Jelena Karleuša i Duško Tošić: Čarolija koja traje

13
Folk zvezda Jelena Karleuša-Tošić i fudbalski reprezentativac Duško Tošić otkrivaju detalje proslave prve godišnjice braka, kako neguju svoj odnos i koliko ih je promenila ćerkica Atina kojoj će tačno na rođendan podariti sestru ili brata
foto: Milena Rakočević
foto: Milena Rakočević

Prvu godinu dana harmoničnog braka, tridesetogodišnja pevačica Jelena Karleuša i sedam godina mlađi fudbaler Verdera Duško Tošić proslaviće na Vidovdan kada su prošle godine svoje sudbonosno da izgovorili u luksuznom hotelu Prestiž. Svoju atraktivnu suprugu srpski reprezentativac još pre mesec dana iznenadio je poklonom za godišnjicu - novim automobilom marke BMW Z4 roudster, dok će ona njega počastiti savršenom organizacijom njihove male svečanosti. Supružnici su, inače, prethodnih godinu dana imali mnogo razloga za slavlje: 7. septembra 2008. rođena je njihova mezimica Atina, a samo tri meseca kasnije saznali su da će po drugi put postati roditelji. Uz modni fotosešn za magazin Story, poznati bračni par, priča o…    
Story: Hoćete li uspeti, uprkos brojnim obavezama, da budete zajedno na prvu godišnjicu vašeg braka 28. juna?
Jelena i Duško: Naravno!
Jelena: Prvu godišnjicu braka proslavićemo na jednom lepom, egzotičnom mestu. Moja želja je da taj dan provedemo na plaži, a da nam večera bude pod vedrim nebom uz morske plodove i šampanjac.  
Duško: Jelena, ti ne smeš da piješ. 
Jelena: Samo gutljaj ili dva, uz zdravicu. 
Duško: Moja supruga je majstor za organizaciju glamuroznih proslava, jer je perfekcionista. Uživa u tome i ja je ne sputavam. Kod nje sve mora da bude raskošno, ali sa mnogo stila i ukusa. Ne sumnjam da je i za taj dan osmislila nešto lepo i romantično.
Story: Jelena, nedavno ste od Duška dobili novi automobil za godišnjicu braka. Koliko ste bili iznenađeni tim njegovim gestom?
Jelena: Ostala sam bez teksta. Duško se uvek trudi da njegovi pokloni budu originalni i da svaki nadmaši prethodni. Najlepše u svemu tome je način na koji mi daje te poklone, jer meni materijalne stvari ne znače ništa. Kada osoba sebi može da priušti ispunjenje svakog hira, a ja sam ih imala milion, počne da menja poglede na svet i traži neka nova uzbuđenja. Meni nije bitan poklon već osoba koja mi ga daruje i način na koji se neko potrudi da me usreći. Duško zna da me razneži na najlepši način, jer uvek smisli nešto novo. Ruža na jastuku, spremljen doručak, romantični vikendi.... Voli da mi izmasira stopala ili mi uskoči u kadu sa činijom punom jagoda. Kod mog muža jedna od najlepših osobina jeste to što ne dozvoljava da nam brak uđe u kolotečinu. Pravi je mali đavo, pun je trikova i iznenađenja. 
Story: Pripremate li i vi njemu neki slični poklon?
Jelena: Ne mogu da se takmičim sa njim, to je finansijski nemoguće. Smišljam zato nešto originalno i simbolično, što će mu značiti i što će dugo pamtiti.
Story: Duško, zbog čega ste odlučili da svojoj supruzi poklonite baš novi BMW Z4 roudster?
Duško: Jelena nikad ništa ne traži. To me nekad izluđuje kod nje jer me stavlja na muke kad želim nešto posebno da joj kupim. Međutim, vremenom sam naučio da po sjaju njenih očiju primetim kada joj se nešto dopada. Kada smo išli u BMW da ja sebi naručim novi džip, direktor te kompanije nam je pompezno pokazao i novi Z4 roudster, čija proizvodnja počinje tek krajem ove godine. Moja supruga je u tom trenutku zaćutala iako je do tada nalazila mane svakom autu. Obožavam je kad počne da se folira i da glumi ravnodušnost. Tako je i tada direktoru BMW-a rekla: Koja budala bi vozila ovaj auto? Tada sam odlučio da joj kupim baš ta kola. Naravno, pošto je u tom momentu to bio jedan jedini primerak na svetu, simbolično sam hteo da joj stavim do znanja da je ona jedina i neponovljiva.
Story: Praktikujete li često da je iznenađujete?
Duško: Uživam u tome. Ona zna da se obraduje kao dete.
Story: Jelena, uskoro će izaći vaš novi CD sa kompilacijom najvećih hitova, da li vam je teško da uskladite majčinstvo, trudnoću i poslovne obaveze?
Jelena: Srećna, zaljubljena i voljena žena može sve. Ne razumem dame koje zapostave karijeru zbog trudnoće, udaje ili majčinstva. Sve je stvar pametne organizacije i čelične volje, a ja sam tvrdoglava, samodisciplinovana i puna pozitivne energije. Nije u skladu sa mojom prirodom da mirujem i opuštam se jer to rade slabići. Žene moraju da nađu izvor snage i volje, da pobede same sebe. Nedavno sam gledala jednu TV emisiju u kojoj su me kritikovali što i dalje radim u poodmakloj trudnoći. Moram da napomenem da sam odavno prestala sa koncertnim aktivnostima, ali ništa me ne sprečava da se pojavljujem u javnosti i budem aktivna! Trudnica i te kako može da izgleda lepo, negovano, da se ne ugoji prekomerno. Nisam ja kriva što u sedmom mesecu izgledam bolje od većine žena iz javnog posla. Zar nije bolje ovako nego da sedim kod kuće u trenerci, masne kose, bez šminke, jedem sladoled i čips i budem debela i nesrećna.
Story: Kada publika može da očekuje vaše nove pesme?
Jelena: Ovo je moje leto. Izlazi mi album sa najvećim hitovima Diamond Colection, a na tom CD-u naći će se i jedna nova pesma. Nove fotografije već su urađene, u pripremi je novi fan sajt, ali i spot za novu numeru. Proslavljamo godišnjicu braka, uskoro je i Atinin prvi rođendan kada će se roditi i naša druga beba, a na proleće planiram da obradujem publiku novim pesmama. Život mi je zaista lep jer sam se za to izborila. Zašto bih sada posustajala? Osećam da imam volje i energije da obasjam ceo svet. Kada više ne budem osećala tu snagu i taj entuzijazam, to će biti moj kraj. Zato svaki dan živim punim plućima i od života uzimam sve. Zbog toga rađam decu, volim bezrezervno, stvaram muziku koja će ostati iza mene i trudim se da ostavim trag. Vredimo onoliko koliko nas pamte, koliko utičemo na druge. Bila bih veoma nesrećna da provedem život u nekom sivilu.
Story: Koliko vam je rođenje ćerkice Atine promenilo život?
Duško: Ni sam ne verujem koliko me je Atina promenila. Ona je moj život, moj mali anđeo. I moram da se pohvalim da je prvo naučila da kaže tata (smeh). Svaki slobodan momenat provodim sa njom i nije mi teško ni da je presvučem ili da je nahranim. U stanju sam da je nosim satima, mazim, učim novim rečima... Uskoro ćemo dobiti i drugu bebu i mogu za sebe da kažem da sam srećan čovek. Imam uspešnu i prelepu ženu koja me voli i koju volim, koja mi rađa decu, ostvaren sam i na polju karijere i šta još mogu od života da tražim? Tek sad imam sve razloge da budem još bolji na terenu i svojoj porodici pružim život iz bajke.
Story: Kakva je Atina devojčica i primećuju li se već neke njene crte karaktera?
Duško: Atina je moja slika i prilika. Fizički neverovatno liči na mene što Jelenu izluđuje, a i po karakteru je na tatu. Moja supruga se ljuti što joj sve dopuštam i što sam je razmazio, ali to je moja želja. Atina je tatina princeza.
Story: Je l’ više vezana za mamu ili tatu?
Jelena: Teška srca moram da kažem da u svog tatu gleda kao u Boga. Samo ide po kući u dupku i viče tata, a tek nedavno je konačno izgovorila mama. Mislim da je to nepravda jer joj ja kupujem haljinice, ugađam joj, hranim je, kupam je... I pored toga, postajem nebitna kada u prostoriju uđe Duško. 
Story: Da li joj Duško nedostaje pošto je zbog poslovnih obaveza često vam kuće?
Jelena: I Duško i ja se trudimo da naše karijere ne utiču na njeno spokojno odrastanje i da se česta odsustva po nekoliko dana i ne primeti.
Story: Razmišljali ste o tome da ćerkici date ime Divna po vašoj mami, zbog čega ste odustali od te ideje? Jelena: Ko zna, možda rodim još jednu devojčicu koja će se zvati Divna.
Story: Je l’ vas iznenadila vest o drugoj trudnoći ili ste planirali da odmah nakon Atine dobijete drugo dete? Jelena: Ta vest nas je veoma iznenadila. Sećam da sam stajala u kupatilu i zurila u test pet minuta, a onda sam otvorila vrata i doviknula Dušku: Tata, imam jedno iznenađenje za tebe!
Duško: Nismo planirali, ali svakako smo se veoma obradovali. Naravno, odmah sam pozvao sve drugare da se pohvalim kakav sam šmeker. Skinuću Jeleni zvezde sa neba, samo da nam rađa decu. Što više, to bolje. Sve dok se ona ovako dobro oseća i izgleda, ne postoji prepreka da imamo i troje, četvoro dece. 
Story: Radujete li se podjednako drugoj bebi ili je radost bila veća kada ste saznali da ćete prvi put postati roditelji?
Jelena: Kada sam prvi put saznala da sam ostala u drugom stanju, oboje smo plakali od sreće, a ovog puta smo skakali od radosti. Jedva čekamo da na svet dođe Atinina seka ili bata.
Story: Da li vam je druga trudnoća manje naporna od druge?
Jelena: I jedna i druga su podjednako naporne. Pogotovo što sam napravila pauzu od samo tri meseca između prve i druge trudnoće. Ali, sve je to nebitno u odnosu na sreću koju osetim kada uzmem svoje dete u naručje.
Story: Jeste li razmažena trudnica? 
Jelena: Mene više niko i ne posmatra kao trudnicu. Toliko su se navikli na moje stanje da im je to postalo normalno. Nisam razmažena i ništa mi nije teško. Nemam ni posebne prohteve kada je reč o hrani. Dve godine sam trudna gotovo bez prestanka, ali to tako herojski podnosim da su se svi oko mene već odavno opustili. Ljudi ne povezuju moj izgled i visoke potpetice sa klasičnim predstavama o tome kako trudna žena treba da izgleda, da se oblači, ponaša, jede, spava, plače... Možda bi bilo dobro da počnem da izvoljevam! 
Duško: Ona je moja patkica i počela je da se gega, ali od štikli ne odustaje. Moja žena je čudo. Pogledajte je, zar tako izgleda žena koja treba da se porodi za dva meseca?
Story: Hoćete li ponovo zakazati porođaj, i znate li već datum kada ćete se poroditi?
Jelena: Najverovatnije ćemo napraviti Atini rođendansku žurku, a kada je uspavam, odoh u bolnicu da joj rodim batu ili seku. Kada se ujutru probudi, čekaće je iznenađenje. Porodiću se u istoj bolnici, a carski rez će uraditi direktor Narodnog fronta, doktor Dušan Stanojević.
Story: Kakva iskustva nosite sa prethodnog porođaja?
Jelena: Sve je bilo strašno za mene. Kolena su mi klecala od straha kad sam ulazila u operacionu salu. Tu padaju sve maske i nisam mogla da glumim neustrašivu osobu. Verovatno ću biti kukavica i sad kada opet budem pošla u bolnicu, ali glumiću da mi nije ništa zbog Duška koji se prošli put paralisao od straha. 
Story: Jelena, zbog čega ste odlučili da se u trećem mesecu trudnoće pojavite u rijaliti šouu Veliki brat?
Jelena: Povod nije bio honorar kako se pisalo. U kuću Velikog brata ušla sam isključivo da bih učinila uslugu mojim prijateljima, vlasnicima televizije Pink Milici i Željku Mitroviću i direktoru Emotiona Goranu Stamenkoviću koji su me zamolili da uđem na jedan dan. Želim da se pohvalim da sam po izlasku iz kuće od Gorana dobila božanstvenu nežno roze Chanel tašnicu! Znao je šta volim i baš me je obradovao jer sam takvu želela u svojoj kolekciji. 
Story: Duško, kako ste vi reagovali kada vam je supruga saopštila da će se pojaviti u pomenutom šou programu?
Duško: Ja sam se tome najviše obradovao i nagovorio je da to uradi. Mislim da sam bio u pravu, jer su ljudi videli Jelenino pravo lice, prelepo bez šminke i njenu veselu i duhovitu stranu koju mnogi ne znaju. Tim pojavljivanjem srušila je mnoge predrasude o sebi koje mene, kao njenog supruga i čoveka koji je najbolje poznaje, vrlo nerviraju. Želim da svi znaju da je ona divna, nežna i vesela osoba, drugačija od one slike o njoj u medijima. 
Story: Nedavno ste kupili penthaus, kada planirate preseljenje?
Duško: Zgrada u kojoj sam kupio stan za našu porodicu polako se završava i nadam se da će sve biti spremno za useljenje pre dolaska na svet naše druge bebe. Ne opterećujemo se previše datumom jer Jelena i ja preko cele godine živimo u inostranstvu, tako da će taj stan biti naše gnezdo kada smo nakratko u Beogradu.
Story: Pričalo se da ste čitavu priču oko kupovine luksuznog penthausa izmislili i da se u novinama pojavila slika kuće koja nije vaša. 
Duško: Ne bih komentarisao takve izmišljotine jer me pisanje žute štampe ne interesuje. Vidim da Jelenu ne ostavljaju na miru, pa ih ona tuži, ali i dobija na sudu. Time je sve rečeno. Od kad sam upoznao svoju suprugu, naučio sam kako da se nosim sa pritiskom medija i da ne reagujem na razne neistine koje se pišu. Ona je najveća zvezda u našoj zemlji i takve stvari su neminovne.
Story: Duško, da li je tačno da ćete uskoro napustiti Verder?
Duško: Ne znam zašto se digla tolika prašina u medijima oko mog prelaska u drugi klub. Vidim da se svašta nagađa i spekuliše, ali ništa od toga nije istina. Normalno je to što dobijam mnogo ponuda, ali za sada je sve u domenu poslovne tajne.
Story: Gde planirate da nastavite karijeru?
Duško: Ako budem promenio klub, biće to sigurno korak unapred kada je o mojoj karijeri reč. Naravno, vodim i računa o tome da država koju budem izabrao odgovara mojoj porodici.
Story: Da li se prilikom poslovnih odluka konsultujete sa suprugom?
Duško: Jelena mi se nikad ne meša u poslovne odluke, kao ni ja njoj. Mnogo mi je značilo to što je, kad smo počeli da se zabavljamo, spakovala kofere i prešla da živi sa mnom u Francuskoj. U Nemačkoj sada imamo divan dom i lepo nam je, a ona je glavna atrakcija u tamošnjim medijima. Koliko vidim mojim damama odgovara Bremen, ali ne bi bilo loše ako odemo u neke toplije krajeve.
Story: Postoji li ista strast između vas kao pre godinu dana kada ste stali na ludi kamen?
Duško: Zaljubljen sam u svoju ženu jer ona zna kako da me zavodi i osvaja svaki dan. Naša ljubav je mnogo jača i strastvenija nego pre godinu dana.
Story: Jelena, s obzirom na to da je Duško mlađi od vas sedam godina, da li se nekada osećate mnogo zrelije od njega?
Jelena: Ja sam započela taj trend, a vidim da su se sada žene, pogotovo iz javnog života bacile na mlađe muškarce. To što je Duško mlađi nekoliko godina od mene ne znači ništa, jer je on je glava naše porodice, a ja sam vrat.
Story: Jeste li ljubomorni jedno na drugo?
Jelena: Ja sam nekad strašno ljubomorna bez ikakvog razloga, pa ga ponekad proveravam, špijuniram, uhodim, ali Duško uvek prolazi na svim testovima. Ljubomora je dokaz moje prevelike ljubavi prema njemu. On je moj i božji.
Duško: Lako sam rešio svoju ljubomoru, Jeleni sam zabranio sve izlaske bez mene. Nije lako imati najpoželjniju ženu u Srbiji. Na kraju krajeva i trudnoća je takođe super recept za kroćenje ovakvih lavica kao što je Jelena (smeh). 
Story: Verujete li u ljubav za ceo život?
Jelena i Duško: Da!

Ivana Nikolić

makonda-tracker