Nives Drpić: Udaja mi je bila najbolji biznis

0
Nakon što je prema izboru portala Mirror proglašena za najlepšu ženu fudbalera, Nives Drpić otkriva zavodi li i dalje svog muža, sumnja li da joj je on neveran, ali priča i o gubitku bebe i o najtežoj sedmoj godini svog braka
Nives Drpić, Foto: Matea Smolčić
Nives Drpić, Foto: Matea Smolčić

Malo je onih koji se ne bi složili sa tvrdnjom da je Nives Drpić (31) jedna od najseksepilnijih Hrvatica, a prema izboru portala Mirror, seksepilnija čak i od prelepe devojke slavnog Kristijana Ronalda, manekenke Irine Shayk. U borbi za najprivlačniju bolju polovinu fudbalera Evropskog prvenstva 2012. zauzela je prvo mesto uprkos tome što njen suprug, Dino Drpić (31), nije igrao za reprezentaciju Hrvatske. Od brižne majke koja je prepričava anegdote svoje dece, ćerke Taishe (4) i sina Leonea (6), Nives se u trenutku pretvara u zavodnicu besprekorne linije, ali i iskrenu ženu koja sasvim otvoreno govori o poteškoćama i blagodetima sa kojima se susreće.

Story: Kako ste se osećali kada ste čuli da ste najseksepilnija žena fudbalera, lepša i od Irine Shayk, Sare Brandner, Shakire…?

- U polufinalu sam bila sa Irinom Shayk i kada sam to prošla, shvatila sam da bih mogla osvojiti izbor. Irinu smatram jednom od najlepših žena i delovala mi je nepobedivo. Ali porazila sam je sa otprilike 68 odsto glasova, što je dosta.

Story: Jeste li svesni svoje lepote?

- Možda će zvučati narcisoidno, ali znam da većina ljudi preferira moj izgled. ovakav tip žene pogotovo prolazi u svetu fudbala. Moram priznati da mi se retko udvaraju muškarci koji nisu fudbaleri. Oni normalni priđu, ali nikada ne istraju.

Story: Mislite li da fudbaleri imaju više samopouzdanja zbog novca i lepih žena kojima su okruženi?

- Jedan delić toga verovatno ima veze sa samopouzdanjem. I pojedini fudbaleri koji nisu ostvarili veliku karijeru puni su samopouzdanja, možda zato što im je to potrebno na terenu. Time sam se dosta bavila u svojoj knjizi. Za njih je zanimljivo što su, iako su timski igrači, skloni rivalstvu. Na primer, vole žene svojih saigrača. Zato i kažem, ako si jednom žena fudbalera, uvek si. Raziđete se, ali dođe novi.

Story: Takmiče se i kada je o reč ženama?

- To im je jako važno. Koliko im je važno da se nadmeću ugovorima i na terenu, tako među njima postoji stalno takmičenje ko ima bolju devojku.

Story: Kako je Dino reagovao na to što ste proglašeni najlepšom ženom fudbalera?

- U njemu su dve ličnosti koje se bore. Uostalom, u horoskopu je Blizanac, pa mislim da to sve govori. Kada me je upoznao, bila sam poznata, u svetu fudbala važila sam za poželjnu ženu i verovatno ga je to na neki način privuklo. Ali s druge strane, želi da budem kod kuće, nikuda ne izlazim, da me niko ne gleda. Ipak na ovo je slatko reagovao. Ima svakakvih fudbalera i nedavno sam saslušala intervju jednog koji je rekao: Možda sam mogao imati lepšu i pametniju devojku, ali odabrao sam ovu svoju. Da je moj muž tako nešto rekao za mene, ne bi ostao živ. Kada sam pobedila, rekao mi je: Meni ne treba Mirror, niti bilo koji drugi medij koji te proglašava najlepšom da bih znao da si zaista najlepša. To je pravi muškarac.

Story: Nedavno ste rekli kako ste udajom najviše profitirali.

- Želela sam da kažem da koliko god ljudima izgledalo kako mi koji smo deo šou-biznisa super živimo i zarađujemo, u Hrvatskoj zapravo ima jako malo novca. Sav sjaj je lažan. Sve žene koje su se ostvarile, bogate su i uspešne, tu su gde jesu zahvaljujući svojim muževima. Dosta sam zarađivala izvan Hrvatske, konkretno na nemačkom tržištu. Bilo koji manji posao bio mi je plaćen mnogo više nego veliki poslovi ovde, tako da mi je udaja bila najbolji biznis.

Story: Koji su vam trenutno planovi u vezi sa karijerom?

- Teško je reći. Dino je u pregovorima o nastavku karijere. Kako stvari stoje, to će sigurno biti izvan Hrvatske. Reč je o ugovorima kraćeg roka, pa sumnjam da ćemo se porodično seliti. A i Leone sada kreće u školu. Sigurno ćemo biti razdvojeni kao i kada je igrao u Ukrajini. Na to se sada sveo naš brak. Vidimo se za godišnji odmor, provedemo malo vremena zajedno, razmišljamo gde ćemo nastaviti karijeru i onda svako na svoju stranu.

Story: Može li funkcionisati brak na daljinu?

- Ima to svojih prednosti. Ponekad smo 24 sata dnevno provodili zajedno, što takođe može biti problematično. Ima dana kada više ne možemo da se gledamo. A kada ste razdvojeni, žudite jedno za drugim, imate vremena da osetite kako vam neka osoba nedostaje.

Story: Šta je sa poverenjem? Jednom ste rekli kako fudbaleri većinom varaju žene.

- Ne zamaram se time. Srećna sam što je Dino bio u nekim mestima u kojima žene nisu naročito atraktivne, pa sam zaključila kako bi morao biti stvarno očajan ako bi se upustio u nešto. Kada dolaziš iz Zagreba, gde ima toliko lepih žena i gde ih viđaš svaki dan, srećan si kada ti muškarac ode. Pra opasnost je dok je tu.

Story: Da li vam se ikada upalio alarm?

- Ima trenutaka kada zahladite odnose pa si sumnjičav, ali nikada nisam bila u panici. Žene su danas gore od muškaraca. Otvorenije su i tu i tamo, dok je na Facebooku, Dino mi pokaže šta mu pišu. Ima neverovatnih stvari. Nijedan muškarac prema meni nije nastupio toliko otvoreno u svojoj nameri kao ove današnje žene.

Story: Reč je o eksplicitnim porukama?

- Da. I čini se da nigde nema kolegijalnosti. Neke moje koleginice sa kojima sam bliska, ali se susrećemo samo na određenim događajima, otvoreno mu pišu poruke.

Story: Kada sumnjate u nešto, pretražujete li mu mobilni telefon i Facebook?

- Mislim da žene preduzimaju takve akcije kada im treba podsticaj da napuste muškarca. A ja još nisam poželela da se odvojim od svog supruga.

Story: Da li ste ikada razmišljali o tome šta bi se dogodilo kada biste prevarili jedno drugo?

- Ako bih ja prevarila supruga i kad bi on to saznao, mislim da bismo oboje završili u crnoj hronici. A za obrnuto, ne znam. Žene su ipak drugačije kada je o tome reč. Razmišljaju i o deci i o sto drugih stvari. Ne želim sad da mu dajem prostora da pokuša tako nešto, pa ne mogu reći da bih ostala. Bila bih povređena  kada bih shvatila da je reč o nečemu trajnijem, o nečemu u šta su upletene emocije. Pustila bih to i usmerila se na nešto pozitivnije.

Story: Jeste li ikada u braku osetili zasićenje?

- Ne. Ima dana kada se ne podnosite, ali to je kratkotrajno.  Mislim da i Dino tako razmišlja i da bi mu život bez mene bio nezamisliv. Čak i kada smo proživljavali neke loše životne faze, jer nam naravno ne ide sve sjajno i imamo svojih problema, nisam pomislila kako bi bilo bolje da sam sama. Ne mogu da zamislim kako sam sama sa dvoje 

dece, da nemam podršku nekoga koga zovem svaki dan, sa kim mogu da razgovaram, kome mogu da se izjadam. Više ni ne znam kako se izlazi na te sastanke, gde bih našla muškarca. Toliko sam komplikovana. Sve mi smeta, osetljiva sam, mora da mi se ugađa, pa ne znam ko bi me trpeo.

Story: Zavodite li supruga i dalje?

- Ne kao u početku. Više ne kuvam i ne brišem prašinu u halterima. Sad su nastupili drugi osećaji. Neki duševni mir koji mi u ovim godinama više odgovara.

Story: Šta vam je važno kod muškarca? Ima li Dino te osobine?

- Većinu ima. Osim dobrog izgleda važno mi je da muškarac bude opsednut mnome. Dino je tu i prevagnuo u odnosu na druge muškarce. Nisam od onih žena koje se napale kao mazohisti kada im se muškarac ne javlja. Zahtevam pažnju, lepo ponašanje prema meni, puno ljubavi i onda možemo da funkcionišemo.

Story: Nedavno ste rekli kako vam je sedma godina braka bila krizna. Jeste li razmišljali o razvodu?

- Imali smo krizna razdoblja. Prošle godine, negde u ovom periodu, izgubila sam dete i to razdoblje mi je jedno od najgorih u životu. Sve to me je potreslo i mesecima sam bila u depresiji. Ne mogu reći da je to prošlo. U takvim stanjima ti se sve skupi. Bilo je grubih reči. Verovatno sam milion puta odlazila, ali uvek samo do vrata. Ko kaže da nema problema - laže. Sedma godina braka bila nam je katastrofalna i ako smo to preživeli, možemo sve.

Story: Da li vas je gubitak deteta udaljio ili zbližio?

- I jedno i drugo. Da je reč o bilo kom drugom muškarcu, verovatno bismo se već razišli. Dino je emotivan, popustljiv i uporan. Njega krase svi kvaliteti koje jedan muškarac treba da ima. U toj situaciji ja sam bila problem jer nisam znala da se nosim sama sa sobom. Skidam mu kapu na izdržljivosti i na tome što me je trpeo tih godinu dana. Kada se to dogodilo, zatvorila sam se, povukla iz posla, nisam izlazila iz kuće.

Story: Da li vas je strah da pokušate ponovo da zatrudnite?

- Još mi je sve to čudno. Listam novine, gledam parove koji čekaju decu, vidiš stomak i u tom trenutku ti je muka. Pomisliš prošlo je gotovo godinu dana od toga. Dete bi sada imalo toliko meseci. Termin porođaja bio je 5. februara i kada je došao taj dan osećala sam se loše. Svi kažu da su brojke značajne, pa se tako sećam kako mi je pre desetak godina jedna vračara rekla da će se 5. februara pojaviti muškarac koji će biti moja velika neprežaljena ljubav. Kako će ti osećaji koji će se buditi u meni biti kontradiktorni. Očekivala sam nekog muškarca, a tek kasnije povezala sam da možda nije reč o muškarcu, nego o detetu koje nije imalo sreće da se razvije. I ovo sada zaista jesu neki kontradiktorni osećaji.

Story: Priželjkujete li još dece?

- Da, pogotovo što je ovo moje dvoje dece toliko milo i slatko. Ne znam kada ću biti spremna, ali vidim sebe sa još najmanje jednim detetom.

Story: Kako se slažu Leone i Taisha?

- Jako su vezani, vole se i zaštitnički se odnose jedno prema drugom. Ako sam ljuta na nekoga od njih, viknem, a drugo odmah krene u odbranu. I teško podnose odvajanje.

Story: Prepoznajete li u njima neke Dinove i vaše osobine?

- Leone je povučen i miran, a iako će ovo možda zvučati čudno, te osobine dobio je od mene. Isti ja kada sam bila mala. Dosta je stidljiv, teško pokazuje emocije. Moraš da mu se posvetiš kako bi znao šta oseća. Takva sam bila i ja. A Taisha je više na Dina, odnosno uopšteno na Drpiće. Komunikativna je, koketna, prava mala zavodnica koja sve šarmira. Svi su fascinirani kada ih pogleda plavim okicama i kad vide tu kovrdžavu kosu. Stalno nešto izvodi. Katkad se satima gleda u ogledalu, pleše, glumi… Mislim da je očekuje karijera u šou-biznisu.

Priredila: Tijana Radovanović

Tekst: Nikolina Kunić

 

 

makonda-tracker