očaravajuća toaleta

12.000 sati su stvarali veličanstvenu kreaciju: Evo kako je Dior napravio haljinu za film Lepotica i zver (FOTO, VIDEO)

0
Neverovatno mnogo vremena je uloženo kako bi se napravio ovaj kostim, a na izgled dizajna značajno je uticalo i mišljenje jedne petogodišnjakinje!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Emi Votson, koja je dobila zadatak da tumači ulogu Bel u igranoj ekranizaciji ostvarenja Lepotica i zver, nije bilo nimalo lako da oživi lik koji nam je svima ostao ucrtan u sećanje zahvaljujući istoimenom Diznijevom crtanom filmu, piše Elle.

 

Ultimativni prolećni trend: Model teksas haljine koji će zavladati ulicama modnih metropola - i Beograda! (FOTO)

 

Sada kada je veliki broj ljudi film pogledalo, nema dileme: Ema Votson bila je savršen izbor za ovu ulogu. Ipak, da bi lik Bel toliko bio uverljiv i autentičan pobrinula se kostimografkinja i njen tim. Pogađate, čuvena žuta haljina bila je najzahtevniji zadatak.

 

foto: Profimedia

Da bi haljina dobila sve one brojne slojeve koji stvaraju pravu magiju prilikom kretnji na podijumu za igru, utrošen je 91 metar tkanine!

 

Za sam dizajn i izgled celokupnog kostima zaslužna je kostimografkinja Žaklin Diran, koja je tokom procesa stvaranja haljine imala i malu pomoć.

 

 

Naime, dok je film još uvek bio u fazi nastavka Ema Votson i Den Stivens (koji tumači ulogu Zveri) razgovarali su o izgledu haljine i o tome šta bi bilo važno da se uradi ne bi li haljina odigrala tu značajnu ulogu koja joj je namenjena.

 

Denova ćerka petogodišnja ćerka Vilou igrom slučaja prisustvovala je ovom razgovoru i u sred istog otrčala u sobu po papir i bojice. Na opšte iznenašenje prisutnih, nacrtala im je čak pet različitih modela haljine.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani.

 

makonda-tracker