Andrija Milošević: Više nisam emotivno nezreo

6
Glumac Andrija Milošević otkriva da se na Filipinima gde radi kao voditelj serijala Survivor neretko nalazi u situacijama opasnim po život, ali i ističe da je, iako srećan u ljubavi, još nespreman za brak
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Popularni umetnik Andrija Milošević poslednjih nedelja pravi pauzu u glumačkoj karijeri jer se posvetio ulozi voditelja drugog po redu serijala Survivor koji se snima na Filipinima. Uprkos velikoj udaljenosti i svakodnevnim uzbuđenjima koje doživljava tokom rada na nesvakidašnjoj TV avanturi, atraktivni šarmer putem skajpa uspešno odražava vezu na daljinu sa svojom izabranicom Irenom Vučević. Iako je  njegovo srce početkom leta zarobila zgodna voditeljka TV Pink M,  tridesetjednogodišnji glumac u intervjuu za Story bez ustezanja provokativno odgovara na pitanja o svom ljubavnom životu, ali i o izazovima s kojima se suočava u dalekoj zemlji jugoistočne Azije.
Story:
Jeste li bili uzbuđeni kada ste saznali da se ova sezona Survivora snima na Filipinima?
- Znao sam da će biti teže nego u Panami, ali uzbuđenje postoji u smislu da možda tamo nikada ne bih otišao da nije Survivora. Avanturista sam u duši i volim da putujem, a ponuda da vodim drugu sezonu izuzetno me je obradovala.
Story: Zamalo da vas ta želja za avanturizmom skupo košta prošle nedelje kada ste snimali scenu iz helikoptera.

- Ideja je bila da se snimanje obavi iz helikoptera, a to je značilo da vrata helikoptera moraju da se skinu kako bismo imali dobar pregled situacije i bolje zumiranje kamerom. Kao velikom avanturisti, više opasnosti dalo mi je i veću inspiraciju i želju za poslom. Snimatelj je bio jedini koji nije imao detaljno prikačene sigurnosne pojaseve jer tako može lakše da rukovodi kamerom i dobije odgovarajući kadar. Sve je trebalo da prođe glatko i niko nije ni slutio drugačiji splet okolnosti koji je usledio.
Story: Šta se dogodilo?

- Na motoroli čuo se savet pilota da se snimanje obustavi i preuzme druga putanja zbog jačine vetra. Na to nismo pristali uz objašnjenje da ne postoji drugi način da se posao obavi. Klanac u kome smo se našli, bio je prava zamka i sigurna smrt u uslovima nevremena. Jednom rukom držao sam snimatelja i zaista su se čuli panični uzvici na motoroli. Pomoć nismo mogli da dobijemo jer su u uslovima bure, plovidba i letenje strogo zabranjeni. Pilot je pokušavao sam da okrene helikopter, ali to je bilo nemoguće jer nas je vetar u tom trenutku bukvalno gurao na stabla i stene. Postojala je opasnost od jakog udarca, a tada bismo se sigurno srušili. Uz veliku koncentraciju i brzu reakciju pilota, helikopter se nakon mnogo pokušaja okrenuo ka moru i krenuo u drugom pravcu. Tu se vetar još jače osetio jer smo se našli na otvorenoj  pučini bez zaklona. Okrenuli smo se za 180 stepeni i tada sam se putem kamere  pozdravio sa svojim najbližima.
Story: I pored toga što vam se desilo, odmah ste se raspitivali za datum sledećeg snimanja na visini.

- Zar to ne govori da sam pravi avanturista?
Story: Po čemu vam je snimanje ovogodišnjeg Survivora komplikovanije od prethodnog?

- Moram da se pazim od mnogih životinja, naročito otrovnih zmija, jer ostrva koja pripadaju Filipinima nisu očišćena od tih opasnih gmizavaca. Primio sam pet vrsta injekcija pred polazak na put, između ostalog protiv hepatitisa A i B, stomačnog tifusa…
Story: Jeste li sklopili neko novo prijateljstvo na Filipinima?

- Upoznao sam jednu veoma zanimljivu porodicu koja nas je lepo ugostila. Deca su im gola, bosa i prljava, ali uvek vesela. Najstariji dečak ima deset godina i već se uspešno vere uz stablo kokosa, pošto ih tome uče od malih nogu. Scena kada majmuni zavezani kao kućni ljubimci izvode vratolomije, podseća na one u cirkusu.
Story: Koliko vam prija uloga voditelja?

- Više sam sudija i domaćin takmičarima, ali ne doživljavam sebe kao nekog ko pretenduje na ulogu voditelja.
Story: Ako takmičari koji se prijavljuju u Survivor imaju mazohističke porive, jeste li vi onda sadista ako im zadajete sve te mučne zadatke?

- Kod mene sigurno nema govora o sadizmu, a ne mislim ni da su takmičari mazohisti jer se prijavljuju iz najrazličitijih razloga - neko da bi osvojio novac, a drugi samo zbog slave i avanturizma. Survivor je ozbiljna igra u kojoj takmičari izlažu svoja tela raznim opasnostima.
Story: Postoje li događaji iz prošle sezone Survivora u Panami koji su bili opasni za vas?

- Pamtim bubice čitre, podla mala stvorenja koja su mi sisala krv. Izgubio sam i četrnaest kilograma usled napornih snimanja, ali dovoljno sam naslaga nataložio pred novu sezonu.
Story: Kako provodite slobodno vreme na Filipinima?

- Preko skajpa komuniciram sa dragim ljudima, čitam knjige i završavam svoju knjigu Princeza južnih mora koju sam počeo da pišem pre nekoliko meseci, a ambijent u kojem se nalazim daje mi odličnu inspiraciju za pisanje.
Story: Da li putem skajpa komunicirate i sa svojom devojkom koja živi u Crnoj Gori?

- Tako komuniciram sa svima jer nema drugog načina. Preskupo mi je da sa Filipina pričam telefonom.
Story: Da li se vaša partnerka Irena Vučević navikla na takav vid komunikacije?

- Ne bih to da komentarišem.
Story: Jeste li zaljubljeni?

- Bez ljubavi ne mogu da živim. Uvek sam zaljubljen.
Story: Da li ste se lepo provodili tokom dvomesečnog boravka u Crnoj Gori, gde ste snimali film Pare ili život?

- Odmah nakon snimanja poslednje epizode istoimene serije u Crnoj Gori, snimao sam i film, a sve to neposredno po završetku pozorišne sezone. Moj život je život roba kulture, medija i zabave.
Story: U kojoj meri vam je naporna snimanja olakšavala činjenica da je s vama u Crnoj Gori bila i  vaša devojka?

- Kada se budem oženio, objaviću medijima ko je ta srećnica, ali sada ne bih da pričam konkretno o svom emotivnom životu. Ne krijem svoje emocije i ne volim taktičare u ljubavi, ali otkako sam ušao u tridesete, nežniji pol gledam sa mnogo više analitičnosti. Više ne idem samo srcem, već sam i prilično racionalan u ljubavnim odnosima.
Story: Jeste li racionalno sagledali situaciju i dok ste nedavno snimali scene na bazenu sa pop zvezdom Anom Nikolić za seriju Pare ili život?

- Bilo je zanimljivo to snimanje, ali ja sam, nažalost, bio van bazena dok se Ana brčkala. Kasnije, kada su Mima Karadžić i ona išli na kupanje, nisu me zvali, a ja bih im se rado pridružio (smeh).
Story: Lik Džonija koji igrate u toj seriji ima mnogo problema sa bivšom devojkom. Imate li i vi slična iskustva u privatnom životu?

- Džoni je prilično naivan pa ga iskorišćavaju, ali on se bori sa svim izazovima. Verovatno bih i ja bio takav pod sličnim okolnostima u privatnom životu. Međutim, ne proganjaju me bivše devojke kao njega, već od mene beže kao đavo od krsta.
Story: Koliko često se dešava da ispadnete naivni u ljubavi?

- Bilo je i toga! Postupao sam pogrešno, ali uvek sam iskren u svojim postupcima pa kome se ne svidi takav moj stav, ne može ni da bude sa mnom.
Story: Obavezuju li vas tridesete kada je o reč o braku i potomstvu?

- Ne, jer sam mlad dečko, a granice te vrste danas se pomeraju. U psihologiji se kaže da je najbolji period za ženidbu između 35 i 38 godine, tako da imam još vremena. Mislim da svako ko želi brak i decu, prvo mora da obezbedi ozbiljne materijalne predispozicije za stvaranje porodice.
Story. Osećate li se emotivno nezrelim?

- Trenutno ne.
Story: Jeste li u vezama ljubomorni?

- Nikada nisam imao problem sa ljubomorom, to je bila odlika pripadnica suprotnog pola s kojima sam se zabavljao. Nisam više u fazi emotivne nezrelosti da bih sebi nabijao komplekse te vrste. Ko me prihvati onakvog kakav jesam, imaće me i to je jedina filozofija mog ljubavnog života.
Story: Šta vas još osim premijere filma Pare ili život čeka s prvim jesenjim danima?
-
Predstava Pevaj brate, u kojoj pored ostalih igraju Viktor Savić i Milan Vasić. Biće to fenomenalna priča i jedva čekam premijeru, naravno, ukoliko se sa Filipina vratim bez malarije i svinjskog gripa. (smeh)

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker