Miki Perić: Zajedno se najlepše smejemo

4
Multimedijalni umetnik Miki Perić samo za Story otkriva kako je zavoleo svoju suprugu Snežanu Matić s kojom je 25. septembra sklopio građanski brak i priča zašto je kraj nje poželeo da stane na ludi kamen
foto: Vladimir Šporčić, Story press
foto: Vladimir Šporčić, Story press

Multimedijalni umetnik Miroslav-Miki Perić (34) i njegova voljena izabranica Snežana Matić (39) izgovorili su sudbonosno da 25. septembra na romantičnoj svadbenoj ceremoniji. U predivnom ambijentu restorana Kalemegdanska terasa gde su sklopili građanski brak, uz srećne supružnike bili su članovi njihovih porodica i najbliži prijatelji, dok crkveno venčanje planiraju da prirede u Ukrajni. Mada svoju romansu nisu javno eksponirali, u intervjuu za Story Miki otkriva kako je pre godinu dana počela njegova ljubav sa Snežanom, ali i kakav odnos neguju kao novopečeni supružnici.

Story: Gde ste se i kada upoznali sa Snežanom?

- Upoznali smo se prošle zime na jednom splavu u Beogradu posredstvom moje prijateljice Sofije Kažić i zbog toga mi je ona kuma. Snežana je tada bila u društvu Cece Drnjaković, koja je njoj bila kuma na venčanju.

Story: često se pisalo kako ste je osvojili tako što ste joj kuvali u jednom prestoničkom restoranu?

- To nije istina. Kada smo prvi put otišli na večeru, bilo je to u jednoj piceriji sa najboljom picom na svetu koju nisam ja spremao.

Story: Kako ste odlučili da se venčate nakon godinu dana zabavljanja?

- Prvi put u životu pomisao na brak postala mi je normalna. Razmišljanje o venčanju u poslednje vreme nije mi stvaralo negativnu emociju, pa smo zbog toga nas dvoje odlučili da se venčamo.

Story: Mnogima je takva vaša odluka delovala kao iznenadna. Imate li i vi takav utisak?

- Nemam i siguran sam da smo uradili pravu stvar.

Story: Kada ste shvatili da je ona žena s kojom želite da provedete život?

- Ona je žena koja je puna poštovanja i to je divno. Prvi put desilo mi se da neko ne meša posao i ljubav, shvatio sam da sam našao osobu s kojom se zabavljam i uživam. Kada s nekim možeš da se smeješ, to je zaista čarobno. Imamo savršen odnos.

Story: Kako biste opisali vašu suprugu?

- Cipljonak, što znači pile na ruskom.

Story: Čime vas je osvojila?

- Ima neverovatan kroše. (Smeh) Šalim se, osvojila me je svojom dobrom dušom, a to mi je uvek bilo najvažnije u životu. Našli smo se tako.

Story: Jeste li prethodno bili vereni?

- Verili smo se dva meseca pre venčanja kada sam joj poklonio prsten. Pre toga danima sam ga crtao, a potom odneo kod mojih prijatelja juvelira koji su ga napravili. Skrivao sam se dok sam ga crtao, pošto smo stalno bili zajedno. Crtao sam hijeroglife na nekom papiriću kako bih znao kako želim da prsten na kraju izgleda. Bilo je divno jer sam joj poklonio unikat. Jedino mi je bilo važno da Snežana nosi ono što niko nema.

Story: Kakve ste burme odabrali?

- Burme smo napravili kod istog čoveka i izgledaju kao obične alke. Meni je bio bitan samo verenički prsten.

Story: Kako ste birali odeću za venčanje?

- Snežana je nosila venčanicu iz Studija Prostor, a ja sam ostao veran Hugo Bosu. Nama koji nemamo dva metra najbolje stoji odelo te marke jer ne moramo da ga prepravljamo.

Story: Zbog čega ste se venčali samo pred matičarem?

- Planiramo da idemo u Ukrajnu na crkveno venčanje. Merak nam je da se venčamo u crkvi, a da nismo u Beogradu. Ukrajna je pravi izbor jer je Snežana dugo živela tamo, a na svadbi su nam bili i njeni prijatelji iz Kijeva.

Story: Da li ste na venčanje zvali samo najbliže prijatelje?

- Zvao sam prijatelje i ko je mogao, taj je i došao. Svi koji su mi pomogli u životu, bili su prisutni, kao i moja porodica, a tako je bilo i sa Snežanine strane.

Story: Jeste li se konsultovali oko toga kako će se Snežana ubuduće prezivati ili je to samo njena odluka?

- Meni je potpuno nenormalno da odbaciš svoje prezime i uzmeš tuđe.

Story: Jeste li se i sami dobro proveli na svojoj svadbi?

- Nije što je to bila naša svadba, ali u životu nisam prisustvovao lepšem venčanju: od vizuelnog identiteta jer je sala bila kao u Italiji pa do mojih divnih prijatelja i porodice koji su prisustvovali. Godinama sam želeo da imam vatromet i sada sam sebi ispunio želju. Izgledao je kao onaj novogodišnji. Tu lepotu organizovala je naša prijateljica Milica Stojanović  i ona vodi agenciju koja se bavi takvim događajima.

Story: Nakon venčanja zaustavila vas je policija zbog kontrole alkohola u krvi. Koji je epilog priče?

- Uvek znam šta radim u svom životu, a tako je bilo i tada. Nisam ništa naduvao, jer da jesam, bio bih u zatvoru. Kao što znate, neke moje kolege trezne se u marbelji. Momci iz policije bili su zaista predivni.

Story: Gde ćete otputovati na medeni mesec?

- Verovatno na  Daleki istok – Tajland, Bali, ali kod mene se nikada ništa ne zna. I kada isplaniram nešto, to ne znači da će biti tako. Ja sam čovek trenutka.

Story: Planirate li proširenje porodice?

- To se ne planira, kako bude bilo biće, daće Bog valjda. Nismo razgovarali o tome koliko dece želimo.

Story: Malo je poznato da vaša supruga direktor produkcijske kuće Adrenalin. Smatrate li da je prednost ili mana to što ste oboje upućeni u javni život?

- Ne znam, imaću odgovor na to pitanje za nekoliko godina, ali siguran sam da će u našem slučaju to biti prednost. Nemamo istu sferu interesovanja. Ona je žena menadžer koja vodi biznis, a ja sam kreativac.

Story: Da li ste zadovoljni reakcijama publike na vašu novu emisiju Keš na noge na TV Pinku?

- Izuzetno sam zadovoljan, ali i srećan što stižu pozitivni komentari.

Story: Planirate li uskoro da objavite muzički album?

- To već godinama želim i mislim da ću za mesec dana objaviti novi album jer sam na kraju i imam da otpevam još nekoliko pesama. Moj kum Zoran Radetić i ja već smo nekoliko puta menjali numere, pošto je potpuno drugačiji osećaj kada sam sebi pišeš pesme.

Ksenija Konić

makonda-tracker