odiše toplinom

Na zidovima umetnine, slika beogradskog "Pobednika" i detalj koji niko drugi nema: Ovo je dom Svetlane Cece Bojković

0

Stara autentična zgrada, unikatni komadi nameštaja i mir - reči su koje opisuju dom Cece Bojković 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Naša legendarna glumica Svetlana Ceca Bojković ima istančan modni stil, ali i veoma izoštrena čula kada je opremanje doma u pitanju. 

 

Nakon što je godinama živela u inostranstvu Ceca Bojković se vratila u Beograd. Oni su dugo živeli u Finskoj, gde je njen suprug Slavko Kruljević bio ambasador.  Nakon što se vratila u našu prestonicu ona i suprug su mir pronašli u u ušuškanom potkrovlju jedne stare autentične zgrade.

 

Čim se zakorači u njen dom oseća se ona toplina, kakvu može imati samo onaj prostor u čije opremanje je uloženo mnogo ljubavi i pažnje. Upravo jedan takav ima Ceca i ne libi se da ga preko fotografija na društvenim mrežama pokaže svetu.

 

 

Ono što je veoma upečatljivo i vidljivo već na prvi pogled jeste Cecina velika ljubav prema slikarstvu. U dnevnom boravku, ali i drugim prostorijama kuće, pa čak i na terasi može se videti mnogo slika raznih autora, a jedna na kojoj je beogradski "Pobednik" zaista oduzima dah.

 

Njen dnevni boravak, trpezarija i kuhinja su uređeni u klasičnom stilu i odišu toplinom pravog porodičnog doma. U središtu dnevnog boravka je kamin, a enterijer je dodatno prošaran umetničkim predmetima. Spavaća soba povezuje terasu na kojoj se pruža predivan pogled na grad.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

Ceca je u javnosti više puta govorila od toga da ne pati od luksuza,  a jedino joj je bilo bitno da živi u centru Beograda jer je tu i odrasla. Dom Cece Bojković upravo se i nalazi na toj lokaciji, u samom srcu prestonice.

 

- Imam dovoljno novca. Dovoljno radim da mogu da živim ugodno. To ugodno nije luksuzno, ali je za mene to sasvim dovoljno. Ne vozim kola, nemam ih, živim u centru grada, što sam oduvek želela. Ali ja sam tako i odrasla - u Njegoševoj, pa u Pajsijevoj, Strahinjića bana, Kosovskoj, evo sada u Nušićevoj živim. To je moj životni krug - otkriva glumica kojoj je stan od 60 kvadrada sasvim dovoljan i ispunjana sve njene uslove.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

Ceca je oduvek želela da ima dom kao iz starih časopisa, i reklo bi se da je u tome i uspela. Ukoliko malo bolje pogledate fotografije primetićete klasičan dizajn nameštaja koji odaje utisak savršenog kutka.

 

- Ne volim ultramoderne nijanse, pa samim tim ni psihodelične kombinacije prilikom bojenja zidova. Nisam staromodna, već po mom mišljenju takve savremene tendencije u uređenju prostora nemaju toplinu. Volim da vidim ravne linije stakla, ali ne i da njima budem okružena. Više sam klasičar - otkriva svoj prefinjeni ukus slavna umetnica.

 

Osim klasičnog dizajna dom Cece Bojković prožet je i umetninama koje su najbolji odraz njene sofisticiranosti. Osvetljen dnevni boravak prava je galerija koji je glumica uredila po svom ukusu i u potpunosti oslikava njen stil i temperament.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

U tom malom parčetu raja sve je sređeno baš onako kako je ona to oduvek želela. Njen stan je prepun uspomena sa raznih putovanja, mnoštvom detalja, a velika zelena žaba je jedan detalj koji su svi zapazili.

 

Ipak, ono što je okupiralo pogled i pažnju brojnih Cecinih fanova i pratilaca na društvenim mrežama jeste mala starinska česma na kojoj Ceca tokom toplih letnjih dana zaliva svoje biljke, o kojima se brine kao da su deo porodice. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

- Imam dva divna Ćelićeva crteža i jednu njegovu sliku. Moj pokojni suprug Muci Draškić bio je njegov veliki prijatelj. Volim i Duška Otaševića, a imam i njegovu grafiku Nikola Tesla. Veoma draga slika mi je i ulje na platnu Ksenije Divjak, ali sam ga stavila pod staklo jer se u mom domu puši, a reč je o veoma nežnom umetničkom delu. Moj portret je radio Ljuba Milunović, akademski slikar, ali mislim da je Mucijev portret mnogo lepši, što i treba da bude - rekla je jednom prilikom glumica koja najvrednije nagrade kakve su Žanka Stokić, Dobričin prsten i Zlatna arena čuva u intimnoj radnoj sobi, u koju ne ulaze gosti.

 

makonda-tracker