Danijela Dimitrovska i Ognjen Amidžić: Čari iznenadne ljubavi (ceo tekst)

Zanosna manekenka Danijela Dimitrovska i šarmantni voditelj i muzičar Ognjen Amidžić samo za Story otkrivaju kako su se pre više od četiri meseca zaljubili jedno u drugo, ali i na koji način održavaju vezu na daljinu
4
1 / 5 Foto: Luka Šarac

Iako su oboje prilično realni i naučeni da veruju kako holivudski scenariji nisu ostvarivi u stvarnosti, atraktivnoj manekenki Danijeli Dimitrovskoj i popularnom voditelju rijaliti šou-programa Farma, autoru emisije Ami G Show i članu grupe Flamingosi, Ognjenu Amidžiću, desila se upravo neočekivana ljubavna bajka. Ubrzo nakon što se šarmantni šoumen posle četiri godine braka razveo od PR-a kompanije Telekom Milice Marković, kratko poznanstvo sa zgodnom manekenkom poprimilo je nove obrise, a njih dvoje postepeno su počeli da uviđaju kako veoma prijaju jedno drugom. Iznenadne emocije i strast kojoj nisu mogli da se odupru, pomalo su zbunili i Danijelu i Ognjena koji u startu nisu želeli da govore o svojim nežnim osećanjima. Danas, kada su potpuno uvereni da svaki sledeći dan žele da provedu zajedno, manekenka i voditelj u uporednom intervjuu za Story otkrivaju kako je otpočela njihova romansa, ali i čime iznova očaravaju jedno drugo. 

Story: Prošlo je više od četiri meseca otkako je obelodanjena vaša romansa. Kako ste se osećali u trenutku kada je vaša intima postala jedna od najvažnijih tema u svim srpskim medijima?

Ognjen: Dugo se bavim javnim poslom i svestan sam da ni moj privatni život ne može ostati u okvirima anonimnosti. Očekivao sam da će se tako nešto desiti i bio sam na to spreman. Čuo sam svakakve priče, povezivali su me s raznim damama, drugaricama, koleginicama, kažu da sam učestvovao i u orgijama, čak i da sam gej. Ljudi su neverovatni, bilo je zabavno slušati raznorazne verzije.

Danijela: Svesna sam da je sve to deo našeg posla. Nikada nisam pričala o privatnom životu, a nadam se da se to neće mnogo promeniti ni u budućnosti. Kompromis mora da postoji i ja mogu da pričam o nekim stvarima kada za to postoji konkretan razlog. 

Story: Zbog čega najpre niste želeli da govorite o svojoj vezi? Jeste li, zapravo, čekali trenutak da postanete sigurni da je ona ozbiljna kako biste je i javno potvrdili?

Ognjen: Nikada u životu nisam mnogo pričao o svojim intimnim stvarima.  Kada je reč o emocijama, ništa ne radim planski i smišljeno, a tako je bilo i ovaj put. Vezu smo potvrdili kada smo za tim osetili potrebu.

Danijela: Teško je i nezahvalno tek tako pričati o emocijama. Nisam ništa čekala ili planirala. Stvari se dešavaju, a mi reagujemo. Ne postoji pravi trenutak da se nešto kaže i oseti, već se to samo desi. Naša veza je obelodanjena takoreći čim je i počela, ali mi se time nismo opterećivali.

Story: Prvi put ste se kao par zajedno pojavili na našem rođendanskom partyju. Kako ste se osećali  pred brojnim predstavnicima sedme sile koji su želeli da saznaju detalje vaše veze?

Ognjen: Vaš party ne smem da propustim, to dobro znate. Bilo nam je drago što smo tu, iskoristili smo priliku da se vidimo sa brojnim prijateljima i saradnicima, kolegama i ujedno uživamo u programu koji ste pripremili. Niko nas nije pritiskao i mnogo zapitkivao, što je bilo naprosto savršeno. Ne znam ko se od nas dvoje bolje nosi s medijskim pritiskom, ne razmišljamo o takvim stvarima i trudimo se da na to ne obraćamo pažnju.

Danijela: Tačno, to nam je bio prvi izlazak na neki javni događaj. Inače, nisam ljubitelj takvih manifestacija, ali moram da pohvalim vašu organizaciju i provod. Bilo nam je lepo i prijatno jer nas to veče niko nije pitao ništa nepotrebno. Važno je da je Ognjenu i meni dobro i da se razumemo, a ostale stvari sastavni su deo posla i ne smetaju nam.

Story: Kako je, zapravo, otpočela vaša romansa?

Ognjen: Spontano. Počeli smo sve češće da se čujemo telefonom, onda i da se viđamo, sviđamo, ljubimo, pa..... tako. U stvari, ja mislim da je ona odmalena bila potajno zaljubljena u mene, ali neće to da prizna. (Smeh)

Danijela: Verujte mi, ne znam ni sama. Sve je bilo neplanirano i nekako se samo od sebe desilo. Počeli smo češće da kontaktiramo, a onda smo se i videli nekoliko puta. Nisam bila svesna da smo se jako zbližili i desilo se… Naravno, on je povukao prvi potez mada stalno priča o tome kako sam ja odmalena bila zaljubljena u njega. Ali, to nema veze sa istinom, već bi on voleo da je tako!

Story: Danijela, kako vas je Ognjen osvajao?

Danijela: Postepeno i zaista smo najpre postali prijatelji. Osvajao me je iskrenošću, neposrednošću, idejama, smehom i poverenjem. Dodaću i to da ne izgleda loše, zgodan je. Presudna je hemija, energija i ono što se oseća kada ste sami s tom osobom.

Story: Kada je Danijela prethodne godine bila gost u vašoj emisiji Ami G Show, jeste li mogli i da pretpostavite da ćete se zaljubiti u nju?

Ognjen: Tada uopšte nisam razmišljao o tome. Ona je na mene ostavila veoma dobar utisak kao veliki profesionalac i veoma pristojna i vaspitana devojka. Posle toga nismo se videli nekoliko meseci, ali eto vidite šta je život. Nikada ne znate šta će se desiti.

Danijela: On je rekao kako sam tada namerno došla u emisiju da bih ga upoznala, što je, naravno, njegova izmišljotina. (Smeh) Nije mi bio ni na kraj pameti, čak ni posle emisije. Ostali smo u kontaktu, čuli se telefonom s vremena na vreme i planirali neke zajedničke poslove. Nisam ni pomislila da se može desiti nešto ovako.

Story: U čemu jedno drugom najbolje parirate?

Ognjen: U svemu. Ona je kompletna ličnost i izuzetno dobro se snalazi u svemu. Ima fatalnu harizmu i mnogo energije, duhovita je, obrazovana, vaspitana i privržena. Zapravo, ona je sve što se samo poželeti može. O izgledu i stilu nema ni potrebe da pričam. Veliki je profesionalac,  neverovatno je informisana i ima osećaj za posao, a uz sve to dobar je čovek i veoma pravedna.  Sjajan je kritičar, kreativna je, ali i objektivna. Ne pričam ovo da bih se hvalio, već da pojasnim zašto nam je svaki trenutak ispunjen, zbog čega nam nikad nije dosadno i zašto u nedogled možemo da pričamo o svemu.

Danijela: Sličnog smo temperamenta i imamo gotovo iste poglede na život i karijeru. Parira mi, trudi se u skoro svim sferama, ali ja sam rođeni vođa.

Story: Ognjene, da li vam posle razvoda veza na daljinu deluje kao težak emotivni zadatak koji iznova morate da savladavate?

Ognjen: Ne postoje pravila, forme ili zadaci u ljubavi. Ako ljubav ima snagu, boriće se da opstane, ojača i traje. Sve se može kad se hoće i sami krojimo svoju sudbinu.

Story: Kako podnosite kada jako nedostajete jedno drugom?

Danijela: Na ovaj način živim već poslednjih šest godina. Nije lako, ali uvek kažem da tako mora. Svaka prepreka je savladiva. Trudim se da što više radim i da vreme što brže prolazi. Ljubav i poverenje daju mi snagu i to je jedini recept. Ali, naravno, tu je i skype, tako da smo svaki dan po nekoliko sati u kontaktu. Nije kao da smo zajedno, ali pomaže.

Ognjen: Nije lako i često prolazimo kroz teške situacije, ali pomažemo jedno drugom da sve to prođe. Povremena razdvojenost ima svoju čar, ali bolje da je da se to dešava što ređe i da traje što kraće.

Story: Šta vam je zajedničko, a u čemu se nikako ne slažete?

Ognjen: Za sada nemamo nesuglasica i bukvalno se oko svega slažemo. Zajednički dani nam veoma brzo prolaze i imam osećaj kako pola stvari ne stignemo da uradimo ili ispričamo. Trudimo se da što više vremena provodimo zajedno, a da opet ispunimo sve poslovne obaveze.

Danijela: Jako dobro se slažemo oko svega i za sada nemam zamerki. Kada smo zajedno, dani nam prebrzo prolaze, tako da ne možemo da ostvarimo ni pola od onog što planiramo.

Story: Po čemu ste jedno drugom drugačiji u odnosu na sve prethodne partnere s kojima ste bili?

Danijela: Ne volim da poredim jer je svako ličnost za sebe. Ognjen je drugačiji po tome što je drugačiji.

Ognjen: Drugačija je u svemu: izgledu, osmehu, dodiru, mirisu, osećaju... I ima nešto što ne smem da kažem.

Story: Danijela, Ognjen u Srbiji važi za jednog od najšarmantnijih poznatih muškaraca koji je na meti brojnih devojaka. Koliko vam prija to što je odabrao baš vas?

Danijela: On treba da se raduje što sam ja izabrala njega jer ja biram!

Story: Ognjene, da li vam je posao ponekad i beg od problema, budući da se poslednjih godina jednako uspešno bavite voditeljskim poslom, ali i muzikom u okviru grupe Flamingosi?

Ognjen: Jeste! Volim svoj posao i fanatik sam kada je reč o tome, pa ako sam inspirisan, mogu danima da radim bez prestanka. I muzika mi je na neki način postala posao, a nema lepšeg bega od svega nego pobeći u pravljenje pesama ili osmišljavanje sadržaja za emisiju.

Story: Kada planirate da otpočnete novu sezonu svoje autorske emisije Ami G Show? Hoćete li je obogatiti nekim novim segmentima?

Ognjen: Treća sezona emisije Ami G Show trebalo bi da startuje od januara, odnosno odmah po završetku Farme. Spremamo potpuno drugačiji sadržaj i nove rubrike, a publika će igrati mnogo važniju ulogu i čak će aktivno učestvovati u emisiji. Što se Oskara tiče, on može jedino da igra domine.

Story: Danijela, da li nameravate da se preselite u Beograd i odavde putujete na snimanja?

Danijela: To bih izuzetno volela i nadam se da će se to i desiti u skorijoj budućnosti.

Story: Šta se dešava s vašim ugovorom sa brendom Victoria’S Secret? Hoćete li postati jedan od čuvenih anđela?

Danijela: Vredno radim na tome. Otpočeli smo saradnju, ali prave rezultate očekujem u narednih godinu dana. Trenutno se spremam za kasting revije Victoria’S Secret koja ce se desiti u novembru, u Njujorku.

Story: Koliko je teško graditi uspešnu karijeru modela u Americi?

Danijela: Veoma je teško jer je konkurencija ogromna, pravila su surova i nema mnogo šansi. Zato morate da budete jaki, svoji, profesionalni i hrabri, ali i uvek spremni da iskoristite priliku koja se ukaže.

Mirjana M. Višnjić

makonda-tracker