Aksel Rouz: Divlji, bahat i poročan

0
Frontmen čuvenog benda Guns N’ Roses, Aksel Rouz, nikada nije pokušavao da sakrije svoju preku narav koja ga nije dovodila u nevolje samo u ženskom društvu. Ipak, dame ga i pored toga naprosto obožavaju
Aksel Rouz, Foto: Guliver
Aksel Rouz, Foto: Guliver

Fraza rock&roll je način života, definitivno dobija svoje puno značenje kada se njome opisuje stil i ličnost frontmena sastava Guns N’Roses, Aksela Rouza (50). On je divlji, nesputan, poročan, često pokvaren i nadasve bezobrazan, a 6. februara proslavio je i pola veka rada na sceni. Ostaće upamćen i po rečenici da ljudski rod funkcioniše po principu da što čoveka više gaziš, on te više voli. Možda su takve karakterne crte i razlog zašto su se u njegovom zagrljaju našle neke od najvećih lepotica tokom protekle dve decenije. Situacija se nije promenila ni danas, pošto je nedavno uslikan u društvu mlade pevačice Lane Del Rej (25) za koju se spekuliše kako mu je u već šet meseci nova muza. Međutim, pravi razlog zašto je on u poslednje vreme interesantan domaćoj javnosti jeste taj što će zajedno sa bendom gostovati na ovogodišnjem Exitu. Ovo će biti njegov drugi dolazak u Srbiju i to u razmaku od dve godine, a na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće 15. jula. 

Story: Postoji li mogućnost da ponovo sarađujete sa Slashom?

- Jasno je da će jedan od nas dvojice pre umreti pre nego što će doći do saradnje te vrste i koliko god to izgledalo tužno, ružno ili nesrećno, tako je kako je.

Story: Laska li vam kada vas nazivaju poslednjim pravim rokerom?

- Već dugo sam u ovom poslu i mislim da je besmisleno stalno razmišljati o tome šta ljudi pričaju kada okrenete leđa.

Story: Uz takav način života često se podrazumeva i konzumiranje opijata?

- Dvadeset godina ne konzumiram teške droge jer nisam želeo da budem zavisnik koji se valja po podu. Imao sam psihičkih problema, a droga mi je pomagala da se smirim. Da skratim, rekao sam zbogom narkomaniji.

Story: Kakve ste psihičke probleme imali?

- Bio sam besan, gnevan, pun negativne energije i nekako sam mrzeo ceo svet.

Story: Da li se situacija danas promenila?

- Umnogome jer ključ svog života držim u sopstvenim rukama.

Story: Bili ste privođeni zbog opijanja na javnom mestu. Doživljavate li sebe kao alkoholičara?

- Nemam nikakav problem, a i ne postoji stvar koju ne možete da rešite. Pijem od petnaeste godine i ne uzbuđujem se zbog toga. Kada sam bio mlađi, hapšen sam iz istog razloga i stvarno me to ne zanima. Mogu da vam pričam kako izgleda kada ste pijani u zatvoru, ali to baš i nije toliko interesantno. Sedite na klupi, sve smrdi, a vama se spava od alkohola, ali morate da ostanete budni jer svakog časa mogu vas pozvati da izađete napolje.

Story: U jednom periodu bili ste dugo odsutni i sa scene i iz javnog života?

- Za to su postojali mnogi razlozi. Kada prestanete da uživate u smehu, kao i u poslu, morate da otvorite neka druga vrata i pronađete svoj smisao.

Story: Da li ste imali mnogo devojaka?

- Pa ja sam rok zvezda! (Smeh) Rastao sam u čudnoj porodičnoj atmosferi i s mnogo više emocija gledam na žene pa uvek izbegavam razgovore na tu temu.

Story: Kažete da niste varali, a da li ste vi bili prevareni?

- Koliko ja znam nisam, ali to bi bilo baš interesantno. Mislim da bih se u takvu ženu zaljubio do ludila.

Moni Marković

 

makonda-tracker