Glossy intervju

“SVU PODRŠKU I LJUBAV DOBILA SAM U DETINJSTVU”: Popularna Pančeta iz “Igre sudbine” iskreno o detaljima iz privatnosti

0

Njena uloga Pančete ne prestaje da oduševljava domaću javnost.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Glumica Sandra Bugarski (50) definitivno je postala ove godine omiljeni televizijski lik koji publika pomno prati u domaćoj seriji „Igra sudbine“ kao Maricu Pančetović - Pančetu. U intervjuu za Glossy.rs ona ističe da je gluma teren za kanalisanje i usmeravanje emocija, navodi kako u “mnogoljudnoj sredini“, odnosno ekipi kakva je „Igra sudbine“ nema zle krvi, svađa i prepirki, objašnjava kako sami treba da krojimo svoj život i da smo upravo kroz koronu dobili žuti karton i sedimo na klupi za opomene, te misli da je sve u našim i Božjim rukama.

 

Sandra sa ponosom otkriva da je podršku i vetar u leđa dobila kada je trebalo i kada je bilo pravo vreme za to, da će joj rad na ovoj seriji ostati urezan kao veliki dar koji je nečim zaslužila, sa entuzijazmom i osmehom priča kako ustaje u pola pet ujutro da bi sve obaveze podmirila, te priznaje da će ovu godinu da pamti po kolektivnom košmaru u koji smo svi uvučeni.

 

Ulogom Pančete u seriji "Igra Sudbine" ste definitivno oduševili domaću publiku. Šta je to što tako snažno spaja publiku sa njom? 

 

Gledaoci ispred tv ekrana, baš kao i publika u pozorištu, uvek teže da se poistovete sa nekim iz ponuđenog spektra likova. Obično su to jake ličnosti, heroji ili pak gubitnici koje bodre i za koje navijaju. Pančeta je jaka žena, puna emocija i strasti, borac za istinu i pravdu. Svoju biografiju i svoje probleme nosi stoički a sa tuđim nevoljama se hvata u koštac u cilju razrešenja i srećnog ishoda. Većina situacija u koje je upletena, sticajem okolnosti ili sopstvenim odabirom, su komičnog karaktera. jer je ona maestro da od svega napravi pozorišnu papazjaniju. Podjednako su jake i dramske scene i nude katarzu, pa se gledaoci smeju i plaču, naizmenično. Mislim da je ovo dovoljan broj razloga kojima je gospodja Pančetović osvojila srca gledaoca.

 

Koliko ste se zbližili sa ekipom serije? 

 

Neizmerna je ljubav koju osećam i emocije koje delim sa ovom čarobnom ekipom. To se jednostavno desilo, tako su se posložile kockice, da u mnogoljudnoj sredini, mislim pri tom na kompletnu ekipu (dakle,ne samo na glumce), nema zle krvi, svađa i prepirki, što bi takođe bilo regularno u procesu stvaranja. Rad na ovoj seriji biće u mojoj duši urezan kao veliki dar koji sam nečim zaslužila.

 

Kažu da glumce uloga sa kojom se otpočetka srode prati tokom celog života. Da li mislite da će desiti i vama sa Maricom, odnosno Pančetom? 

 

Kako god, nemam ništa protiv. Ja se i sada odazivam na " Pančeta", " Paki", " Panči", i kolegama na setu i ljudima na ulici. Ali, nemojte zaboraviti da vreme briše toliko toga. Nakon emitovanja serije "Hotel sa sedam zvezdica" (serija je imala pedesetak epizoda i emitovala se na tv Pinku), isto sam oslovljavana sa Cica (lik sobarice koji sam tumačila). Ima nekih dragih ljudi u mom okruženju koji me i dan danas tako, iz milošte, zovu.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

Gluma je psihički proces delovanja pojedinca na sopstvene karakterne osobine da bi se iskreno odgovorilo na zadate, imaginarne okolnosti. Da li kroz nju kanališete zapravo sve svoje emocije? 

 

Ako su mesari i hirurzi najbolje usmereni agresivci, zašto i glumcima ovo ne bi bio teren za kanalisanje i usmeravanje emocija, a možda i terapija. Ništa me ne iznenađuje, jer verujem da je u životu sve moguće, a kamoli u poslu. Da, to me je naučilo iskustvo.

 

 

Koliku podršku vam pruža suprug? 

 

Ja sam podršku i vetar u leđa dobila kada je trebalo i kada je bilo pravo vreme - u detinjstvu. Moja porodica, najpre moja majka, mi je napunila sve pore ljubavlju. Kad to dobijete, ni jedna podrška ovog sveta vam nije značajnija...

 

Da li je teško uskladiti karijeru i posao - snimanje po 16 sati dnevno i porodicu i kako balansirate?

 

Ne balansiram, sve postižem. Ako to znači da ustanem u pola pet izjutra da bi sve izdejstvovala, podmirila, skuvala, oprala, ja to i uradim. Bitno je da niko i ništa ne trpi. I još važnije je da se sve to može postići u radosti.

 

U drugoj sezoni serije "Senke nad Balkanom" odigrali ste vrlo eksplicitnu scenu sa Aleksjem Bjelogrlićem, o kojoj ste izjavili da ste  zazirali od mogućnosti da bi mogli da budete izloženi  toj vrsti neprijatnosti. Da li je upravo ovo ta negativna strana sa kojom nažalost glumci moraju da se suoče u nekom trenutku svoje karijere i kako danas gledate na nju?

 

To je sve stvar odabira, na to vas niko ne prisiljava. Senke nad Balkanom je serija koja nudi visoku umetnost. Zadovljstvo, čast i privilegija mi je bio svaki trenutak na snimanju.

 

Po čemu ćete pamtiti 2020.? 

 

Po kolektivnom košmaru u koji smo svi uvučeni, po strašnim gubitcima i divnim ljudima koje mi je život doneo…

 

 

makonda-tracker