Lana Del Rej: Još uvek spavam kod bivšeg

0
Iako je ćerka milionera, pevačica Lana Del Rej vodi jednostavan život, a sve poroke odavno je ostavila iza sebe kako bi čiste glave mogla da se posveti poslu koji voli
Lana Del Rej, Foto: Profimedia, Guliver
Lana Del Rej, Foto: Profimedia, Guliver

Američka pevačica Lana Del Rej čije je kršteno ime Elizabet Woolridge Grant rođena je u Njujorku 21. juna 1986. godine, a odrasla u Lejk Plesidu. Njen otac je bogati investitor i milioner Rob Grant počeo je da ulaže u njenu karijeru dok je još bila u osnovnoj školi. Završila je Fordham univerzitet u Njujorku, a paralelno sa studijima započela je i svoju pevačku karijeru. Lana je u oktobru 2008. godine izdala svoje prve singlove Kill Kill, Yayo I Gramma koji su odlično prošli kod publike, ali sa objavom albuma sačekala dvadeset i četiri meseca. Izlazak ploče A.K.A. Lizzy Grant vinuo je pravo na medisko nebo, a pravi bum je usledio kada je pre nekoliko meseci izdala album Born to Dei. Iako je tinejdžerska zvezda o njenom privatnom životu se ne zna mnogo, ali je nedavno obelodanila da je u vezi s britanskim muzičarom Barriejem Jamesom O’Neillom, a javnost je iznenadila priznanjem da uprkos novoj vezi i dalje živi u stanu bišeg dečka.

Da li je tačno da se još niste odselili iz stana bivšeg momka?

- Jeste, još spavam na kauču u njegovom stanu. Mom sadašenjem dečku to ne smeta, jer mi veruje. Muškarac, ili žena ako žele da prevare partnera uvek mogu da nađu način, čak i usred dana.

Jeste li bili problematični u tinejdžerskom periodu?

- U tom period sam mnogo pila, dospela sam u različite nevolje i zbog toga su me roditelji poslali u strogu privatnu školu. Ipak, posle toga sam se vratila u normalu. Već neko vreme sam čista, ne konzumiram alcohol već godinama.

 Zašto ste odabrali baš to umetničko ime?

- Želela sam ime u skladu sa muzikom koju pravim. U tom period sam dosta boravila u Majamiju gde sam sa svojim prijateljima sa Kube uglavnom razgovarala na španskom. Ime Lana Del Rej zvučalo je i glamurozno i primorski. Jednostavno je dobro zvučalo kad se izgovori, klizi niz usne.     

Kako reagujete na loše kritike, tipa da ste sve postigli zahvaljujući tome što vam je otac milioner?

- Isključila sam se iz toga. To što drugi govore nema nikakve veze sa mnom. Sve je to u stvari laž. Moji pravi fanovi znaju da ja nisam šoumen. Nemam cirkuska svetla na pozornici, nije me briga šta drugi misle. Ja pravim svoje muzičke spotove, biram producente i ništa ne prolazi bez moje dozvole. Sve je autentično.

Ko vam je u mladosti bio inspiracija?

- Nekadašnje pop princeze Britni Spirs me fascinira kako peva i kako izgleda. Frontmenu Nirvane Kurt Kobejn je bio moja prva ljubav, a Elvis Prisli mi je omiljeni pevač.

Imate li tremu tokom nastupa?

- U početku sam bila jako sramežljiva i nisam pevala pred ljudima sve do svoje osamnaeste godine i preseljenja u Njujork. Intezivno sam radila na muzici, ali nisam bila u stanju da stamen na binu.

Zbog čega i dalje radite kao dadilja?

- Čuvam decu dva puta nedeljno. Ovo je posao kojim se bavim već dugo vremena, iako u poslednje vreme nešto ređe pošto mnogo putujem. Ljudi bi se iznenadili koliko je moj život zapravo miran.

 

Moni Marković

makonda-tracker