Čening Tejtum: Ne stidim se što sam bio striper

0
Glumac Čening Tejtum priznaje da se ne oseća nimalo neprijatno kada u filmu treba da pokaže svoje izvajano telo i otkriva da svaki ožiljak nosi ponosno kao odlikovanje
Foto: Tuck, Profimedia
Foto: Tuck, Profimedia

Atraktivni Čening Metju Tejtum rođen je 26. aprila 1980. godine u Kulmanu, u Alabami. Iako su mu roditelji, majka Kej i otac Glen, bili radnici, ovaj mladi američki glumac s lakoćom se obreo u umetnosti. Porodica Tejtum preselila se u Misisipi kada je Čening imao samo šest godina, a to je umnogome uticalo na činjenicu da detinjstvo provede u ruralnom okruženju. Dok je odrastao opredelio se za atletiku, koja mu je izvajala telo na takav način da je kasnije radio kao striper. Iako je trenirao još i fudbal i košarku, najveću pažnju su mu, kako kaže, oduzimale devojke. Kada je 1998. godine završio katoličku školu, upisao je Glenville koledž uz pomoć fudbalske stipendije, ali je na kraju odustao od školovanja. Počeo je sa glumačkom i karijerom manekena, a široka javnost upoznala ga je kao plesača u spotu Rikija Martina She Bangs. Usledila je njegova briljantna karijera manekena jer je bio zaštitno lice modnih kuća Dolce& Gabbana, Abercrombio&Fitch.... Prvu pravu glumačku rolu imao je tek 2004. godine kada je dobio epizodnu ulogu u popularnoj seriji CSI Majami, a nakon toga je postao deo stalne postavke. Godinu dana kasnije dobio je i svoju prvu filmsku ulogu u ostvarenju Coach Carter. Uloga u romantičnoj komediji Step up 2006. godine pokazala je sve njegove talentne jer je tumačio ulogu hip hop plesača koji je bio u vezi sa balerinom koju je igrala Džena Devan. Sa koleginicom je tada počeo i da se zabvalja, verili su se u septembru 2008. na Mauiju, a 11. jula 2009. godine venčali su se na plaži Malibu u Kaliforniji. Čening je izuzetno talentovan i raznovrstan glumac koji je osvojio publiku velikim bioskopskim hitovima Uhvati ritam i Dragi Džone. Osim njih, ostvario je zapažene uloge u filmovima Izdaja, Na tajnom zadatku, Ničiji sin, G.I. Joe...  Popularnog glumca domaća publika može da vidi i u filmu I u dobru i u zlu čija je premijera bila 9. februara, a u ovoj romantičnoj komediji akcenat je stavljen na upečatljiv sinopsis. Sveže venčani par se oporavlja posle saobraćajne nezgode zbog koje je supruga završila u komi. Kada se žena probudi sa ozbiljnim gubitkom pamćenja, suprug se trudi da ponovo osvoji njeno srce.

Šta vas je privuklo da snimite film I u dobru i u zlu?

- Mislim da je ovaj film nešto što će publika želeti da vidi. Mada, nadam se da će biti tako (Smeh). U pitanju je prava ljubavna priča i mislim da je urađena na najbolji mogućni način. S druge strane, smatram da je priča veoma jedinstvena, iako sam na početku bio uzdržan, jer nisam znao ko će igrati žensku ulogu. Samo sam znao da moraju izabrati nekog ko ima urođen talenat da bi sve moglo da funkcioniše.

Jeste li bili zadovoljni kada ste saznali da će vam partnerka biti Rejčel Mekadams?

- Bio sam oboren s nogu. Rejčel je zaista jedna od najharizmatičnijih žena koje sam sreo u životu. Poznato je koliko je ona dobra glumica, ali veoma je važno i što je ona jedno veliko srce. Dobra je kao osoba, krhka i jaka u isto vreme. Zaista je savršena, pa mi je čak i malo muka od nje (Smeh).

Dok ste snimali istorijsku dramu The Eagle doživeli ste nezgodu sa ključalom vodom kada ste povredili intimni deo tela?

- Sada mnogo više poštujem svoj polni organ. Na sreću, sve je zaraslo i opet sam u top formi, ali ga definitivno mnogo više cenim. Ko zna, možda ću ga i osigurati kada saznam kako to funkcioniše.

Priznali ste i da imate fotografije nemilog događaja?

- To je nešto najluđe što mi se ikad dogodilo. Imam čak i fotografije kao dokaz. Dok sam odrastao, moja je majka uvek fotografijama dokumentovala moje ožiljke i modrice, a otac mi je govorio da je to poput bedževa časti. Samo, mama definitivno nije ovo snimala, to sam lično uradio.

Kakav stil vam se najviše sviđa?

- Zapravo, volim tridesete, znate ono vreme sa trodelnim odelima. Sviđaju mi se frizure poput one kakvu ima Dilan iz serije Beverly Hills 90210, ali ima dosta posla oko njih. A ja se jedva izvučem iz kreveta, nekako obučem farmerke i majicu koje podignem s poda.

Kako izgleda vaš bračni život kad nemate obaveza?

- I moja supruga Džena jedva ustaje iz kreveta. Ona se teško budi i obično samo navuče donji deo moje trenerke koja je ogromna, a gore neku jednostavnu majicu... Tako mi se sviđa više nego kad se skroz sredi i nosi haljine od nekoliko hiljada dolara. Tada mi je naprosto prekrasna. Ponekad poželim da je stavim u plastičnu kutijicu i postavim na policu pošto izgleda poput lutkice.

Supruga vam je bila i plesni partner.

- Ne znam kako bih to postigao bez nje. Da budem iskren, bio sam uvek nervozan sa partnerima, ali od nje sam zaista mnogo naučio.

Ona je izjavila kako je ponosna na to što ste se ranije bavili striptizom, a da li je vama bilo teško da se skidate pred kamerama?

- Zapravo mi je na snimanju nanovijeg filma bilo veoma zabavno, a nisam ni znao da ćemo uraditi toliko obnaženih scena. Ranije sam se bavio striptizom i zbog toga mi nije bilo teško da se skidam pred kamerama. Nimalo me nije sramota zbog toga što sam zarađivao baveći se tim poslom.

 

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker