ostala je verna sebi

Životno iskustvo koje menja čoveka: Staša Nikolić za Glossy nakon uzbudljive godine u Moskvi

0

Ona je jedna od naših najtalentovanijih mladih glumica pred kojom je blistava karijera, a svoje uspehe nikad ne ističe toliko javno.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Stašu Nikolić smo zapamtili po ulozi tinejdžerke Ive u popularnoj seriji Tate, a još od druge godine studija ona je članica Beogradskog dramskog pozorišta, gde takođe niže uspehe.

 

Šarmantna mlada glumica je kao mala želela da bude pevačica, a pored glume, ona je završila i nižu muzičku školu i svira klavir. Pred njom je tek blistava karijera, a ona već sada ima ostvarene zapažene uspehe.

 

Mlada glumica je u iskrenom razgovoru za Glossy otkrila kako uspeva da uklopi život u dvema državama, kakvi su joj planovi za budućnost, kao i da li bi volela da ostane u Moskvi, s obzirom da je tamo na prestižnoj akademiji kao jedina strana glumica.

 

Kako ti se čini život u Moskvi?

 

- Život u Moskvi je divan, to je prelep grad i drago mi je što sam godinu dana proživela u jednom od najlepših gradova na svetu.

 

Kakvi su tvoji glumački počeci i koliko ti je bilo teško da se dokažeš kao mlada i talentovana glumica?

 

- Moja prva uloga je bila u Beogradskom dramskom pozorištu. Nakon toga su usledila ostala pozorišta i serije. Najstresniji momenat je kasting, posle toga je timski rad ključ svakog uspešnog projekta.

 

Staša Nikolić, Stanislava Nikolić
foto: Privatna Arhiva

Kako izgleda život devojke u dvema državama, koliko stižeš da se posvetiš privatnim obavezama?

 

- U proteklih godinu dana nisam imala privatan život, prijatelji su trpeli zbog toga, ali sada je tu leto da im sve nadoknadim!

 

S obzirom da je dosta naših glumaca aktivno u Rusiji, da li se družite tamo i koliko ti znači kontakt sa našim ljudima kada si daleko od Srbije?

 

- Iskreno, ove godine zbog situacije su se svi vratili za Srbiju tako da nisam imala prilike da se viđam sa kolegama, ali u Rusiji ima dosta kolega koji su divni prema nama.

 

Šta bi mala Staša rekla sad velikoj, da li ostvaruješ svoje snove?

 

- Na nekom sam putu svakako, koliko sam ostvarila snove ne znam, ali svakako sam ostala verna sebi i svojim željama.

 

Koliko žrtvovanja zahteva glumački posao?

 

- Kao i svaki posao koji se radi na visokom nivou, ovaj zahteva puno motivacije i volje, jer bez toga se u glumi ne može. Koliko ume da bude lep, isto toliko ume da bude i težak.

 

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva

 

Kakvi su tvoji planovi za budućnost, planiraš li da gradiš i karijeru u Rusiji ili bi se više fokusirala na Srbiju?

 

- Planovi su neizvesni, svakako planiram da se posvetim pozorištu jer se trenutno tamo osećam kao svoj na svome. Tako da mislim da ćete me sledeće godine više zaticati u Srbiji.

 

Šta bi savetovala mladima koji se odluče da napuste svoju zemlju ili grad i odu u nepoznato da se bore za svoje snove?

 

- Da probaju, to je veliko životno iskustvo koje te promeni. Još i ako je dobra škola ili institut, to je korisno svakako, drugačije gledate na svet, otvorenije.

 

Kako si savladala ruski jezik?

 

- Učila sam ga prvo dva puta nedeljno, a godinu dana pred studiranje svakog dana, po ceo dan.

 

Kako ti se čine ljudi u Rusiji i da li možeš da ih uporediš sa nama?

 

- Ne volim da generalizujem, ali svakako su drugačiji od nas, spaja nas ista vera, a čini mi se i da imamo sličan smisao za humor. U tom smislu smo se odmah razumeli.

 

 

makonda-tracker