Robert Dauni Džunior: Teško podnosim ženinu trudnoću

0
Glumac Robert Dauni Džunior, podjednako poznat po ulogama i borbi s porocima, otkriva da će uskoro ponovo dobiti sina
Foto:Tuck
Foto:Tuck

Glumac, producent i muzičar Robert Dauni Džunior rođen je 4. aprila 1965. godine u Njujorku kao najmlađi sin glumca Roberta Daunija Seniora i glumice Elsi. Prvu ulogu igrao je kao petogodišnjak, u filmu svog oca Pound. Roditelji su mu razveli 1978. godine, kada se sa tatom preselio u Kaliforniju. Odmalena je pokazivao talenat za glumu, a sa sedamnaest godina napustio je školu u Santa Moniki i preselio se u Njujork u želji da bude glumac. Na putu do tog cilja Robert je radio u restoranu, prodavnici cipela i u noćnom klubu. Javnost ga je zapazila 1985. u poznatom Saturday Night Live šou, posle čega se seli u Holivud i igra u tinejdžerskim filmovima i komedijama. Poštovanje kritike i kolega stekao je ulogom Čarlija Čaplina. Ubrzo je osetio teret slave i počeo da konzumira alkohol i drogu, zbog čega je hapšen, privođen, odvođen na lečenje što je prouzrokovalo i petogodišnju pauzu u poslu.I njegov ljubavni život bio je buran, pa su tako poznate njegove veze sa glumicama: Sarom Džesikom Parker i Marisom Tami, a 1992. godine oženio se glumicom i pevačicom Deborom Falkoner, nakon četrdeset i dva dana zabavljanja. Godinu dana kasnije  rodio se njihov sin Indio Falkoner Dauni, a kada je 2001. godine uhapšen sa većom količinom kokaina i heroina, Debora ga ostavlja i odvodi sina sa sobom.

Dve godine kasnije, na snimanju filma Gotika, upoznao je Suzan Levin s kojom se venčao 2005. godine. Kontroverzni glumac trenutno je u žiži interesovanja zbog najave njegovog angažmana u rimejku legendarnog filma Neki to vole vruće, u kom će glumiti sa Džudom Loom, a u bioskopima se trenutno prikazuje i ostvarenje Šerlok Holms 2: Igra senki. Nedavno je objavljena i vest da će u februaru ponovo postati otac.

Znate li kog pola je vaša beba?

- U februaru ću dobiti još jednog sina. Ne bih da nagađam, ali mislim da je trudnoća teže pala meni nego Suzan. Sve to sa hormonima i raspoloženjem i sve to…

Da li je istina da niste direktno od supruge saznali da ćete ponovo postati otac?

- Mislim da je predivno što je Suzan trudna. Njen tata me je nazvao pre tri nedelje i rekao mi sjajnu vest. Njeni roditelji su presrećni. Nije uopšte važno hoće li biti dečko ili devojčica, važno je da je dete zdravo

Šta je tajna vašeg skladnog braka sa Suzan?

- Na snimanju filma Gotika upoznao sam Suzan, svoju životnu ljubav. Sekund je bio dovoljan da shvatim da je ona žena mog života. Njena ljubav bila je moja karta iz pakla u kome sam se nalazio. Uz njenu podršku uključio sam se u program za lečenje i evo, šest godina sam čist.

Jeste li i dalje zahvalni Melu Gibsonu što vam je dao ulogu kada niko nije želeo da vas angažuje zbog drogiranja?

- On mi je dao posao kada niko drugi nije želeo. Kao što je on pomogao meni, tako sam i ja odlučio da ću pružiti pomoć sledećem kome bude potrebna. Nisam ni sanjao da će to biti on.

Znate li da je bio nasilan prema bivšoj devojci Oksani Grigorijevoj? Da li prepoznajete tu njegovu nasilničku crtu i u prijateljstvu?

- Sa njim je sve u redu. On je dobar čovek sa dobrim srcem. Treba da mu oprostite i da mu date posao, osim ako niste bezgrešni - a ako jeste, onda ste u pogrešnoj industriji.

Kako je došlo do toga da nedavno fizički povredite Skarlet Johanson?

- Bio sam odeven u teško odelo superheroja, i dok sam u društvu s glamuroznom koleginicom čekao snimanje scene našeg novog filma Osvetnici, igrao sam se dugmićima na kostimu. Međutim, pritisnuo sam pogrešno dugme koje kontroliše jednu ruku i udario Skarlet u lice, a ona je izgubivši ravnotežu pala. Nisam mogao da joj pomognem, bio sam izvan sebe i više puta sam joj se izvinio. Skarlet je sve sportski podnela i na incident je odreagovala sa osmehom.

Kakve reakcije dobijate na ulogu u filmu Šerlok Holms 2?

- Mislio sam da priča o tom Englezu nikome više nije zanimljiva, a onda, kada sam malo duže popričao sa Gajom Ričijem o celom projektu, shvatio sam da je to uloga koju nikada ne bih smeo, a ni želeo da odbijem. Kada sam čuo da će mi partner biti moj prijatelj Džud Lo, znao sam da je sve ovo pun pogodak. On je sjajan glumac, a uz ovakav scenario, znao sam da ćemo se nas dvojica odlično provoditi na snimanju.

U kakvom sećanju vam je ostalo snimanje?

- Snimanje sam doživeo kao veliku zabavu. Radili smo dugo, ali je ekipa toliko bila dobra da ni u jednom trenutku nisam osetio zamor ili tako nešto. Sada, kada pogledam ovaj film, vidim sebe i Džuda u akcionom trileru, kako se u stvari igramo kao dva mala dečaka.

Priredio: Nikola Rumenić

makonda-tracker