Milan Stanković - Sevdah baby: Uskoro hit s Marinom Perazić

4
Publika na Red Hot Story Party-ju u Expo centru može očekivati futuristički zvuk, sa začinima iz prošlosti, najavljuje Milan Stanković, poznatiji kao Sevdah Baby

Kreativni Milan Stanković, poznatiji kao Sevdah baby, govori o planovima za 2011. godinu i predstojećem nastupu na Story Red hot Party novogodišnjoj žurci u Expo centru i obećava plesni zvuk i dobar provod.

Sevdah Baby je 2010. godine napravio veliki uspeh. Koji su vam planovi za naredni period?
- Imamo puno zakazanih nastupa do kraja decembra, kao i početkom 2011. godine, tako da se najviše bavimo probama za SevdahBABY Live događaje.
Punom parom se radi na spotu za pesmu Znooojjj!!! koju sam uradio sa reperom Lou Benny-em i koja se nalazi na albumu Ganc novi FUNK! U pripremi je i jedan novi singl, koji se posle uspeha prvog SevdahBABY albuma i brojnih nastupa tokom protekle godine nekako logično očekuje od mene kao producenta i autora. Za sada mogu reći da je u pitanju jedna pesma koja na veoma suptilan način govori o prvom putu.
Da li imate u planu nove saradnje?
- Sada već sa sigurnošću mogu da najavim saradnju sa Marinom Perazić, elektro-pop divom osamdesetih. Imamo već strukturu pesme i tekst, tako da mislim da će to biti veliki Marinin povratak, a za SevdahBABY novi hit.
Šta mislite o kombinaciji bendova za Red Hot Party?
- Mislim da je Story pokazao veliku kreativnost, a možda i hrabrost pri izboru izvođača. Zemlja gruva i SevdahBABY su prilično mladi izvođači, pa zato mislim da je hrabrost, ali je zato tu i Luis koji je taj old school touch i to rekao bih sa pravom merom. Pre svega mislim da kada neko iskreno ulazi u neki poduhvat, bez autocenzure i kompromisa, nema mesta neuspehu. Sva tri nastupa će biti plesno orijentisana, svaki na svoj način, tako da to mora biti dobra novogodišnja žurka!
Da li će se dobro uklopiti Luis i Sevdah baby?
- Naravno! Mislim da tu nema dileme, jer je SevdahBABY od početka brend koji simbolizuje taj sklop jakih emocija, čak i sa pomalo etno uticaja. Razlika je samo u tome što je u slučaju muzike koju ja stvaram to sve u modernom elektronskom ruhu, a u slučaju jedne takve veličine kakva je Luis, u pitanju dobar tradicionalni pristup. Louis je vrstan muzičar i o njemu svi iz SevdahBABY Live ekipe imaju samo reči hvale.
Kakva su vam očekivanja od Red Hot Party-ja? Kakvu atmosferu biste voleli da napravite i da li ćete publici prirediti i neko iznenađenje?
- Red Hot Party je verovatno najveći koncert koji je SevdahBABY Live bend imao do sada, pa se zato veoma temeljno pripremamo za taj nastup. Publika može očekivati od prvih minuta našeg nastupa set hitova koji su proslavili SevdahBABY, a pripremili smo i nekoliko novih pesama, par zanimljivih obrada i neke pesme sa albuma Ganc novi FUNK! koje nismo do sada izvodili uživo. U svakom slučaju, publika u Expo centru može očekivati futuristički zvuk, sa začinima iz prošlosti.

Više o novogodišnjoj žurci Story Red Hot Party pogledajte na http://glossy.espreso.co.rs/novagodina.

 

makonda-tracker