U FOKUSU

Ljubomir Bulajić: Vojnik koji je počeo da peva

0

Nakon što su ga TV gledaoci zavoleli u serijama "Nepobedivo srce" i "Šešir profesora Koste Vujića", mladi glumac osvaja i najmlađu publiku u dečjoj predstavi "Lepotica i zverko"

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Glumac Ljubomir Bulajić (28), koga je publika zavolela u ulogama Jovana Cvijića i despota Stefana Lazarevića, ovoga puta obreo se u potpuno drugačijem žanru - igra u predstavi za decu "Lepotica i zverko" pozorištanceta "Puž". U međuvremenu je snimao i seriju "Nemanjići", koja će se prikazivati naredne godine.

 

Kako je raditi za decu?

 

- Lako, ali i teško. Deca negoduju ako im se nešto ne sviđa. Tu predstavu smo postavili za manje od mesec dana, a ja prvi put u životu pevam i igram.


Ljubomir Bulajić: Kada nekog volim, predan sam do kraja

 

Od kolega vam je najdraži pokojni Milorad Mandić Manda. Čime vas je kupio?

- Imao je ideju da sarađujemo u njegovom "Buhi", želeći da se još ranije oprobam kao glumac za decu, ali se tada nisu poklopile kockice. Naježim se svaki put kad se pomene njegovo ime, jer se setim šta je sve učinio za mene kao glumca. Igrao sam s njim prvu svoju profesionalnu predstavu "Divan dan", a on je već na prvoj probi rekao da ne smem da mu persiram. Imao sam 20 godina. Bio sam klinac, ali smo s tom predstavom obišli zemlju uzduž i popreko.


Koji Mandin savet pamtite i dan-danas?
- "Ljupče, nemoj da se nerviraš. Posao glumca kao slobodnog umetnika vrlo je neizvestan. Čovek mora da bude spreman da će nekad raditi mesec dana bez slobodnog dana, a onda tri meseca sedeti kod kuće." I to sam upamtio. Međutim, gotovo sam prestao da se nadam poslu u pozorištu. Manda me je naučio i kako da prebrodim glumačke krize i depresije. Gluma je zanat, kad ne radi, glumac zarđa.

 


U predstavi "Divan dan" stekli ste i velikog prijatelja u koleginici Jelisaveti Teodosić.
- Nas dvoje imamo poseban odnos. Jelisavetu gledam kao sestru, baš kao i Tamaru Aleksić. Za njih dve bih i srce dao, bukvalno.


Snimali ste i "Nemanjiće". Kakvo je to iskustvo?
- Igram vojnika Stojimira, koji iz Vukanove vojske dezertira i prelazi kod Stefana Prvovenčanog. Nije velika, ali ni mala uloga. Lepo je biti deo toga.


Očekujete li veću ulogu u nastavku?
- Već sam igrao Stefana Lazarevića i rekao bih da sam sposoban za veće uloge.

 

foto: Dragana Udovičić


Ljubomir Bulajić: Savršena žena ne postoji


Koliko je reditelj Zdravko Šotra za vas kao glumca bio važan?
- On mi je pružio prvu priliku za proboj na male ekrane u serijama "Nepobedivo srce" i "Šešir profesora Koste Vujića". Primio me je toplo i imao sam osećaj kao da sam deo njegove porodice u kojoj su Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić dugi niz godina. "Nepobedivo srce" je moj najdraži projekat.


Šta vam je izduvni ventil od glume?
- Sport i ribolov. Bez toga bih bio drugačiji čovek. Lovim po jezerima Srbije i Bosne. Volim da provodim vreme i sa psom Kumom, kojeg sam kupio pre pet godina, i nerazdvojni smo.

 

makonda-tracker