Seka Aleksić: Želim blizance u Novoj godini

1
Pevačica Seka Aleksić za Story.rs govori o svom humanitarnom, radu u okviru fonda koji je osnovala i otkriva svoju najveću novogodišnju želju: da se ostvari u ulozi majke u narednoj godini

Folk pevačica Svetlana Seka Aleksić upamtiće godinu za nama po velikom solističkom koncertu u Beogradskoj areni, humanitarnim akcijama i danu kada je rekla da svom izabraniku Veljku Piljkiću. U razgovoru za naš portal otkriva da ona i njen suprug planiraju da se u 2011. godini ostvare u ulozi roditelja i da priželjkuju naslednike, tačnije blizance, koji će se, kako popularna pevačica tvrdi, sigurno baviti boksom, bar iz hobija.

Tokom 2010. godine ostvarili ste mnoge poslovne planove, kako gledate na godinu koja je na izmaku?

- Ne mogu a da ne spomenem moj više nego uspešan prvi solistički koncert u punoj Beogradskoj areni. Odlična atmosfera, ljudi koji su me dočekali i toliko emocija na jednom mestu koliko nikada pre toga nisam doživela. Od moj angažmana bih izdvojila i humanitarni rad, kog je u 2010. godini bilo stvarno mnogo. Presrećna sam zbog toga i nadam se da ću naredne godine na tom polju duplo više raditi.

Prvi put ste javno istakli svoje humanitarno delovanje na dodeli nagrada Story Awards 2009. godine, šta vas je navelo da počnete da se bavite ovim poslom?

- Jednostvano, lepo se osećam kada pomažem drugim ljudima. Merak mi je kad činim dobra dela. Ugroženima je nekada dovoljno samo prisustvo dragih lica i želja da ih saslušate, a ukoliko im na neki način i pomažete sreća je nemerljiva. Moj humanitarni fond se bavi isključivo ugroženom bolesnom decom i mališanima bez roditeljskog staranja. Nedavno sam napravila mali presedan, naime u Zenici smo organizovali veliki humanitarni koncert za pomoć momku koje je moje godište, a koji je oboleo od leukemije. Koncert je bio i više nego uspešan, a uspeli smo da prikupimo više od 40.000 evra za njegovo lečenje u inostranstvu.

Humanitarci u Srbiji na žalost često su na meti osuda javnosti, koliko vas pogađaju loši komentari?

- Balkance bije glas da nemaju srca i da ne vole da pomažu drugima. Kada pomognete nekome i time dospete u javnost, onda za vas govore da se hvalite. Trudim se da moje delovanje bude transparentno i da mediji isprate akcije koje organizujem. Razlog za to jeste taj što želim da bar na neki način dam primer drugima, posebno mojim kolegama. Mnogo je njih su u situaciji da odlično zarađuju i mogu da se bave humanitarnim radom.

Kako ćete provesti novogodišnju noć?

- Radno. Biću u Cirihu i pošto će moj nastup početi pre ponoći, Novu godinu ću dočekati u društvu svojih fanova. Što se tiče novogodišnjih želja, imam samo jednu, koju bih volela da ostvarim u 2011. godini, a to je da postanem mama. Sigurna sam da ću se ostvariti u ulozi majke i to je moja najveća želja.

Da li biste voleli da dobijete dečaka ili devojčicu?

- Želim dva dečaka, blizance.

Koja je Veljkova želja kada je reč o potomstvu?

- Veljko se ništa ne pita, na njemu je samo da ispuni zadatak. (smeh) Ukoliko se on bude pitao, naša deca će se baviti samo boksom.

A čime biste vi voleli da vam se bave deca?

- Boksom. To nam je zajednička želja. Boks je zanimljiva veština i mogu da brane mamu kad porastu.

Da li je ova veština neophodna ukoliko ste u estradnom svetu?

- Da. Pa i ja sam uz Veljka počela da se bavim ovim sportom.

Jeste li nekada bili u iskušenju da upotrebite vaše znanje iz ove sportske discipline?

- Još nisam u praksi bila u prilici da demonstriram svoje umeće, ali možda mi zatreba...

Šta biste poželeli čitaocima magazina Story i posetiocima našeg portala u 2011. godini?

- Želim im sve najlepše, da čitaju Story, posećuju redovno vaš portal i naravno uživaju uz pesme Seke Aleksić.

Danilo Mašojević

makonda-tracker