Dev Patel: Želim brak i decu sa Fridom

Mladi glumac Dev Patel otkiva kako je posle filma Milioner iz blata prihvatio planetarnu slavu, priznaje da je usled treme kao tinejdžer počeo da muca, ali i kako već sada mašta o porodici sa koleginicom Fridom Pinto
0
1 / 5 Foto: Red Dot

Čudo od deteta, kako ga nazivaju filmski kritičari širom sveta, dvadesetogodišnji Dev Patel, za veliki poslovni uspeh koji je postigao može da zahvali sopstvenoj posvećenosti koja ga iznova tera napred. Iako je i kao dečak priželjkivao da se bavi glumom ili nekim drugim javnim poslom, stidljivost zbog koje je dugo mucao, dala mu je je podstrek da se izbori da postane jedan od najboljih glumaca mlađe generacije. Rođen je 23. aprila 1990. godine u Harouvu u Engleskoj, a njegovi roditelji Arita i Raj u potrazi za srećom došli su iz Najrobija u Veliku Britaniju. Iako ni u čemu nije oskudevao, Dev je od malena želeo da počne da radi i osamostali se. Još u detinjstvu pohađao je časove glume, ali uprkos tome što su mu profesori govorili da je veoma talentovan, zbog ogromne treme počeo je da muca. Ipak, njegova želja da postane poznati umetnik pomogla mu je da se oslobodi nesigurnosti, a onda je sasvim slučajno dobio ulogu u filmu Milioner iz blata koja mu je donela popularnost i uspeh. Pored slave, tokom snimanja ovog filma koji je nominovan za Oskara u osam kategorija, upoznao je i svoju izabranicu Fridu Pinto koju mnogi smatraju jednom od najlepših dama na svetu. Iako su na početku krili romansu, vremenom su prestali da prikrivaju kako im je najlepše kada su zajedno. U zanosnoj koleginici Dev je pronašao idealnu ženu za sebe, pa otvoreno prizna kako mašta o venčanju. Trenutno ovaj mladić ponovo privlači pažnju ljubitelja filma svojom rolom u ostvarenju Poslednji vladar vetra koji je svetsku premijeru imao početkom jula ove godine.

Kako vam je bilo na snimanju filma Poslednji vladar vetra?

- Veoma zanimljivo, jer je to prvi film koji sam snimao u Americi i predstavlja veliko iskustvo za mene. Milioner iz blata imao je budžet deset puta manji od ovog i to mi je fascinantno. Inače, ekipa ljudi sa kojima sam radio veoma je mlada i to je dodatno olakšalo stvari.

Kako vam se čini lik princa Zukoa koga tumačite?

- On je pomalo zao, a ja to stvarno nisam, pa nema puno sličnosti između nas. Međutim, jedna stvar mi se posebno svidela, a to je činjenica da sam za potrebe ovog filma morao da naučim dosta borilačkih veština, što mi je predstavljalo pravo zadovoljstvo. Obožavam da učim nove stvari.

Jeste li i kao mlađi bili tako željni znanja?

- Jesam, ja sam pravi mali štreber. Iz nekog razloga uvek sam se trudio da zadivim svoje profesore i imao osećaj da uvek moram da se dokažem.

Šta mislite zbog čega je tako?

- Ne znam. Moji roditelji nikada nisu ništa želeli od mene ili me terali da učim, jednostavno sam sam sebi postavljao visoke ciljeve koje sam uz puno truda uspevao da ostvarim. U jednom periodu bilo mi je teško, ali sam se izvukao.

Na koji period tačno mislite?

- Kada sam kao tinejdžer shvatio da je gluma jedino što me ispunjava i da time želim da se bavim dok sam živ. Onda su me pozvali da glumim u nekoj školskoj predstavi i ja sam u trenutku zanemeo od straha, kao da sam progutao sve reči. Roditelji su me tešili kako je to normalna stvar, ali pošto sam bio još dete, počeo sam da mucam. Išao sam kod logopeda i psihologa i oni su mi pomogli da ponovo počnem normalno da govorim.

Film Milioner iz blata doneo vam je svetsku popularnost. Koliko vam je prijao izlazak iz anonimnosti?

- Nikada nisam patio za tim da budem slavan, samo mi je bilo važno da dobijem ulogu koja će biti dovoljno teška, ali i pravi izazov. Srećan sam što mi se to desilo sa osamnaest, a ne sa pedeset godina. Inače, veoma sam stidljiv, pa mi popularnost u tom smislu nimalo ne prija.

Mnogi tvrde da ste vi i dalje poput običnog dečka iz kraja. Da li je to istina?

- Naravno i dalje živim sa roditeljima i spavam u svojoj staroj sobi.

Trošite li pare na luksuzne stvari?

- Izađem s vremena na vreme i potrošim dosta novca, ali ne kupujem luksuzne automobile i stanove. Ostao sam skroman jer nikada ne znaš šta ti život servira.

Na snimanju filma Milioner iz blata upoznali ste i svoju izabranicu Fridu Pinto. Jeste li vas dvoje još zajedno?

- Naravno da jesmo, ona je moja savršena polovina. Devojka koja je uvek uz mene i bez koje trenutno ne mogu da zamislim svoj život. Bila mi je podrška i ove dve godine kad nisam ništa radio.

Planirate li da se oženite njome?

- Veoma bih voleo da se to desi, ali još smo mladi za takve stvari. Ako me iskreno pitate, sanjam da nas dvoje izgovaramo sudbonosno da, a još više od toga da dobijemo mnoštvo klinaca i klinceza.

Razgovarate li vas dvoje o tome?

- Ona pomalo izbegava tu temu, a ja neću da budem jadnik koji stalno nameće isto. (Smeh)

Kako biste opisali vaš odnos?

- Kao raj na zemlji. Kada osetim njen miris u meni proradi svaki atom, toliko je dovoljno da shvatim koliko je volim. Ona je divna devojka, ali i iskren prijatelj.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker