Obeležili prvo veče

Poznata lica i fantastične kreacije: Svečano otvoren 41. Fashion Week u Beogradu (FOTO)

0
Finalnom revijom Fashion Scout SEE (Southeast Europe Fashion Showcase) konkursa na kome se takmičilo 12 dizajnera iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije svečano je otvoren 41. Belgrade Fashion Week!
foto: Đorđe Tomić
foto: Đorđe Tomić

Nevena Ivanović ispred brenda NEO design je pobednica konkursa, a kao nagradu dobila je priliku da predstavi svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru programa ONES TO WATCH na septembarskom izdanju Fashion Scout.

 

Počinje 41. Belgrade fashion week

 

Prve večeri Belgrade Fashion Week-a, publika je bila prilici da uživa i u Mona & Mona Man reviji. Mona Man modna revija po prvi put je predstavljena beogradskoj publici.

 

Ove sezone svoju fascinaciju renesansnim periodom, a posebno Firencom, Mona je iskazala kroz seriju perfektno razrađenih odevnih komada. Iz arhitekture se crpe elementi geometrije, dok se nežne pastelne boje - bež, puder roze, zelena i suptilni floralni motivi ponavljaju u raznim varijacijama.

foto: Đorđe Tomić

Takođe, kao kontrast, prisutne su boje neba i sunca - svetlo plava i jarko zuta. Kombinacije plave i bele boje, sa dezenima porcelanskih vaza podsećaju na more, mediteran, i inspirišu na letnja putovanja. U kolekciji korišćene su prirodne tkanine – koža, viskoza, svila, pamuk, lan, čipka.

 

foto: Đorđe Tomić

Svečano otvaranje ali i Monine revije su oduvek jedne od najposećenijih na Belgrade Fashion Week-u. Tako i ovoga puta, u prvim redovima sedele su brojne poznate ličnosti iz sveta kulture i mode, kao što su: Sara Jovanović, Dejan Tomašević, Boško Jakovljević, Lena Bogdanović, Rada Đurić, Marija Tarlać, Ašok Murti, Aleksandra Perović, Tanja Rađenović, Duška Jovanić i mnogi drugi.

 

1 / 14 Foto: Đorđe Tomić
makonda-tracker