dostojno princeze

Remek-delo koje se čuva u muzeju: Znate li koja slavna lepotica je nosila najpoznatiju venčanicu na svetu? (FOTO)

0

Ova prelepa haljina postala je deo zbirke Muzeja umetnosti u Filadelfiji, a krojena je za jednu od najlepših glumica u istoriji filma.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Venčanica koju je Grejs Keli 1956. nosila kad se udala za princa Renijea III od Monaka proglašena je za najelegantniju u XX veku i pravo je remek-delo.

Grejs ju je dobila na poklon od studija MGM, a dizajnirala ju je Helen Rouz. Na veo su bile ušivene hiljade bisera.

 

Otkačene, romantične i tako, tako seksepilne: 10 venčanica koje će najveće zaljubljenice u modu nositi narednih godina (FOTO)


Donji deo venčanice je od svilenog tafta, a gornji od fine čipke, čiji motivi su odvajani od podloge i ponovno sastavljani kako bi pratili oblik haljine do donjeg dela. Iskorišćeno je 22 metara svilenog tafta, 90 metara svilene mreže i briselska čipka s ružama stara 125 godina. Procenjeno je da su troškovi proizvodnje i materijala iznosili 7.266 dolara.

 

Dizajner cipela za venčanje Dejvid Evins je u desnu cipelu Grejs Keli ubacio novčić za sreću.

Venčanica je danas vlasništvo Muzeja umetnosti u Filadelfiji.

 

Njene fotografije pogledajte u galeriji.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

Na svoj dan venčanja Grejs Keli je dala novo značenje reči 'ikona'. Ceo njen stajling - od vela do ženstvenih detalja od čipke i konzervativne haljine su je učinili mladom koja ne stari."

Buduće mlade, zaboravite bele cipele: Trendi neveste u 2017. biraju obuću u ovoj boji - i izgledaju spektakularno (FOTO)

 

Princ Albert od Monaka, sin Grejs Keli, otkrio je kako mu je majka stigla iz Amerike na venčanje.

 

- Doplovila je iz Njujorka u Monako. Putovala je osam dana s 50 članova porodice, šest deveruša i 80 kofera. U Monaku su je dočekali njen princ i gomila od 20.000 ljudi - rekao je Albert.

 

makonda-tracker