Slavni glumac prvi put o razvodu

Bogdan Diklić: Bivša supruga i ja imamo divan odnos

0
Bez obzira na to što retko kad govori o privatnom životu, glumac Bogdan Diklić otkrio je da više nije u braku sa Dijanom Marojević, kao i da su prevazišli sve probleme zarad njihove ćerkice Sofije, a tom prilikom osvrnuo se i na svoje zdravstvene probleme
foto: Vladimir Šporčić, Story press
foto: Vladimir Šporčić, Story press

Čuveni srpski glumac Bogdan Diklić (62) boravio je tokom prošle nedelje u Puli jer je njegov film Sve najbolje otvorio ovogodišnji filmski festival. Legendarni umetnik izazvao je veliko interesovanje publike, koja ga je nagradila ovacijama, ali i kritike, koja je blagonaklono gledala na poslednje ostvarenje u kom je učestvovao. Uprkos tome što više od tri decenije važi za jednog od najomiljenijih domaćih glumaca, ovaj vrsni umetnik vodi miran život. Do pre godinu dana bio je u braku sa glumicom i profesorkom na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Dijanom Marojević (41). Iako su se razveli, njih dvoje i danas su bliski, a razlog za to je njihova ćerka Sofija (14) koja je od oba roditelja nasledila ponešto.


- Sad sam u godinama kad bih radije davao nego primao – rekao je glumac tokom trajanja festivala za In magazin koji se emituje na hrvatskoj televiziji Nova i dodao:


- Moja bivša supruga i ja imamo predivan odnos. Mi smo i dalje roditelji i ne držimo se onog sudskog, svaki drugi vikend.


Bogdan i njegova partnerka nakon decenije i po bračnog života odlučili su da stave tačku na svoju zajednicu. Dijana, iako je domaćoj publici poznata po ulogama u filmovima Bure baruta i Lajanje na zvezde, tokom poslednjih nekoliko godina posvetila se pedagoškom radu, ali je i pomagala Dikliću tokom lekture njegove knjige O glumi bez glume koju je objavio 2011. godine. Bez obzira na posao, doskorašnjim supružnicima najvažnije je da njihova ćerka ima normalno odrastanje i da ne oseti da joj roditelji više ne žive zajedno.

 

foto: Vladimir Šporčić, Story press

- Sofija je povukla po ženinoj liniji lepotu, bogu hvala. (Smeh) A moja pokojna majka Sofija bila je vrlo duhovita, pa je od bake nasledila duhovitost – pohvalio se tada i dodao da je pre očinstva bio egocentrik.


- Nisam znao šta mi se dogodilo kad se Sofijica rodila. Odmah sam je zavoleo, ali odzvanjalo mi je u podsvesti: A ja, a ja! Bio sam samotnjak, to je meni bio prvi brak, oženio sam se sa 47 godina. I onda shvatite da niste centar sveta, da bezuslovno volite.


S obzirom na to da Bogdan živi povučeno i retko kada istupa u javnosti, o njegovom razvodu dosta se spekulisao u decembru prošle godine. Pričalo se kako nisu uspeli da prevaziđu razlike, ali i da se posle njegovog ozbiljnog zdravstvenog problema 2009, kada je imao srčani udar, nakon koga je preživeo još dva, njihov odnos promenio.


- Imao sam zdravstvenih tegoba visokog rizika, i to treći put. Mislim da sam preživeo zbog svoje ćerke, da je tako rešeno gore – rekao je glumac koji je pre pet godina ekskluzivno za magazin Story pozirao sa svojom naslednicom i govorio o najintimnijim osećanjima, planovima i nadanjima.


- Sofija voli da ide u pozorište i gleda predstave, a naročito probe. Ali ne pokazuje nikakav afinitet niti želju da se bavi glumom. Mada, ko zna? Ona sada ima devet i po godina, ide u treći razred osnovne škole, a istovremeno svira klavir i završava prvi razred niže muzičke škole Stevan Mokranjac. Nedavno je učestvovala na takmičenju učenika klavira osnovnih muzičkih škola Binički i osvojila je prvo mesto sa najviše bodova, čak 99,6 poena. Bio sam veoma ponosan i samo sam joj rekao da je tek to razlog da nastavi da vežba. Sada se hvalim, ali to je zato što se više radujem svakom Sofijinom uspehu, kao i njenog pedagoga gospođice Tijane Kandić, nego svom. (Smeh) Dopada mi se što Sofija ima pravi odnos prema tome i nije opterećena takmičenjem. Niko od nje ne očekuje da postane genije, a najdivnije je to što je sama želela da ide u muzičku školu i uči klavir, mi kao roditelji nismo je terali.  Za sada se nije uobrazila i taj uspeh nije je uzvisio u sopstvenim očima. Ona je skromna osoba, to možemo da kažemo za nju, a ne za mene. Verujte mi da, iako je dete, već ima vrlo zdrav pogled i na moju profesiju, kao i na sopstvene rezultate. Drago mi je zbog toga jer je to bitno za njeno samopouzdanje pošto je vrlo senzibilno dete. Znate, ona je čak bila veoma zabrinuta jer nije znala kako da rezultate takmičenja saopšti baki, deki i svom ujaku Jovanu, a da ne zvuči kao hvalisanje.

makonda-tracker