Katarina Marković: Sve bih učinila za one koje volim

0
Glumica Katarina Marković, koja je pobrala mnogobrojne simpatije ulogom Ane u seriji Kuku Vasa, odgovorila je na pitanja čitaoca našeg portala i otkrila da mladim glumcima u Srbiji nije lako u potrazi za angažmanom.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Nakon uspešnih rola u serijama Agencija SiS i Kuku Vasa u kojoj je publika trenutno gleda na televiziji Pink, kao i upečatljivih rola u pozorištu Boško Buha, glumica Katarina Marković osvojila je brojnu publiku i simpatije gledalaca. Dvadesetsedmogodišnja Kruševljanka otkriva čitaocima portala Story.rs zbog čega je u Srbiji teško mladim glumcima i koje su joj uloge najdraže. Katarina priča i o svojim omiljenim pesmama i odlascima u rodni Kruševac.
Ti si jedna od mojih omiljenih glumica, zanima me šta bi ti poručila svima koji su na puta da postanu glumci? Želim ti mnogo sreće i uspeha sa serijom Kuku Vasa koja je odlična. Veliki pozdrav od Helene.
- Hvala na lepima željama. Poručila bih ne idite tim putem, zato što nije sve tako fino kao što izgleda, pogotovo glumicama. Niko nam na akademiji ne kaže da nećemo moći da računamo na naš talenat, već na sreću i okolnosti u kojima se nalazimo. Uspeh je povezan sa milion drugih stvari, trnovit je put kojim idemo mi mladi glumci.
Koja pozorišna uloga vam je bila najdraža

- Najdraže su mi uloge Fatime iz Piste za Šeherezadu i Maše iz predstave Dečko koji obećava.
Kakav je osećaj bio pojaviti se prvi put na snimanju serije? :) Jelena Cakić

- Ne sećam se baš najbolje, verovatno euforičan. Znam samo da me emocije nisu baš prevladale u tom trenutku. Bilo je leto, pa sam zbog snimanja serije odustala od planova za odmor.
Seriju Kuku Vasa gledam samo zbog tebe, interesuje me da li i drugi gledaoci osećaju šarm i seksepil kojim zračiš sa malih ekrana? Pozdrav od Mladena iz Skoplja.

- Hvala na komplimentima, ali ovo pitanje moraš postaviti gledaocima (smeh).
U rečima koje pesme se pronalaziš? Vesna

- Kada je poezija u pitanju, onda je moj izbor Vrati mi moje krpice kad ti lepo kažem Vasko Popa. Što se tiče mojih omiljenih kafanskih pesama, još nisam pronašla neku koja me potpuno opisuje.
Ti si jako neobično lepa i veoma šarmantna devojka! Želeo bih da znam na kakva mesta izlaziš i kako se snalaziš kao deo džet seta Srbije? Da li ti to uopšte prija? Pozdrav od Aleksandra iz Miloševca

- Slabo izlazima, kada se odlučim da odem negde u provod, to su uglavnom lokali u koje već godinama izlazim sa mojim drugarima. Ne mislim da sam ja deo džet seta, i ne znam gde izlaze ljudi koji su deo džet seta Srbije.
Zanima me koja je tajna tvoje lepote? Da li se baviš sportom? Tatjana Romic

- Sportom do sada nisam morala da se bavim, ali ću morati malo više da se aktiviram na tom polju, zato što imam dva kilograma više od moje prosečne kilaže. Prilično sam rigorozna kada je nega tela u pitanju, jer još od akademije imam problema sa alergijama zbog prašine u pozorištu, tako da imam milion kremica. Nikada nisam volela da se šminkam i stalno vodim računa o tome da mi ruke budu čiste, što je veoma teško u poslu kojim se bavim.
Ćao Katarina. Da li bi ti ušla u kuću Velikog brata, Farmu ili u Survivor? Koga bi volela da vidis pored sebe u nekom od ovih šoua? Pozdrav iz Slovenije, Dajana Dunović

- Ne. Mada kada bih ulazila, izbor bi bio Surivor i to sa mojim kolegom Mikijem Damjanovićem, koji je rekao da bi ušao u Survivor da smrša. Eto sa njim bih ušla u ovaj šou kako bi malo dobila na kondiciji i nešto naučila.
Šta mislis o klasičnoj muzici i da li posećuješ koncerte na kojima se takva muzika izvodi? Marko Mitić

- Ne mogu da kažem da redovno odlazim na koncerte, ali slušam klasičnu muziku i imam tu sreću da nekoliko mojih drugara u orkestrima izvodi ovu vrstu muzike, tako da kada imam vremena, idem njih da slušam.
Imaš li momka, kako se zove, kada se udaješ? Dragana Branković

- Udajem se za dve godine 29. maja, ne mogu da kažem za koga (smeh). Šalim se naravno!
Da li je teško u Srbiji danas doći do uloge? Velike čestitke za tvoju novu seriju, svaka čast! Aleksandra Janković

- Jeste teško, ali ne zbog talenta.
Misliš li da si ti jedna jaka osoba koja je spremna da učini sve zbog ljubavi? Vesna

- U stanju sam sve da uradim kako bi moji bližnji bili srećni i zadovoljni.
Da li često dolaziš u rodni Kruševac i gde te tamo možemo videti?

- Odlazim, ali ne tako često kao ranije jer mi to obaveze ne dozvoljavaju. Poslednji put sam bila za Božić, trudim se da posetim svoj rodni kraj bar jednom u tri meseca. Kada sam u Kruševcu, najčešće odlazim kod dede u selo.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker