icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

stiže zone

Jug Radivojević: Ne plašim se publike

Podeli:

Uoči premijere Zone Zamfirove 2, poznati reditelj kaže da je za film angažovao kompletnu porodicu, čime je spojio lepo i korisno, i otkriva zašto je siguran u uspeh ovog ostvarenja
foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić


Priča o više od sto godina popularnom ljubavnom paru, Zoni Zamfirovoj i Manetu Kujundžiji, inspirisala je filmskog i pozorišnog reditelja Juga Radivojevića (45) da se odvaži i napravi filmski nastavak njihove emotivne sage.

Glavne uloge Radivojević je dodelio Brankici Sebastijanović i Milanu Vasiću, a u filmu igraju i velikani našeg glumišta kao što Ljiljana Stjepanović, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev... Specijalnu ulogu Koštane dao je svojoj supruzi, višestruko talentovanoj glumici Mileni Vasić, a dve manje role pripale su njegovim sinovima Lavu i Vuku.

 

foto: Emilija Jovanović

U intervjuu za magazin Story, on otkriva detalje nastanka svog novog filmskog ostvarenja koje će premijerno biti prikazano 24. januara u Sava centru u Beogradu.

Story: Koliko je dugo postojala želja da uradite nastavak jedne izuzetne ljubavne priče i kako ste se odlučili za to?

 Ideja o nastavku došla je od producenta Miroslava Mitića. Video sam to kao jednu novu inspiraciju, međutim, pošto je reč o filmu epohe, bile su nam potrebne četiri godine da to realizujemo. Uz pomoć osam gradova u Srbiji, koji poseduju izuzetne objekte iz vremena koje smo želeli da predstavimo, došli smo do finiša. Uspeli smo da napravimo film sa više od pet stotina kostima, šezdeset glumaca i oko četiri stotine statista.

Story: Prvi film Zona Zamfirova doživeo je neverovatan uspeh, da li se plašite reakcije publike i mogućeg neuspeha? Koliko je teško snimati nastavke?

Istina je da se oko prve Zone Zamfirove formirao veliki broj obožavalaca i da je ona postala brend, kako Stevana Sremca, tako i naše kinematografije. Mi smo se oslonili na njega, ali ipak smo uspeli da napravimo nezavisan film. Ne plašim se reakcije publike jer smatram da smo napravili ostvarenje koje će ljudi zavoleti. Gledaoci obožavaju ljubavne filmove, naročito žanrove melodrame i komedije mentaliteta, kao i oživljavanje epohe. Okupili smo i njihove omiljene glumce, što je dovoljan razlog da budem bezbrižan.

foto: Emilija Jovanović

 

Story: Kako ste odlučili ko će zameniti Vojina Ćetkovića i Katarinu Radivojević?

Prošlo je petnaest godina od premijere prve Zone, pa je bilo neminovno da se kompletna podela promeni. Trudio sam se i uspeo da sastavim najbolju glumačku ekipu u regionu.

Story: Da li postoji neka anegdota sa snimanja filma koju biste nam ispričali?

Snimanje je trajalo šest nedelja, ekipa je bila brojna, pa su samim tim i anegdote bile svakodnevne. Naravno, u humoru su definitivno prednjačili Lane Gutović i Milan Vasić.

foto: Emilija Jovanović

Story: Kojim se projektom u pozorištu najviše ponosite?

-Posle više od sto pozorišnih premijera, teško je izdvojiti jedan projekat, tako da mi je uvek onaj poslednji u nizu najvažniji. Ali, s ponosom ističem da su mi komad Mama mia u Pozorištu na Terazijama, kao i slovenačka verzija istog tog dela, obeležili prethodne dve profesionalne sezone.

POGLEDAJTE ŠTA SU NAM BRANKICA I MILAN REKLI O FILMU VRATI SE ZONE:

 

Story: Koji komad nikako ne bismo smeli da propustimo ovih dana?

-Posetite Pozorište na Terazijama.

Story: S obzirom na to da najbolje poznajete pozorišnu sliku Srbije, koliko se rad u provinciji razlikuje od onog u glavnom gradu?

 Umetnici u Beogradu rastrzani su između pozorišta, televizije i filma, pa često nisu dovoljno skoncentrisani samo na jedan posao. Unutrašnjost Srbije, upravo zahvaljujući predanosti jednom projektu, stvara izuzetna pozorišna ostvarenja.

foto: Emilija Jovanović

Story: Otkrijte nam bar delić nove priče zaljubljenog para Maneta i Zone?

Ljubav Zone i Maneta postaje paradigma smisla života. Ona je razlog zbog kojeg njih dvoje čine sve kako bi u okolnostima bahate čaršije očuvali svoju porodicu. Mane, kao oličenje poštenog i vrednog čoveka, potvrđuje nam da su snovi ostvarivi. Ovo ljubavno ostvarenje nosi veliku emociju na platnu, a nadam se i u dvoranama širom Srbije.

Story: Snimanje filma predstavlja izuzetno veliki poduhvat i zahteva puno radno vreme, kako ste uskladili porodične obaveze sa poslom?

Pošto sam porodicu uključio u rad na filmu, obaveze mi nisu teško pale. Supruga je igrala Koštanu, sinu Vuku poverio sam ulogu mladog čobanina, a starijem Lavu rolu Koštaninog sina. Na taj način uspeo sam da spojim lepo i korisno.

foto: Emilija Jovanović

Story: Ljubav vaših filmskih junaka pobedila je sve izazove. Da li biste isto mogli da kažete i za vašu ljubav sa Milenom?

Srećan sam da je vreme to potvrdilo. 

 

 

Inicijalizacija u toku...