Katarina Marković i Marko Živić: Bračni par pred kamerama

Iako svoja venčanja zamišljaju potpuno drugačije, glumci Katarina Marković i Marko Živić oprobali su se u ulogama otkačenih mladenaca čija je svadba priređena na beogradskom jezeru
0
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

U pauzi snimanja nove serije Kuku Vaso na televiziji Pink u kojoj igraju bračni par, glumci Katarina Marković i Marko Živić odlično su se snašli u ulozi mladenaca na improvizovanom venčanju koje je za potrebe modnog eksperimenta maga zina Story priređeno na Adi Ciganliji. S obzirom na to da se bave istom profesijom, simpatična brineta i šarmantni umetnik imaju mnogo sličnih stavova kada je reč o odevanju pa oboje uživaju u stilskim transformacijama. Slažu se u tome da garderoba može da doprinese boljem raspoloženju i zbog toga se trude da u svakoj prilici izgledaju lepo.
Kako ste se snašli u ulozi mladenaca?
Katarina:
Odlično sam se osećala u ulozi otkačene mlade i u kostimima koji nisu uobičajeni na venčanju.
Marko:
Super. Nije mi prvi put, a ni poslednji da budem mladoženja (smeh).
Kako biste voleli da izgledate na svom venčanju?
Katarina:
Ne zamišljam sebe kao mladu, ali kada dođe vreme za udaju, misliću i o idealnoj garderobi za taj dan. Sada još ne znam da li ću biti u klasičnoj beloj venčanici ili ću eksperimentisati sa garderobom. Sve zavisi od toga koliko ću imati godina kad se to bude desilo. Moja sestra se udala u beloj venčanici i izgledala je čarobno, pa sam tokom njene svadbe želela da izgledam slično na svom venčanju. Moguće je da ću se udati i u farmerkama.
Koji je savršen stajling za mladoženju?
Katarina:
Volela bih da pred oltarom pored sebe imam svedenije obučenog muškarca nego što je ovog puta bio Marko, iako mu ova odeća odlično stoji.
Marko:
 Ne znam kako bi trebalo da izgleda idealni mladoženja, ali ovako kako me je Ivana Rabrenović obukla izgledao sam najneverovatnije. Ivana je sjajan čovek, moj prijatelj i odličan stilista.
U kakvoj garderobi vam se muškarci najviše sviđaju?
Katarina:
Sve zavisi od njegovog karaktera. Volim kada odeća podržava nečiji temperament, pa se i sama trudim da moje trenutno raspoloženje i opšte karakteristike budu potkrepljene garderobom. To je i za muškarce veoma bitno, pa ako je neko opušteniji po prirodi onda mogu da ga zamislim i bez odela.
U čemu su žene najseksepilnije?
Marko:
U dugim haljinama sa velikim šlicevima. Kad malo vidiš, a mnogo maštaš.
Volite li stilske transformacije na sceni?
Marko:
Da. Za građenje lika kostim je veoma važan. On mora da bude tačan. To jeste posao kostimografa, ali on sa glumcem kroz razgovor zajedno upoznaje lik za koji se sprema odeća. Pošto i taj lik čini odelo, onda je jasna uloga kostima.
U kojoj predstavi ste imali najveću transformaciju?
Katarina:
U komadu Majstor i Margarita jer u njemu igram mačku, pa je uloga zahtevala potpunu vizuelnu transformaciju. Taj kostim je bio veoma interesantan.
Marko:
Ne sećam se kada sam imao najčudniji kostim jer sam odigrao više od pedeset premijera u pozorištu, ali znam da se super osećam u kostimu Đenke u mjuziklu Maratonci trče počasni krug.
Kakav vam je kostim u novoj seriji Kuku Vaso koja će na jesen početi da se prikazuje na televiziji Pink?
Katarina:
Prilično sveden jer je reč o sitkomu koji zahteva svakodnevnu garderobu. Nema mnogo eksperimenata što mi se i dopada jer predstavlja potpuni kontrast od serije Agencija za SIS koju sam prethodno radila.
Marko:
I moj kostim je savremen. Igram čoveka koji je završio istoriju umetnosti, a radi kao taksista zato što za njega nema posla u struci. Mislim da će serija Kuku Vaso imati lep i dug život. Nama je super na snimanju, a verujem i u dobar snimljeni materijal.
Koliko ste u privatnom životu skloni promenama imidža?
Katarina:
Često sam menjala imidž, a najviše sam eksperimentisala sa kosom. Imala sam i veoma kratku kosu i izuzetno dugu, potom kovrdžavu i ravnu, plavu i crnu. Na neki način sam se tražila kroz promene frizure, a to je naročito bilo izraženo u periodu dok sam studirala. S druge strane moj stil odevanja je prilično ustaljen i moja dnevna i večernja garderoba gotovo se i ne razlikuju.
Marko:
Ja nisam mnogo eksperimentisao, ali obožavam kad se dobro osećam u garderobi koju nosim, pa makar to bio najveći modni promašaj. Ne zanima me. Meni je super.
Imate li omiljene boje garderobe?
Marko:
Recimo da je to zelena.
Katarina:
U mom ormaru preovladava crna odeća, iako ne mogu da kažem da mi je to omiljena boja. Što se tiče letnjih stvari, imam ih mnogo i u beloj boji, a ove godine kupila sam i dosta garderobe u žutim nijansama.
Šta najčešće nosite na premijerama?
Marko:
Volim stil odevanja i ličnost Robija Vilijamsa. Uz njegovu harizmu ide i ono što nosi. Da imam više para oblačio bih sve što nose on i Džoni Dep. Ovako ih bedno kopiram.
Katarina:
Uglavnom nosim haljinice jer se u njima najprijatnije osećam. Moj stajling zavisi i od toga kakva je predstava, pa ako je reč o komediji onda biram vesele boje, a ako je ozbiljniji komad obično obučem crnu odeću. Odlazak u pozorište podrazumeva pristojniju garderobu i izgledala bih nekulturno kada bih se pojavila u nekoj majičici. Leti čak sebi ne dozvoljavam da nosim papuče umesto sandala.
Koliko pridajete pažnju oblačenju?
Katarina:
Veoma jer volim da budem lepo obučena i osećam se bolje kada je na meni sve čisto i lepo upakovano.
Marko:
Volim da se dobro osećam, a garderoba svakako pomaže u tome.
Smatrate li da za dobar stajling mora da se potroši mnogo novca?
Katarina:
Ne mora, ukus ne može da se kupi već se godinama gradi. Imam mnoge božanstvene stvari koje sam malo platila, a mnogo iznosila. Moj posao zahteva da imam mnogo stvari, ali one ne moraju da budu skupe.
Marko:
Stvari ne moraju da budu skupe da bi bile lepe, ali se trudim da idem za onom devizom: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

Piše: Ivana Nikolić

makonda-tracker