, jer neke situacije pokažu ko su vam pravi prijatelji, dok druge posluže da vas zbliže s onima koji vam nisu bili bliski. Sve se dešava s razlogom i to je život.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Nikolina, nakon prošlogodišnje operacije tumora na grliću materice i svega sa čim ste se suočili, šta biste poručili mladim devojkama koje se trenutno nalaze u takvoj situaciji?
Nikolina: Svim ženama prvenstveno bih savetovala da nauče kako da sebi budu najvažnije. To podrazumeva redovan odlazak na pregled i uvid u zdravstveno stanje kako bi prečile pojavu tumora. U današnje vreme, uz razvoj tehnologije i nauke, do ovakvih stvari uopšte ne mora da dođe. A ukoliko se tako nešto ipak dogodi, savetujem im da budu hrabre i okružene ljudima koji ih iskreno vole, da eliminišu negativnu energiju i sve ljude koji ih ne podržavaju. Velika je invazija malignih oboljenja zbog načina života, mada je, prema mom mišljenju, stres uzrok svih bolesti.


Svoju bitku vodila je daleko od očiju javnosti: Malo ko zna, ali 2016. je za Nikolinu Kovač bila godina borbe (FOTO)


Story: Koliko je ženama koje boluju od ove opake bolesti važna podrška okoline?
Saša: Generalno, nikada ne uzimam prve informacije zdravo za gotovo, jer se danas ljudima svašta dijagnostikuje, bez bilo kakvih ispitivanja. Pozitivan sam i volim tako da razmišljam. Kada smo se našli u toj situaciji, govorio sam Nikolini da ne stvara tenziju i kako će sve biti u redu. Na taj način pružio sam joj podršku, a na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu. Optimistično razmišljanje donosi pozitivne vesti i to svima preporučujem, jer čak i kada se osećam loše i upadnem u neki bedak, nastojim da se što pre vratim u pozitivu.


Story: Nikolina, ponovo ste se vratili na scenu, posvetili ste se promociji nove pesme i nastupima. Kako uspevate da uskladite posao sa potrebama vašeg sina i supruga?
Nikolina: Dan započinjem u 06.30, najkasnije u 07.30 časova, nezavisno od toga kada uveče legnem. Veoma sam organizovana i uvek napravim dnevni plan kojeg se držim. Posao kojim se bavim daje mi veliku privilegiju, jer nemam fiksno radno vreme, već radim kada se ukaže potreba. Uz novu pesmu idu promocija i gostovanje u emisijama, dok svirke traju pet ili šest sati. Uvek kažem da ne živim estradu, već se bavim estradnim poslom, a to je velika razlika.

 

Nastavak intervjua i fotografija pogledajte na sledećoj strani. 

 

makonda-tracker