FASHION INTERVJU

Visoka moda za jake žene: Lepa Danojević otkriva šta je pravi odraz glamura

0
Naša poznata modna kreatorka Lepa Couture nedavno se vratila iz Milana gde je predstavila svoju kolekciju, a nakon što je sumirala utiske, posvetila se novim komadima iz linije All about heroina
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Uspešna modna kreatorka Lepa Danojević, koja je ostvarila zapaženu karijeru kroz gradnju brenda Lepa Couture, nedavno je na prestižnoj Nedelji mode u Milanu održala reviju svojih modela. Čipka koja je do sada bila njen zaštitni znak i dalje ima primat, a danas s ponosom objašnjava šta njena nova kolekcija podrazumeva i kome je namenjena.

 

Visoka moda je sve ostavila bez daha: Ove kolekcije ćete odmah poželeti u svom ormaru! (FOTO)

 

Story: Šta vam je poslužilo kao inspiracija za novu kolekciju?

 

- Za novu kolekciju All about heroina inspiracija mi je bila jaka žena koja menja ustaljena mišljenja i uči druge kako se nose novi trendovi. Žena koja je samostalna i jaka, izložena javnosti, koja koketira sa simbolima ženstvenosti… Isto tako, namenjena je i onima koje uživaju u svojoj anonimnosti i jednostavnosti života. Za nju koja ne voli scenu i visoke potpetice, ali oslobođena je stida i puna seksepila. All about heroina je kolekcija za svaku ženu.

 

foto: www.giorgiotaddia.com

Story: Koje materijale ste ovog puta preferirali?

 

- Čipka i prozračne haljine predstavljaju lajtmotiv ove kolekcije. Mnogo je ručnog rada i kristalnih delova. Zbog najfinije čipke i hiljade svetlucavih detalja, ova kolekcija ima nekoliko zajedničkih pravila sa haute couture principima.

 

Story: U čemu se ova kolekcija razlikuje od prethodnih, a šta ste zadržali kao prepoznatljiv znak?

 

- Čipka je moj zaštitni znak i po njoj smo prepoznatljivi, a zastupljena je i u ovoj kolekciji. Novine su svilene tkanine od kojih su kreirane haljine u laganijem ritmu, bluze od prozračnih tankih materijala, jednostavne forme i pojedini kristalni ručni komadi koji su upotpunjavali ceo outfit.

 

makonda-tracker