Džej Ramadanovski: Dosadilo mi je opijanje

0
Folk pevač Džej Ramadanovski objašnjava kako nisu tačna nagađanja da će obnoviti brak sa bivšom suprugom Nadom i otkriva da ga sve manje privlači buran noćni život
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Uprkos tome što poslednjih meseci boravi na Crnogorskom primorju zbog uspešnih nastupa koje održava skoro svake noći, folk pevač Džej Ramadanovski najlepše trenutke provodi sa svojim ćerkama Anom i Marijom koje mu na moru prave društvo. Iako se u poslednje vreme neretko spekulisalo kako posle brojnih ljubavnih avantura namerava da se vrati nekadašnjoj supruzi Nadi, šarmantni muzičar koji je maju imao spektakularan koncert u Beogradskoj areni ističe da mu to nije u planu bez obzira na ogromnu ljubav koju gaji prema njoj. O tome kako mu lude žurke do jutra i konzumiranje alkohola nisu više izazov kao godinama unazad, o odnosu sa naslednicama, ali i  ljubavnom životu pevač govori iskreno za Story.

Story: Jeste li se odmorili posle uspešnog koncerta u Beogradskoj areni u maju?

- Već duže vreme na Crnogorskom primorju radim, ali i odmaram sa ćerkama. Nije mi bila potrebna rehabilitacija nakon koncerta jer volim život i ostajem u kafićima po celu noć gde đuskam i zabavljam se sa prijateljima. Na spavanje idem ranije samo onda kad znam da sutradan moram da radim.

Story: Kako izgleda vaš provod sa ćerkama Marijom i Nadom?

- Sjajno. Iako Marija ima četrnaest godina, a Ana dvadeset dve, u šali kažem da su obe pred udajom. Uveče se zabavljamo, a danju ih vodim u šoping da im kupim sandalice.

Story: Postavljate li se prema njima češće kao otac ili kao stariji brat?

- Mlad sam se oženio, a moja bivša supruga Nada odgajila je našu decu jer sam u to vreme svakodnevno radio. Ali kako sam gotovo stalno sa ćerkama među nama se ne oseća generacijski jaz.

Story: Pojedini mediji objavili su da ćete se ponovo oženiti bivšom suprugom Nadom. Da li je to tačno?

- Kod Nade mogu da odem kad god poželim, kao što i ona može da dođe kod mene. Mi odlično funkcionišemo kao roditelji i u divnim smo odnosima. Ali to što je volim ceo život, ne znači da ćemo ponovo uploviti u ljubavnu vezu i venčati se.

Story: Kako ste uspeli da održite dobar odnos sa bivšom ženom s obzirom na to da ste za vreme braka, a i posle razvoda imali brojne avanture?

- Nada i ja se nismo razveli zbog druge žene. Smatram je narodnim herojem zbog svega što je izdržala pored mene. Govorila mi je: Džej, ti i kada ne pevaš, nema te kod kuće po tri dana. Takav život pored mene izdržala je dvadeset i pet godina i više nije mogla. Ali ni ona nije sama otkako smo se razveli. Često se čujemo i uz nju sam kad god joj nešto zatreba, kao što je i ona uz mene. Starija ćerka živi sa mnom, mlađa sa njom, ali perfektno funkcionišemo.

Story: Kako provodite vreme kada ste kod kuće, budući da vodite buran noćni život?

- Kod kuće sam samo kad spavam, a često i ne spavam. (Smeh)

Story: Poznati ste po tome što umete da napravite sjajnu atmosferu. A šta za vas predstavlja dobar provod?

- Malo sam prikočio sa burnim noćnim životom. Ne zato što sam omatorio, već sam se pomalo zasitio. Nekada sam izlazio po dve tri noći zaredom i opijao se. Ma bilo je tu svega, ali mi je dosadilo. Naravno i dalje volim dobro piće i hranu sa kojom u poslednje vreme čak i preterujem.

Story: Kako pronalazite meru u piću kad su sa vama ćerke?

- Moje opijanje nema veze sa njima. Generalno, ranije sam mnogo više pio, ali i sada kada hoću da se napijem, ja se i olindram, odnosno potpuno preteram. Slušam svoj organizam i radim ono što poželim. Ne obraćam pažnju na komentare tipa: Džej pije, Džej ovo, Džej ono. Na moru popijem dve čaše vina, pa jedan, dva konjaka i odem na spavanje.

Story: Da li vas je skupo koštalo to što ste u više navrata otvoreno govorili o svojim porocima?

- Ništa me nije skupo koštalo. Moj otac je bio obućar, majka je radila u Gradskom zelenilu i realno sam mogao svašta da budem u životu, ali nisam hteo. Srećan sam što su mi deca živa, zdrava, uspešna i što imamo šta da jedemo. A ko želi neka sanja o milionima jer sam ja svoje milione potrošio. Kad sednemo na WC šolju, svi smo grbavi. (Smeh)

Nikola Rumenić

makonda-tracker