Sa Sindi, Naomi i Lindom osvajala je revije '90-tih

Modni dragulj iz Tunisa, muza Roberta Kavalija: Evo šta se desi kada pitate Afef Jnifen šta je stil (FOTO)

0

Za njene prve modne korake zaslužan je fotograf Žan Pol Gode, koji ju je primetio na plaži Bahama slikajući Karlu Bruni. Predložio joj je da otputuje u Pariz i upozna kreatora iz Tunisa. Sve ostalo je istorija...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rodom iz Tunisa, Afef je sa 25 godina otišla u Pariz. Svoj odlazak još tada je opisala ovako:

Znala sam da ukoliko odlučim da ostanem u Tunisu, da ću upasti u neki problem jer sam borac i pogađa me nepravda, odsustvo demokratije i život u strahu gde stalno razmišljam da li mi je stan / kuća ozvučena. Ne mogu da živim u mestu u kome nemam slobodu."

Nakon dolaska u Evropu, polako ali uspešno gradila je svoj put, piše Elle. Iza sebe sada ima zavidnu karijeru modela i televizijskog voditelja, borca za prava arapskih građana i brak sa italijanskim tajkunom Markom Trončeti Proverom (direktorom kompanije Pirelli i jednim od najbogatijih ljudi Italije).

Inače, ona je ćerka tunižanskog diplomate koji je služio kao ambasador u Bagdadu, Bejrutu, Kairu, Tripoliju. Iako je odrastala u tradicionalnoj muslimanskoj porodici Jnifen se u ranim dvadesetim bez dozvole roditelja udala za mladog tunižanskog pilota i počela da radi kao model, često putujući u Evropu na kastinge.

 

Od kako je načinila prve fashion korake, postala je miljenica Armanija, kuće Fendi, Gotjera, a posebno Roberta Kavalija... U razgovoru za arapski Buro24/7, Afef je odgovarala na pitanja koja se tiču njene karijere, nasleđa, aktuelnih modnih ikona...

foto: Profimedia

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker