Anabela i Gagi Đogani: Ljubavnici posle razvoda

13
U prvom zajedničkom intervjuu posle razvoda, bivši supružnici Anabela i Gagi Đogani otvoreno govore o razlozima koji su ih doveli do rastanka, ali i pomirenja nakon što su shvatili da ne mogu jedno bez drugog
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Uprkos tome što su dvadeset devetog aprila, kada su se i sudski razveli, smatrali da je vreme da odvojeno nastave svoje živote, dojučerašnji supružnici Anabela i Gagi Đogani mesec dana kasnije shvatili su da je njihova ljubav dovoljno jaka da pobedi sve prepreke. Iako su sada uvereni da žele da ostare zajedno, članovi grupe Funky G srećni su jer su iz lične drame izvukli poentu i shvatili da se pre svega bezrezervno vole. Brak odnedavne promoterke modne linije slavne Dženifer Lopez za Srbiju i njenog partnera koji je godinama služio kao primer idealnog supruga na estradnoj sceni, počeo je da se raspada pod naletom velikih obaveza, brige o porodici i ćerkicama, trinaestogodišnjoj Luni i četvorogodišnjoj Nini, zajedničkom poslu i razmišljanju o sigurnoj budućnosti pa su se vremenom i nebitne sitnice pretvarale u nepremostive prepreke. Nakon čestih, ali neuspelih pokušaja da isprave greške, Anabela je odlučila da zatraži razvod. Jedino što u celoj priči među bivšim bračnim partnerima nije bilo isto jesu njihova osećanja. Dok je Anabela pre odluke o rastanku bila ravnodušna prema Gagiju, on je, kako kaže, sve vreme snažno voleo svoju suprugu.
Story: Nakon veoma mučnih situacija koje vam je doneo razvod i pomirenja koje je ubrzo usledilo, pitate li se da li je do toga uopšte moralo da dođe?
Anabela:
Tokom osamnaest godina braka, odrastali smo jedno uz drugo, ali smo se vremenom i zaboravili. Iako smo živeli zajedno, vodili smo odvojene živote bez bliskosti. Razvod je bio najbolje rešenje za nas i našu decu. Razišli smo se kao bračni drugovi i ljubavnici, a jedino što nikada nije dovedeno u pitanje jeste naš prijateljski odnos.   
Gagi: Poslednjih godinu dana osećao sam monotoniju i hladnoću.  Počeo sam češće da izlazim, što je Anabeli smetalo i uzrokovalo najveće probleme. Bežao sam od loše energije i strašne napetosti među nama, čemu je doprinelo i to što smo stalno bili upućeni jedno na drugo.
Story: Šta je bio razlog zahlađenja vašeg odnosa?
Gagi:
Trebalo je više da se trudimo da naš odnos učinimo zanimljivijim i negujemo ljubav, a mnogo je razloga uslovljavalo suprotno. Anabela je zbog brojnih obaveza često bila neraspoložena. Dolazila bi sa nastupa potpuno iscrpljena, uspavljivala bi Ninu, a zapravo bi zaspala pre nje. Sutradan bi je čekale nove obaveze oko dece, domaćinstva, posla... U tim trenucima preopterećenosti bilo je logično da je oraspoložim i izvedem na večeru, za šta ona nije imala snage.     
Story: Smatrate li da je razvod bio ishitrena odluka?
Anabela:
Očigledno kriza u našem braku nije mogla drugačije da se prebrodi nego krupnom odlukom, posle koje smo shvatili da smo zajedno iz ljubavi, a ne navike, materijalne potrebe i dece. Razveli smo se i organizovali odvojene živote, a potom shvatili kako želimo da budemo zajedno. Preselila sam se u novi stan i kupila novi nameštaj da me ništa ne bi podsećalo na Gagija i naše zajedničke momente, ali on mi je ipak nedostajao među nova četiri zida.
Story: Kada ste zapravo primetili da ste se udaljili jedno od drugog?
Anabela:
Bilo je više trenutaka koji su ukazivali na to, ali ja sam dugo patila u sebi i odbijala da naglas priznam kako je naš odnos toliko loš da me čini nesrećnom i depresivnom. Davala sam sve od sebe i trudila se da nam bude bolje, ali stvari se nisu popravljale.
Story: Jeste li na bilo koji način pokušavali da spasete brak?
Anabela:
Pokušavala sam da se približim suprugu i upriličim zajedničke trenutke koji će nam dokazati da smo najsrećniji jedno pored drugog. Kada sam uvidela da je to nemoguće, želela sam da pobegnem i udaljim se od svega. Često smo razgovarali, nakon čega bi sve bilo u redu na nekoliko dana, ali bi se kasnije sve vraćalo na staro. Mislila sam da radim pravu stvar kada sam donela odluku o razvodu jer mi se činilo da našoj vezi nema spasa, da ću nakon toga ostaviti sve loše iza sebe i stvoriti neki drugi, bolji život. Ipak, ispostavilo se da i dalje ludo volim svog muža.
Gagi: Kada je rodila Ninu, Anabela je zapala u postporođajnu depresiju. Išao sam s njom kod psihijatra i trudio se da joj pomognem koliko sam mogao. Kada je kriza prošla, pokušavao sam da je animiram i priuštim joj lepe trenutke. Ipak, to nije bilo dovoljno i osetio sam da se polako hladimo. Pokušali smo razgovorom da prevaziđemo probleme, ali ni to nije urodilo plodom. Ona je želela da stalno budem kod kuće, a ja jednostavno nisam mogao da podnesem loš odnos i često sam izlazio.   
Story: Kako ste se osećali kada vam je Anabela zatražila razvod?
Gagi:
Bio sam zbunjen jer nikada nisam očekivao da će to izgovoriti. Mislio sam da ćemo izgladiti odnos jer su između nas i dalje postojale emocije. Brak je za mene svetinja i nikada nisam želeo da se rastanemo. Pitao sam je zašto, a u stvari sam znao odgovor. Bio sam u šoku i trebalo mi je vremena da prihvatim činjenicu da je žena s kojom sam od svoje sedamnaeste godine odlučila da me ostavi.  
Story: Kada biste mogli da vratite vreme, da li biste tražili drugi način za prevazilaženje problema ili biste ponovo izabrali razvod?
Anabela:
Pretpostavljam da bih se opet razvela jer me je naše neslaganje činilo nezadovoljnom. Dugo sam se nadala da će biti bolje i na kraju sam izgubila nadu. Razvod mi se činio kao jedino logično rešenje jer sam u tom periodu bila ravnodušna prema Gagiju.
Gagi: Znao sam da nema emocije prema meni, da je dugo imala papire za razvod u automobilu i da je samo čekala trenutak kada će ih predati advokatu. Nasuprot njenoj ravnodušnosti, ja sam je voleo, ali sam bio ljut zbog svega. Više puta sam posle svađe izlazio iz stana na nekoliko sati, ali kada mi je rekla kako je vreme da napustim stan, znao sam da to zaista i misli. Spakovao sam kofere i otišao kod tetke, a potom i iznajmio stan. Prvih petnaest dana bilo mi je veoma bolno i, čini mi se, najteže u životu.
Story: Kako ste objasnili ćerkama da više nećete živeti s njima?
Gagi:
Starija Luna bila je upućena u sve, veoma zrelo je to prihvatila i rekla kako je najbolje da se razdvojimo ako ne možemo zajedno. Nina sa svoje četiri godine ništa nije razumela i neprestano je pitala za mene.
Anabela: Pokušavala sam da joj objasnim da Gagi ima novi stan, a ona me je neprestano pitala da li je on još njen tata, da li će doći neki drugi tata... Trenuci kada on dođe da ih vidi i krene, a ona se zakači za njegovu nogu i moli ga da ostane, bili su vrlo potresni i bolni.         
Story: Kako ste reagovali na priče u pojedinim medijima da vas je Anabela ostavila zbog drugog muškarca?
Gagi:
Verujem joj i smatram da je sjajna osoba i divna mama. Da je imala nekog drugog, siguran sam da bi mi to rekla jer bih i ja isto učinio.
Story: Jeste li bili u iskušenju da je prevarite nakon što vam je saopštila da želi razvod?
Gagi:
Bilo je devojaka koje su mi se udvarale, ali mi u tim danima nije bilo ni do čega, a kamoli do prevare. Ceo svet mi se srušio... Bilo mi je teško, a iako možda to neki muškarci ne bi priznali, čak sam nekoliko puta i zaplakao. Pokušavao sam da shvatim gde sam pogrešio i nađem način da povratim svoju porodicu. Došao sam na ideju da prodam naš stan u Rakovici, jer je Anabela stalno govorila kako je u njemu uvek dočekuje loša energija zbog koje je postajala nervozna bez razloga. Razvod je bio u toku kada smo kupili novi stan, zbog čega je Anabela bila presrećna. Iako nas je samo nekoliko dana delilo od odlaska na sud, nadao sam se da ću u novom stanu ponovo naći toplinu i dobiti šansu da se pomirimo. Anabela obožava da uređuje enterijer, znao sam da će je prilika da ponovo krene od početka obradovati, što sam i želeo.  
Story: Da li su socijalni radnici pokušali da vas pomire?
Anabela:
To nije bilo moguće jer sam u tužbi tu opciju navela kao neprihvatljivu. Netipično, ali nakon što smo se razveli, otišli smo na kafu i pričali o svemu kao prijatelji.
Gagi: Uvideo sam da je Anabelina odluka čvrsta i da nema šanse da nešto promenim. Razvedeni prijatelji su mi govorili da je taj čin odvratan, bolan i vrsta male smrti. Kod nas nije bilo tako. U sudnici smo se zadržali pet minuta, brzo smo se dogovorili oko dece i imovine, a sudija je prokomentarisala kako bi naš slučaj trebalo da bude primer ostalima.
Story: Kakav je bio vaš odnos nakon rastanka?
Anabela:
Viđali smo se i zajedno kupovali nameštaj za novi stan. U prvim danima osećala sam kao da sam skinula neki teret i prekinula ono što je bilo loše. Vremenom, Gagi je kao muškarac, otac moje dece i najbolji prijatelj, pravio takve gestove da nisam mogla da ignorišem osećanja koja su se opet probudila. Od trenutka kada više nismo bili vezani papirom, shvatila sam da je samo istinska ljubav razlog zbog čega želim da budem pored njega. Osećaj da se ništa ne mora nego želi, zaista je divan.
Gagi: Nisam romantičan i nisam se Anabeli približavao cvećem i poklonima. Smatrao sam da je najbolje da stalno budem blizu nje, ali da ne pravim ishitrene postupke. Čekao sam da ona meni priđe.
Story: Kada se desilo vaše pomirenje?
Anabela:
Pre skoro mesec dana kada smo putovali poslom u Makedoniju. Bili smo sjajno raspoloženi i puni pozitivne energije. Želela sam da ga zagrlim, da mu pevam... Osetila sam leptiriće u stomaku, ponovo sam uživala u Gagijevoj blizini i videla u njemu onog lepog i seksepilnog muškarca u kojeg sam se nekada davno zaljubila. Jasno je da posle toliko godina i dvoje dece naš odnos ne može da bude uzbudljiv kao na početku veze, ali nama je divno.       
Gagi: Osetio sam kako želi da mi se približi, da me uhvati za ruku, poljubi, naslonu svoju glavu na moju… Bio sam miran jer sam smatrao da je ona ta koja mora da pokrene pomirenje, budući da je želela razvod.   
Story: Kakav je vaš novi početak?
Anabela:
Ponovo imam divan osećaj da u novom stanu svijamo naše gnezdo i da nam je za sreću dovoljna samo ljubav. Ipak, još ne živimo zajedno jer želim da se Gagi useli u potpuno sređen stan. Normalno je to što me pomalo plaši da se nešto među nama opet ne pokvari, iako znam da je prirodno da u svakom odnosu postoje dobre i loše faze. Stalo mi je da prevaziđemo sve prepreke i spremna sam na sve da tako i bude.   
Gagi: Dok se ne uselim u naš novi stan, ja sam Anabelin dečko (smeh). Istina, možda i jeste bolje da prođe neko vreme dok se opet ne vratimo na staro jer su loše stvari još sveže. Volim je i to mi daje snage da budem jak i odlučan da ostanemo zajedno.  
Story: Nakon svega, ko je kriv za razvod?
Gagi:
Oboje smo krivi i spreman sam da se maksimalno borim da svoju porodicu održim na okupu. Moja najveća greška jeste to što nisam opušten koliko bi trebalo, pomalo zbog svog karaktera, a najviše zbog toga što sam opterećen razmišljanjem o budućnosti. Mnoge osobine sam promenio zarad uspešnog braka i nije mi žao zbog toga. Naše devojčice znaju da smo se pomirili, a sreću na njihovim licima zbog toga ni za šta ne bih menjao.
Anabela: Ne bih želela da zvučim kao očajna domaćica, ali čini mi se da moj primer najbolje opisuje uloga Marše Kros u istoimenoj seriji. Ona izgleda srećno i bezbrižno, a u stvari je istinski nesrećna. Pogrešila sam jer sam previše obaveza preuzela na sebe i zaboravila na sitnice koje osvežavaju brak. Želela sam da budem dobra u poslu, dobra majka, domaćica, supruga, a nemoguće je u svemu biti najbolji. Stalna trka sa vremenom stvorila je ogroman pritisak koji ću ubuduće pokušati da izbegnem. Zvuči neverovatno, ali razvod mi je ukazao šta moram da ispravim da bih bila srećnija.  
Story: Razmišljate li o ponovnom venčanju?
Gagi:
Posle razvoda shvatio sam da papir ništa ne znači i voleo bih da do toga nije došlo.
Anabela: Ako se desi pogodan trenutak, volela bih da se ponovo venčamo u inostranstvu.

Mirjana M. Višnjić

makonda-tracker