Saša Popović: Pokušali su da trguju sa nama

0
Direktor Granda Saša Popović u ekskluzivnom intervjuu otkrio zašto je došlo do promene i do napuštanja televizije na kojoj su imali 16 uspešnih sezona.
Saša Popović, Foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić
Saša Popović, Foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić

Direktor Grand produkcije u razgovoru za Kurir priznaje da je nakon 16 uspešnih sezona na Pinku ipak došlo vreme za velike promene, jer želi da svoju produkciju podigne na nivo kakav ona zaslužuje.

- Sinoć je bilo finale poslednje sezone Zvezda Granda na Pinku. Eto, punih šesnaest godina smo sarađivali i mislim da je i ovo zaista jedno megafinale. Ali od septembra smo na TV Prva, na kojoj ćemo, osim Zvezda Granda, imati još dva nova formata. Reč je o velikim šou-programima, o emisijama kakve do sada nisu rađene na ovim prostorima. Ipak, njihov sadržaj zbog konkurencije, koja ne ume da smisli ništa novo, čuvamo u tajnosti.

Nešto o porodičnim odnosima u porodici Popović, pročitajte OVDE.

Na ovim projektima biće angažovani i novi ljudi?

- I do sada smo mnogo truda, znanja i novca ulagali u naše projekte, tako da ćemo u tom duhu i nastaviti. Kvalitet i neospornu gledanost koju imamo podići ćemo na najviši produktivni nivo i time iznenaditi ne samo gledaoce televizije Prva već i našu vernu publiku. Angažovali smo i ljude koji će svojim znanjem i odnosom prema poslu i te kako odgovoriti postavljenom izazovu. Tako su odnedavno deo našeg tima Predrag Baki Pavlović i Peđa Marković. Prvi je bio izvršni producent Pinka, a sada je kod nas, drugi je javnosti poznat kao neko ko je, između ostalog, režirao i Prvi glas Srbije. Hoću da kažem da Grand produkcija nikada nije mislila o kvantitetu, bavili smo se isključivo kvalitetom. Tako ćemo i u budućnosti.

Ne otkrivate detalje. Plašite se da će vam odmah ukrasti ideje?

- Pa, oni samo gledaju šta radi Grand, pa ako nije Grand šou, onda je Bravo šou, ako nisu Zvezde Granda, onda su Pinkove zvezde, ako nije Grand festival, onda je Pink festival, još samo da se pojavi i Pink parada. I to je to!

Ko je novi pobednik Zvezda Granda, pogledajte OVDE.

Priča se da su pojedini pevači otišli iz Granda?

- Ne znam ko je otišao, čujem samo tračeve, ništa konkretno. Zvanično me još nijedan pevač nije obavestio o tome.

Priča se da su to uradile Slavica i Tanja Savić.

- I Tanja i Slavica Ćukteraš ostaju zvezde Granda šta god one radile ili odlučile. I to je njihova privatna stvar. Mi smo tu decu pronašli i od njih smo napravili to što jesu. Jasno vam je da smo ozbiljna produkcija, koja se bavi konkretnim poslovima, muzikom i emisijama koje naš narod voli da gleda. I to je ono što je istina.

Da li je trač ili istina da vas s Pinka nisu lako pustili?

- Istina je da nismo mi na Prvu otišli zato što nismo imali gde! Željko je skinuo naše emisije samo da bi ponovo trgovao s nama i pravio dogovore. Međutim, mi smo na obostrano zadovoljstvo potpisali strateško partnerstvo s Prvom i u budućnosti ćemo sarađivati s njima. Ali to nije sve, biće još iznenađenja kad je o nacionalnim televizijama reč.

Šta se dešava u ugovoru između Prve televizije i Granda, pogledajte OVDE.

Zar baš Mitrović nije tvrdio da mu Grand svojom ruralnošću narušava ugled?

- Ne bih se složio s tom konstatacijom da je Grand spustio nivo Pinka! Ako pričamo o ruralnosti, mislim da je to baš bilo obrnuto i to uvođenjem Farme i Dvora. Pevači ulaskom u takve rijalitije ruše svoj ugled, uprkos tome što narod to voli da gleda. Kad neka zvezda izgubi svoju mističnost i privatnost, prestaje da bude zvezda. 

U kakvim ste odnosima sada vas dvojica, Željko i vi?

- U veoma korektnim. Jer - koliko je Grand pomogao Pinku, isto je Pink učinio za Grand.

makonda-tracker