Ognjen Kajganić: Žene često navijaju za pogrešne

2
Da li je zaista slab na voditeljke? Kakve emocije ga vežu za lepu Hrvaticu Maju Lenu Lopatny? S kakvom ženom priželjkuje da zasnuje porodicu otkriva rukometaš i učesnik rijaliti šou-programa Survivor Ognjen Kajganić
Ognjen Kajganić, foto: Marko Poplašen
Ognjen Kajganić, foto: Marko Poplašen

Iako je igrajući rukomet u inostranim klubovima osvajao nacionalna prvenstva, a jednom sa svojim timom Afrika i titulu prvaka Afrike, sportski rezultati Ognjena Kajganića retko su bili u prvom planu, pošto je javnosti češće bio interesantniji njegov ljubavni život. Nakon dvoipogodišnjeg braka sa voditeljkom TV Pink Aleksandrom Jeftanović (36), poznati Robinzon uplovio je u romansu sa još jednom lepoticom s malih ekrana Marijom Kilibardom (31). Ognjen i Marija početkom prošle godine prekinuli su trogodišnju vezu i od tada ovaj sportista uživa u statusu slobodnog strelca. Počela su nagađanja kako je u vezi sa mnogim poznatim devojkama, a često su ga u medijima opisivali i kao dečka slabog na voditeljke. Kao poslednja u nizu Ognjenovih ljubavi pominjana je Maja Lena Lopatny, koja je zajedno sa rukometašem provela više od mesec dana na Kostariki, gde su se takmičili u rijaliti šou-programu Survivor. Ipak, kako sam kaže, za lepu ćerku glumice Mie Begović veže ga samo prijateljstvo.



Story: Kakve utiske nosite sa Kostarike?
- Uspeo sam da upoznam interesantne ljude s kojima sam se družio ne ulazeći u dvolične odnose, takozvane ljubavi ili velika prijateljstva koja kasnije traju deset dana. Pre takmičenja, u razgovoru sa produkcijom insistirao sam da učestvujem u pravom Survivoru koji neće ličiti na Farmu, Velikog brata i slične rijaliti šou-programe. Obećali su mi da će biti tako, ali nažalost, ispostavilo se da se Survivor sveo na intrige umesto na preživljavanje u divljini i igre.

Story: Šta je presudilo da ipak prihvatite poziv?
- Na prvom mestu to što je klub za koji sam igrao u Grčkoj bankrotirao, pa sam se vratio u Beograd. Otišao sam da se takmičim, da uživam na plažama i u igrama, a ne da steknem popularnost. Pogotovo ne da pronađem sebe i smisao svog života u 35. godini.



Story: Tokom jedne od igara prikazano je i vaše nasilničko ponašanje prema Martini Vrbos i Avi Karabatić.
- Nažalost, prikazano je nešto što nije istina. Tačno je da sam tokom jedne od grubljih igara malo jače gurnuo Martinu i Avu, ali to je pet odsto moje snage. Sve je izgledalo prenaglašeno, pa se stekao utisak da sam bio nasilan. Da je tako, danas sa njih dve ne bih imao fenomenalan odnos kakav imam. Ne želim da se o meni stvori slika kao o šovinisti koji maltretira žene. Odrastao sam uz majku i sestru i u životu nisam podigao glas na ženu, a kamoli ruku.

Story: A da li je tačno da se na ostrvu rodila ljubav između vas i vaše saplemenice Maje Lene Lopatny?
- Istina je da sam od svih devojaka koje sam upoznao u rijalitiju ostao u najboljem odnosu sa Majom Lenom. Nakon takmičenja ona je dolazila u Beograd, a ja sam išao u Zagreb. Imamo fantastičan odnos, ali naše druženje ne prelazi granice prijateljstva.



Story: Koliko vam imponuje status zavodnika koji vas prati?
- Više se priča o tome, nego kakav sam sportista i šta sam sve postigao. Ipak, ne želim da hodam ulicom s plakatom na kojem piše šta sam sve uradio. Dao sam sve od sebe za svoj sport, a bio sam eksponiran zbog svog privatnog života, svojih devojaka, tačnije moje bivše žene. Ne zato što sam ja to želeo.

Story: Za vas važi i pravilo da ste slabi na voditeljke.
- Povezivali su me čak i sa nekim voditeljkama koje nisam ni upoznao. Bilo je veoma zanimljivo. Nisam slab na voditeljke. Slab sam na normalne, zgodne, lepe i zdrave devojke.

Story: Da li ste uspeli da posle raskida sa bivšim ljubavima izgradite normalan odnos?
- Sa njima imam divan odnos. Ponekad popijemo piće, ali to ne može i ne treba da bude veliko prijateljstvo.



Story: Na kakve ste ludosti bili spremni zarad ljubavi?
- Prelazio dam hiljade kilometara kako bih sa devojkom proveo jedan dan. Vozio sam iz Konstance na Crnom moru do Beograda da bih je poljubio i vratio se nazad. Svašta sam radio.

Story: Verujete li u muško-ženska prijateljstva?
- Naravno da verujem. Moguća su, ali nisu česta ni lako ostvariva. Imam tri najbolje drugarice koje ne bih menjao ni za šta na svetu. O nekim stvarima koje mi se događaju više pričam njima nego svojim drugarima.

Story: Koliko je teško naći devojku koja može da isprati vaš sportski tempo života?
- Da imam ćerku, ne bih voleo da se zabavlja sa sportistom, da putuje sa njim i nema svoj život. Neke osobe nemaju taj problem, ali ne bih voleo da moja devojka nema sopstveni život, posao, svoj dinar... Važno je da žena bude samostalna i da se potvrdi u životu.



Story: Da li vas nekada umori neizvesnost posla kojim se bavite?
- Trudio sam se da što više iskoristim rukomet. Uvek sam birao da živim na mestima na kojima će mi biti lepo, na kojima ću da uživam i gde ću dobro da prođem kako sportista. Mnogo sam putovao, upoznao sam neke divne ljude, ali nije ni lako kada svake godine menjaš zemlju, grad, ljude, jezik.
 
Story: Šta vam je doneo, a šta odneo sport?
- Divno je što sam naučio jezike, ali s druge strane još nemam porodicu. Nisam želeo da me žene sa kojima sam živeo slepo prate, već da imaju svoju karijeru i svoj život. Sad se polako vraćam normalnom tempu života i nadam se da ću naći neku vrednu toga da kraj nje zasnujem porodicu. Poenta mog života jeste da imam svoju porodicu i svoju decu.

Story: Koliko još planirate da se bavite sportom?
- Aktivno ne još dugo. Imam ozbiljnu ponudu da radim u Italiji u delatnosti sportskog menadžmenta, ili za klub Galatasaraj kao predstavnik za bivšu Jugoslaviju. Kako sada stvari stoje, najverovatnije ću živeti u inostranstvu.

Danilo Mašojević

makonda-tracker