MUZIČAR O NOVOM ALBUMU KOJI JE OSVOJIO SVET

Goran Bregović: U Americi sam popularniji čak i od Rikija Martina (FOTO)

0

"Iznenađen sam što je izdanje „Tri pisma iz Sarajeva“, koje nije mejnstrim, trenutno na vrhu top-liste na Amazonu, gde su mesta rezervisana uglavnom za zvezde iz Latinske Amerike.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Iznenađen sam što je izdanje „Tri pisma iz Sarajeva“, koje nije mejnstrim, trenutno na vrhu top-liste na Amazonu, gde su mesta rezervisana uglavnom za zvezde iz Latinske Amerike.

 

Život bez muzike bi bio bljutav: Goran Bregović otkrio kako je počeo da se bavi muzikom (FOTO)

 

Nisam takav uspeo imao ni s „Arizona drimom“.

Album „Tri pisma iz Sarajeva“ bio je neposredna pozivnica za novi susret s Goranom Bregovićem.

 

A post shared by AReTi Stavropoulou (@aretw_) on


Za razliku od drugih umetnika, Brega nas dočekuje u prepodnevnim satima u svom domu na Senjaku, a baš tog jutra na njegov mejl stiže vest da je novo izdanje najprodavaniji album u Americi preko servisa Ajtjuns i Amazon vorld mjuzik.

 

- Iznenađen sam, kao i moji izdavači. Album nema nijedan spot, a prvi je na listama. Nemam racionalno objašnjenje za ovu vest. Ploča je samo našla put do srca ljudi. Lepo je znati da u Americi publika želi da čuje nešto što je mimo mejnstrima. Uglavnom su na vrhu Riki Martin i izvođači iz Latinske Amerike. Brega nije estradna figura u Americi. Dao sam samo jedan intervju za radio - kaže muzičar.

 

Na koju adresu šaljete svoja pisma iz Sarajeva?

- Pesme će, kao i pismo u boci, nekog pronaći. Poruka ovog albuma je da je moguće živeti zajedno i da samo moramo da naučimo kako. Muzika nije toliko moćan medij da može da menja svet, ali je važna. Nije ni prvo, a ni poslednje delo koje pišem u tom maniru. U prodaji u Srbiji je opus jedan, a naredne godine izlazi drugi deo, gde se nalazi koncert za violinu i simfonijski orkestar. Od Nove godine već krećem na turneju, od Španije, preko Italije, do Rusije.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker