• <b> Znate li kako se pravilno pravi kajgana? </b>
Proteini - uključujući jaja - ne podnose dobro visoke temperature. Ukoliko vam kajgana uvek zagori i ima pomalo gumentakst ukus, verovatno je spremate prebrzo, i to na previsokoj temperaturi.
  • <b> Znate li kako se pravilno cedi pasta? </b>
Svaki put kad cedite testeninu trebalo bi da ostavite makar jednu kašiku vode jer je ta tečnost ključna za pravilno raspoređivanje sosa.
  • <b> Znate li kako da svi mafini budu jednake veličine? </b>
Da vam jedan mafin ne bi izgledao kao ogromna pečurka, a drugi bio sasvim sićušan, testo odmerite kašikom za sladoled pre nego što napunite kalup.
  • <b> Znate li da pržite slaninu? </b>
Kako biste izbegli prskanje ulja i da više nikad ne biste jeli zagorelu slaninu, umesto da je pržite pecite je u rerni! Obavezno stavite papir za pečenje i rezultat će biti ukusniji obrok, bez dosađivanja ribanjem šporeta.
  • <b> Znate li kako da ispečete najukusnije pile? </b>
Nema potrebe za komplikovanjem i stavljanjem slojeva i slojeva raznih začina. Da bi piletina bila savršeno ukusna, jednostavno je posolite i stavite da se peče!
  • <b> Znate li koliko vam je špageta dovoljno? </b>
Sigurno ste se oduvek pitali čemu služi rupa u priboru za vađenje špageta (šupljikavim kašikama i viljuškama). Verovali ili ne, stvar je veoma jednostavna  - onoliko špageta koliko staje u tu rupu je idealna mera jedne porcije!
  • <b> Znate li da ne morate da trošite baš toliko novca? </b>
Ako ne možete da pojedete toliko jaja koliko ste kupili, zamrznite ih. MSN tvrdi da su zamrznuta jaja jestiva šest meseci, dok ona koja se čuvaju u frižideru mogu da se koriste samo pet nedelja.
  • <b> Znate li da rendate sir? </b>
Ukoliko je sir mekan, najpre ga stavite u plastičnu kesu, zamrznite ga na dvadeset minuta i tek zatim izrendajte.
  • <b> Znate li kako se pravilno odlaže povrće? </b>
Sigurno niste znali da ne mora baš svako povrće da se čuva u frižideru  - krompir, luk i paradajz, recimo, gubi kvalitet i strukturu ako je duže na niskim temperaturama.
  • <b> Znate li da perete varjače? </b>
Drveni pribor ni u kom slučaju ne perite u mašini za pranje sudova . Takođe, ne bi trebalo ni da potapate pribor od ovog materijala kako ne bi omekšao. Idealno je da varjače operete na uobičajen način, a idealno bi bilo da imate odvojene varjače za različite namirnice (jedna za luk, jedna za paradajz i sl.) jer one ponekad upiju miris hrane za koju se najčešće koriste.

Godinama ste bespotrebno trošili novac, vreme i živce: Ovih 10 stvari u kuhinji celog života radimo pogrešno