kao sav normalan svet

Dok ne promeni ovo, sigurno neće gostovati u majčinoj emisiji: Srpska Nikol Kidman otkrila šta joj mama najviše zamera

1
S glavnom junakinjom novog filma Zdravka Šotre "Santa Maria della Salute" razgovarali smo o tome kako je na velikom platnu oživela lik žene koju mnogi doživljavaju kao ideal, nada li se karijeri u Holivudu i još mnogo čemu...
foto: Nep, News 1
foto: Nep, News 1

Tamara Aleksić, jedna od najlepših srpskih glumica, iako je veoma mlada, privlači mnogo pažnje i već je zabeležila nekoliko uspešnih uloga. Nakon nekoliko odličnih rola na filmu i u televizijskim serijama, ali i veoma zapaženih izvedbi u pozorištu, Tamara je na filmu oživela lik Lenke Dunđerski, lepotice koja je inspirisala "najljubavniju srpsku ljubavnu pesmu".

 

Zovu je srpskom Nikol Kidman: Ona je ćerka poznate voditeljke, a lepotom je nadmašila i mamu (FOTO)

 

Mlada umetnica, inače ćerka Tanje Peternek, autorke emisije "Kao sav normalan svet", otkrila nam je kako je uspela da prikaže lik muze Laze Kostića, kako je bilo sarađivati s Vojinom Ćetkovićem, da li bi i ona u ljubavi bila smela kao Lenka...

 

foto: Promo

Story: Lenku Dunđerski zamišljamo kao savršenu devojku: ona je bila talentovana za ples i jahanje, obrazovana, prelepa, hrabra... Da li je bilo teško predstaviti je kao nekoga "od krvi i mesa", s vrlinama i manama?

 

- Kako ne, posebno zbog toga što smo, gde god da smo snimali, slušali priče o tim ljudima. U Vršcu su mi ljudi pričali o tome kakva je Lenka bila... To je vrlo interesantno, ali se trudiš da - kao sa svakom informacijom ili savetom koji dobiješ - svaku od tih informacija sačuvaš u malom mozgu, ali provučeš kroz svoj filter. Ako odgovara tvojoj zamisli i tome što je dogovoreno, onda prihvatiš, a ako ne - onda je skrajneš. Nadam se da smo uspeli da je napravimo nekim od krvi i mesa. Pored svog obrazovanja - govorila je četiri jezika i svirala klavir, Lenka je jahala, i to na klasičnom sedlu, volela je dečije igre, igrala se s braćom... Vaspitana je na jedan način, ali ima neku dozu zvrka koji ona jeste. To je, zapravo, najinteresantniji deo nje. Kad je neko mali, on je zvrk, ali kako odrasta, on se graniči s manguplukom. To je nešto što je Lenka umela - ti nju možeš da zbuniš, ali zna kako da ti odgovori. Kako mi to danas kažemo, bila je "klikeraš".

 

makonda-tracker