Šakira: Ne verujem u brak

Popularna pevačica Šakira Ripol tvrdi da sa teniserom Rafaelom Nadalom deli isključivo prijateljstvo, kao i da joj ne smeta što još nije izgovorila sudbonosno da svom vereniku Antoniju de la Rui
0
1 / 4 Foto: Guliver Getty Images

Kada se pre dvadeset godina pojavila na javnoj muzičkoj sceni, pevačica Šakira Izabela Meberak Ripol odmah je svojim plesom i izgledom, kao i vokalnim sposobnostima, obezbedila sebi mesto među svetskim zvezdama. Rođena je u Barankili u Kolumbiji 2. februara 1977. godine kao jedino dete Nidije i Vilijama Ripolija koji su je vaspitavali učeći je da je Bog jedan i da celog života mora ostati verna. Odrastajući u duhu katoličke vere, pevačica je karijeru započela kada joj je bilo svega trinaest godina: tada objavljuje svoj album prvenac pod nazivom Magia i od tada se njene pesme nalaze u samom vrhu svetskih top lista. Činjenica da je jedinica učinila je da ova devojka postane razmažena i  da, kako ona kaže, voli sebe najviše na svetu. Ipak, ovo joj nije odmoglo da postane pravi profesionalac i da ponekad nakon snimanja i po deset sati vežba trbušni ples koji je vremenom postao njen zaštitni znak. Tokom karijere dobijala je dosta priznanja, a najdraža joj je MTV nagrada za najbolju latino pevačicu. Njen najnoviji album The Wolf prodat je u milionskom tiražu, a ona tvrdi da je svaka pesma na ovom izdanju autobiografska. Njeno srce pokušavali su da osvoje mnogi, ali je ono ipak pripalo Antoniju de la Rui, sa kojim je u vezi punih deset godina. Njihova romansa punila je stranice žutih novina iz više razloga: od njegovih i njenih navodnih prevara, pa do činjenice da su već devet godina verenici, a svadbena zvona nikako da zazvone. U inat svim zlim jezicima njih dvoje funkcionišu bolje nego ikada, a to što se još nisu venčali nimalo im ne smeta da se vole kao prvog dana. Iako javno priznaje da joj brak ništa ne znači, atraktivna zvezda ne krije da joj je žao što nema dece, ali i da se ne plaši biološkog sata, jer je tehnologija toliko napredovala da može ostati u drugom stanju i posle četrdesete.
Poslednjih mesec dana sve više se spekuliše o vašoj navodnoj vezi za teniserom Rafaelom Nadalom. Ima li u tim navodima istine?

- Naravno da nema. Mi smo dobri prijatelji i tako će ostati. I on i ja smo u srećnim dugogodišnjim vezama i odlično funkcionišemo.
Da li vam ovakve tvrdnje smetaju ili na njih gledate sa osmehom?

- Smeta mi kada novine pišu svašta jer se još nisam navikla na činjenicu da je moj život svačiji. Ovaj poslednji trač mi ne smeta jer pokazuje da smo Rafa i ja odradili odličan posao tokom snimanja spota za moju pesmu i da smo uspeli da dočaramo strast koju ona promoviše.
Znači li to da su spekulacije o vašem raskidu sa Antonijom potpuno netačne?

- Naravno. Nas dvoje smo tokom veze prošli mnogo ovakvih raskida, a još smo zajedno. Mediji nas venčavaju, pa onda razdvajaju, a mi sve saznajemo iz novina i to je pomalo smešno.
Kada je vaša veza tako idealna, zbog čega još niste odlučili da je ozvaničite?

- Ne verujem u brak kao instituciju, nikada nisam ni verovala. Zbog svojih roditelja koji su katolici i ne priznaju razvod, planiram da se udam tek onda kada budem znala da se nikada neću rastaviti od svog budućeg supruga, tako da mi se nimalo ne žuri.
Vi ste jednom već bili odredili datum venčanja?

- To je malo čudna situacija. Dogodilo se to 2007. godine kada je majka mog izabranika najavila našu svadbu i izjavila da ja biram venčanicu. Ni dan-danas ne znam zbog čega je to uradila, ali dobro. Vaspitavana sam da poštujem starije, pa nisam želela da ulazim u detalje.
Verujete li da vam je Antonio veran?

- Znam da ja njemu jesam. Nikada ne možete biti potpuno sigurni da vas neko ne vara. Ne bi mi bilo prijatno kada bih saznala da se tako nešto događa, a verujem da ni on ne bi dobro prošao jer sam po prirodi veoma ljubomorna.
Mislite li da je ljubomora dokaz nesigurnosti, a ne ljubavi?

- Ne mislim tako. Veoma sam sigurna u sebe jer ipak najviše na svetu volim sebe, a na tome sam zahvalna svojim roditeljima koji su mi uvek govorili da treba da budem centar svog sveta, a ne neki muškarac.
Da li vam je žao što se još niste ostvarili u ulozi majke?

- To mi je jedina rak-rana u životu. Žao mi je što još nemam dece, ali dobro. Još sam posvećena karijeri jer ne mislim da sam postigla svoj maksimum.
Da li biste zbog porodice zanemarili karijeru?

- Morala bih na neko vreme, sigurno. Znate, ponekad vežbam i treniram i po deset sati kako bih bila u dobroj kondiciji, a to ne bih mogla da radim kada bih imala dete. Nadam se da ću moći jednog dana da kažem: OK, sad sam ispunila sve poslovne ciljeve i mogu da postanem domaćica.
Pomislite li ikada da ste suviše ambiciozni?

- Vrlo često, ali mi je posao kojim se bavim kao droga i zavisna sam od njega. Kada radim, imam potrebu da radim stalno. Na primer snimam pesmu u studiju nekoliko sati, a onda idem na ples i spavam svega četiri sata i tako mesec dana. Nekad me noge toliko bole od igranja da mi krenu suze, ali ne mislim da je to loše jer ću jednog dana, kada pogledam unazad, biti sigurna da sam dala sve od sebe. Stvarno ne volim ljude koji žele uspešnu karijeru i veliki račun u banci, a ne rade na sebi i ne trude se da se poslu predaju u potpunosti.

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker