otkačen, ponekad bizaran, uvek drag

ČUDNIJI JE NEGO ŠTO STE MISLILI! 5 zanimljivih činjenica o Džoniju Depu koje SIGURNO niste znali

0

Na dan kada jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca današnjice slavi 58. rođendan, prisećamo se interesantnih činjenica o njegovom životu koje ranije niste čuli

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džoni Dep decenijama važi za jednog od najboljih glumaca na svetu, ali ga prati i status ekscentričnog umetnika od kojeg uvek možemo da očekujemo — neočekivano!


Ovo su neke od interesantnih stvari o njemu koje verovatno niste znali.


Ispalio je pepeo poznatog pisca iz topa

 

Džoni Dep
foto: Profimedia

Jedna od najpoznatijih Džonijevih uloga bila je ona u filmu "Paranoja u Las Vegasu". Reč je o ostvarenju koje je zasnovano na romanu Hantera Tompsona, inače Depovog bliskog prijatelja, koji je izvršio samoubistvo u proleće 2005. Tompsonova poslednja želja bila je da njegov pepeo bude ispaljen iz topa, a Džoni se potrudio da je i ostvari. Navodno je za ovaj bizarni oproštaj od prijatelja potrošio pet miliona dolara!

 


Sav novac od filma "Imaginarijum dr Parnasusa" dao je porodici Hita Ledžera

 

Džoni Dep
foto: Profimedia

Nakon što je australijski glumac preminuo tokom snimanja ovog filma, u njegovoj ulozi pojavili su se Džoni Dep, Kolin Farel i Džad Lou, a sav Džonijev prihod završio je u rukama Matilde Ledžer, Hitove ćerke.


Uvek kod sebe ima kostim Džeka Speroua

 

Džoni Dep
foto: Profimedia


Iako iza sebe ima desetine nezaboravnih uloga, proteklih godina kad pomislite na Džonija Depa obično ga zamišljate kao pripitog i lukavog gusara iz filma "Pirati s Kariba".

 

Mališani su posebno oduševljeni ovim likom, pa Džoni uvek sa sobom ima kostim Džeka Speroua, a u više navrata se u njemu iznenada pojavljivao u dečijim bolnicama u Americi. Kako je jednom prilikom priznao, tada obično s mališanima provede po nekoliko sati i sve vreme ostaje u liku kako bi zabavio svoju malenu publiku.

 

Nikad nije osvojio Oskara

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Verovali ili ne, Edvard Makazoruki, Svini Tod, Džek Sperou nikad nije nagrađen Oskarom. Džoni je prvi put bio nominovan 2004. godine, a potom i 2005. i 2008, ali još uvek nije podigao čuvenu statuetu.


Ne bi postao glumac da nije bilo Nikolasa Kejdža

 

Džoni Dep
foto: Profimedia

Mnogo pre nego što se okušao kao glumac i dok je pokušavao da izgradi muzičku karijeru, Džoni je živeo s Nikolasom Kejdžom, a jedne večeri je, dok su igrali "Monopol", počeo da glumi. Kejdž ga je, oduševljen, spojio sa svojim agentom i Džoni je uskoro dobio ulogu u flmu "Strava u ulici brestova".

 

 

makonda-tracker