BEZ DLAKE NA JEZIKU

Bila je štreberka i studirala PRAVA, a onda je upoznala DEČKA S GITAROM... Suzana Mančić iskreno o svom životu, karijeri, ljubavi, slavi, ali i MUŠKARCIMA koji su je opsedali

2

Iako je mnogima donela veliku sreću, njoj samoj je dugo trebalo da prihvati sve svoje vrline i mane

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Iako već decenijama ne izvlači loto-kuglice, Suzanu Mančić (62) i danas pamte kao najlepšu loto devojku. Godinama je ljudima nosila bogatstvo izvlačeći kuglice s njihovim brojevima. Izvukla je barem 1000 glavnih zgoditaka jer, kaže, nije baš svakog utorka bila izvučena sedmica. Dodaje da nije dobar matematičar pa ne može izračunati koliko je miliona podelila, ali u četiri godine, koliko je vodila Loto, nakupilo se dobitaka, piše 24sata.hr

 

I sama je uplaćivala listiće. Strastveno je igrala Loto i Bingo, ali imala je tek nekoliko manjih dobitaka. Ali loto je shvatala kao zabavu, a sve je nade uvek polagala u svoj rad.

 

Loptice su vam donele status ikone bivše Jugoslavije. Gostovali ste po celoj zemlji, dnevno imali dve, tri naslovne strane. Kakva su sećanja na to vreme?

 

- Draga, mislite 200, 300 naslovnih strana, bilo ih je 300 u jednom danu, Beograd, Zagreb, Sarajevo… Eto što znači popularnost na velikom tržištu.

 

Koliko vam je titula najlepše loto devojke promenila život?

 

- Loto me je izbacio u orbitu, iako sam i pre toga imala karijeru, ali ovo je premašilo sva moja očekivanja. Promenilo mi je život, naravno, više nisam mogla proći ulicom nezapažena, imala sam strpljenja za obožavatelje, delila autograme odgovarala na pisma. To je bilo vreme pre mobilnog telefona.

 

Da li vam je smetalo što niste mogli proći ulicom a da prstom na pokazuju u vas, što niste mogli popiti kafu a da sa susednih stolova ne pokazuju na vas? Je li vam to bio pritisak?

 

- A današnji teror mobilnih telefona?! Snimaju vas u prolazu, na ulici.. e, to mi smeta. Druga stvar je biti uočen i prepoznatljiv, to je deo mog posla i na to sam navikla.

 

Kako je uopšte došlo do toga da uđete u svet javnih, poznatih ljudi?

 

- Ne znam ni sama. Oduvek sam bila štreberka, najbolja učenica, i očekivalo se da postanem ugledna pravnica. Ali, slučaj je hteo da sam upoznala momka s gitarom. Tako sam počela pevati, uz studije prava, i scena me je povukla. Stvari su se događale same od sebe. Sva su se vrata sama otvarala, festivali, ploče, nastupi, televizija… naslovne strane. I tako do danas. Od mene nikakva pravnica, iako sam završila fakultet.

 

Jesu li vas roditelji odgovarali, govorili "šta će ti to, bavi se pametnijim poslom"?

 

- Naravno da su me odgovarali, ali mi nisu branili, sve dok sam uredno davala ispite. Znate ono "Ko od pevanja može da živi, gledaj ti državnu službu", a ja sam celi život frilenser.

 

Kad ste se proslavili, ko je od porodice bio najponosniji? Ko je rekao "To je moja kćerka"?

 

- Moji roditelji su sve to gledali s nevericom, ali posle nekog vremena moj otac Aleksandar, novinar i urednik Politike, rekao je "Do nedavno si ti bila poznata kao Mančićeva kćerka, a sad mene predstavljaju kao tatu Suzane Mančić".

 

Kakvo ste dete bili?

 

- Tiha, povučena, boležljiva devojčica, smotano dete koje nađeš tamo gde ga i ostaviš. Još pamtim prvi dan škole, igre gumi-gumi, s ljubavlju se sećam učiteljice. Pamtim i registraciju porodičnog fiće, crno-beli tv program i emisiju "Laku noć, deco" posle koje sam išla na spavanje. Još se sećam i kad sam od mame dobila po guzi jer sam u igri ošišala mlađu rođaku i zaključala je u ormar da roditelji ne primete tu katastrofu.

 

Kad ste upoznali prvu istinsku zvezdu?

 

- Još 1963. kad me je majka kao prvačića odvela na koncert Đorđa Marjanovića. Tada neprikosnovena zvezda, imao je kao ugljen crnu kosu, belo odelo i cipele.

- Pevao je "Milord, život je lep milord", a ja sam njegov nastup doživela kao čaroliju muzike i pokreta. Onako mala sam se popela na binu i darovala mu ružu. Mnogo godina kasnije bila sam ošamućena jer, on je na jednoj turneji po Jugoslaviji bio glavna zvezda, a ja sam nastupala s njim.

 

Iza vas je i pevačka karijera koju ste započeli 1976., nakon nje zablistali ste i kao voditeljka zabavnih emisija. Učestvovali ste i u putujućoj humorističko-erotskoj pozorišnoj predstavi "Sekplozija". Snimili ste i nekoliko filmova. Je li zbog toliko posla ikad ispaštao privatni život?

 

- Snimila sam desetak nosača zvuka, od kojih je samo jedan CD, nekoliko tada popularnih filmskih komedija "Žikina dinastija" i "Ćao inspektore". "Seksplozija" je bio kabare, koji se nije baš proslavio, ali je malo uzburkao javnost. Nastupala sam skoro na svim kontinentima, snimila stotine sati televizijskog programa… A ipak sam imala privatni život, momke, prijatelje i prijateljice s kojim sam bliska i danas.

 

Nastavak pročitajte na narednoj strani...

 

makonda-tracker