Ivana Knežević: Ivan i ja delimo sve

0
Glumica Ivana Knežević govorio svom nežnom prijateljstvu sa Ivanom Bosiljčićem sa kojim deli sve radosti i brige i otkriva kako će provesti novogodišnje praznike
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

U trenutku kada je zajedno sa kolegom i bliskim prijateljem Ivanom Bosiljčićem dobila godišnje priznanje Pozorišta na Terazijama za uloge u predstavi Gloria rediteljke Ive Milošević, glumica Ivana Knežević gotovo da nije mogla da sakrije suze radosnice od sreće i uzbuđenja. U intervjuu za Story.rs crvenokosa glumica govori kako sa svojim dragim kolegom deli sve tajne i koliko jedno drugom znače, ali i da će deo praznika provesti zajedno zbog Ivanovih koncerata na kojima je redovan gost.

Kako se osećate nakon što ste dobili godišnju nagradu Pozorišta na Terazijama?

- Srce mi je zaista puno i ta nagrada mi mnogo znači zato što je potvrda da je sve ono što sam radila bilo dobro, da to neko vidi i ceni. Sve to naravno obavezuje da i dalje bude tako, a sigurno će i biti, jer ja mnogo volim svoj posao. Kada neko još potvrdi da to odlično radite, onda zaista sreći nema kraja.

Posebno je dirljivo delovala razmena čestitki između vas i kolege Ivana Bosiljčića i vaša radost dok ste dobijali priznanje.

- Stvarno, znači to se vidi i oseća? Mi smo najbolji prijatelji i već smo dosadni sa tom pričom da smo zajedno došli u pozorište i da se družimo skoro deset godina. Nadali smo se da će doći taj momenat kada ćemo uopšte igrati zajedno jer su nas nekako uvek odvajali sticajem okolnosti. Kada smo to konačno dočekali, verovatno nam je zato sve bilo lepše i uzbudljivije. Inače, nas dvoje sve delimo, on meni priča o svojim ulogama a ja njemu o svojim, zajedno razmišljamo kako i šta bi sve mogli, a zamislite tek kako je kad radimo zajedno! To možda nije normalno, ali nas dvoje posle celog dana proba, dođemo kod mene u stan, pa po celu noć razglabamo šta bi još sve moglo. ( Smeh) Ali, eto takvi smo oboje! Podržavamo jedno drugo u svemu, iako ću zvučati kao da smo u vezi, ali mi zaista nismo ljubavni par već najbolji prijatelji. Drago mi je da se ta razmena energije među nama vidi i oseća i na sceni, jer meni sigurno mnogo znači njegova podrška, kao i njemu moja.

Kako ćete proslaviti novogodišnje praznike?

- Odmaraću se na prvom mestu. Ali, Ivan ima koncert u Petrovcu 2. januara jer je neumoran, tako da ću ići sa njim tamo, pošto sam njegova gošća na koncertima, što mi je takođe posebno drago i mnogo mi znači. Tako da ću tri dana biti tamo, a inače ću biti u Beogradu i uživati do polovine januara kada ponovo igramo predstavu Gloria.

Osećate li pomalo prazničnu euforiju?

- Ja mnogo volim Novu godinu, obožavam taj osećaj kada vidim da je grad okićen i u njemu vlada gužva i novogodišnje uzbuđenje! Ali, moram da priznam da kada dođe samo to veče 31. decembra, uvek mi nekako proleti i ne stignem da uživam, zato mi je sve ono što se dešava nekoliko dana ranije mnogo lepše od novogodišnje noći. Volim da u poslednjem trenutku odlučim da li ću negde da idem ili ne, jer ne volim nikakve obaveze. Inače, nisam ljubitelj zime, ali volim da za Novu godinu pada sneg, to mi je nešto najlepše!

Da li volite i poklone?

- Uh, pa to najviše volim! Ali, bogami ove godine kakva kriza vlada, teško ćemo nešto dobiti...Ipak, biće dovoljno za neke sitnice za prijatelje, kao što ću i ja dobiti od njih.

Šta sebi želite u narednoj godini?

- Samo da sam zdrava i vesela, a to želim i svima vama!

Jelena Kulović

makonda-tracker