Nikolas Kejdž: Žao mi je što nemam ćerku

Slavni glumac Nikolas Kejdž otkriva da je zbog razvoda roditelja postao emotivno nestabilna osoba, da za njega ništa nije dovoljno bizarno i da uživa u svakodnevnim druženjima sa sinovima Vestonom i Kalom Elom
1
1 / 6 Foto: Red Dot

Slavni glumac, koga mnogi doživljavaju kao nestašnog dečka Holivuda, Nikolas Kejdž, bio je i na vrhu i na dnu, ali po pisanju američkih medija jedan je od retkih umetnika koji zna kako se živi. Rođen je kao Nikolas Kopola, 7. januara 1964. godine kao treći sin Augusta Kopole, profesora književnosti, i koreografkinje Džoj Volgeseng. Još od malih nogu pokazivao je interesovanje za teatar i glumio u svim školskim predstavama. Kada je napunio dvanaest godina, roditelji su mu se razveli, a on je shvatio da je ljubav prolazna i da ne postoji ona koja traje čitavog života. Iako je na poslovnom planu bio uvek uspešan, a na njegovoj polici se nalazi i Oskar za najbolju mušku ulogu koga je dobio za rolu u Bekstvu iz Las Vegasa, u privatnom životu su mu se dešavale ne baš tako lepe stvari. Ženio se tri puta i imao mnogo ljubavnica, a za sebe ne misli da je dobar ljubavnik i lep muškarac, već da sve te dame nisu mogle da odole njegovom pogledu. Sa koleginicom Patrišom Arket bio je u braku šest godina, dok je sa ćerkom Elvisa Prislija, Lisom Merli bio ukupno sto osam dana. U braku je sa Ališom Kim koju je upoznao dok je radila u noćnom klubu La Prive. Pored žena, velika strast Nikolasa Kejdža su nekretnine na koje obožava da troši novac, pa je zbog toga često dolazio u situaciju da nema ni dolar u novčaniku. Poznato je i da je nekoliko puta bio bankrot kao i da mu je pretila kazna zatvorom zbog neplaćanja poreza. Nedavno je sagradio sebi grobnicu u obliku piramide da bi se, kad umre, osećao kao pravi faraon. Naša publika će ga uskoro gledati u filmu Čarobnjakov šegrt, koji je i producirao.

Gde ste pronašli ideju za ovaj film?

- Kada sam bio mlađi, bio sam veoma zainteresovan za život kralja Artura, čak sam dosta vremena proveo u Engleskoj gde je priča o legendarnom kralju i nastala. Veoma mi se sviđaju svi aspekti te legende i želeo sam da snimim film koji će imati veze sa njom.

Da li ste kao dete verovali u magiju?

- Naravno da jesam, mislim da nikada nisam ni prestao. Smatram da je to veoma važno. Svaki dečak sanja da u ruci drži Ekskalibur, pa sam i ja maštao o tome.

Zašto ste želeli da ovaj film snimite baš u Njujorku?

- Ponekad se čini da je Njujork centar sveta i svih dešavanja, i iz tih razloga nam je najviše odgovarao.

Ovaj film ima i elemente komedije, da li i inače to volite da radite?

- Svaki žanr je izazov za sebe, a ja obožavam izazove bilo kakve vrste. Iako mislim da moji fanovi više vole da me gledaju u trilerima, ja lično obožavam komedije.

Jedan ste od najplaćenijih glumaca Holivuda. Na šta trošite najviše novca?

- To je lako pitanje: na nekretnine, mogu slobodno da kažem da mi je to najveći porok. U stanju sam da sav novac koji zaradim od nekog filma potrošim na jednu kuću.

Zbog toga ste često bili bankrot, a pretila vam je i kazna zatvorom.

- Kada čovek ima mnogo novca i ljubitelj je lepih građevina, lako se nađe u takvom problemu. Hiljadu puta mi se dogodilo da kupim veliki plac, a da posle toga imam samo dva dolara na računu.

A kako komentarišete one navode da ste mogli da završite u zatvoru?

- Mogao sam jer nisam plaćao porez, u tom trenutku nisam imao novca. Posle sam sve dugove vratio.

Poznato je i da ste se tri puta ženili. Zašto vam je bilo teško da održite ljubavne veze?

- Sa prvom suprugom sam bio šest godina, ali smo onda počeli da se svađamo. Nisam ljubitelj galame, pa sam se povukao. Sa Lisom Prisli bio sam u braku nepuna tri meseca, to je bila strastvena veza, ali mislim da sam se više divio njenom ocu nego njoj. Sadašnju suprugu sam upoznao u jednom noćnom klubu i mogu da kažem da sam konačno zaljubljen do ušiju. Mislim da je razvod mojih roditelja mnogo uticao na to da budem emotivno nestabilan.

Kako to mislite?

- Oni su se rastali kada sam imao dvanaest godina i teško sam to podneo. Kasnije sam se plašio da će se i meni dogoditi ista stvar, a i desila mi se, i to više puta.

Imate dvojicu sinova: Vestona iz veze sa Kristinom Fulton, i Kala Ela sa sadašnjom suprugom. Koliko njih dvojica liče na vas?

- Veston ima dvadeset i dve godine i veoma liči na mene iz tog životnog perioda, pravi je mali buntovnik, dok je Kal El kao njegova mama - veoma stidljiv i povučen.

Planirate li još dece?

- Žao mi je što nemam ćerku i veoma bih voleo da je dobijem, ali s obzirom na to da imam četrdeset i šest godina, ne verujem da će mi se ta želja ispuniti. To mi je neostvareni san.

Da li je istina da gradite sebi grobnicu?

- Već sam je izgradio, prelepa je. Čovek uvek mora da misli na budućnost, želeo bih da budem lepo sahranjen.

Ne mislite li da je to malo bizarno?

- U današnje vreme reč bizarno ne postoji, sve je normalno, muškarci se zabavljaju sa muškarcima, žene sa ženama, neki piju i drogiraju se, a neko gradi grobnicu. Meni je to vrlo normalno.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker