pogledajte

Konstrakta futuristički, Nada Šargin RETRO! Poznate dame kao MANEKENKE na reviji posvećenoj Jovanki Broz (FOTO)

1

U okviru 50. izdanja L’Oreal Fashion Weeka, u Palati Srbija je održana revija Jovanka u boji, kao omaž Jovanki Broz.

foto: Milan Maričić/ATAImages
foto: Milan Maričić/ATAImages

Modna revija posvećena Jovanki Broz je okupila brojne poznate ličnosti iz sveta mode, ali i politike. Pokrovitelj revije je bila prva dama Tamara Vučić.

 

Publici su bile predstavljene kreacije 23 dizajnera iz Srbije i republika nekadašnje Jugoslavije, inspirisane otmenošću i elegancijom nekadašnje prve dame. Kreacije su izrađene od originalnih materijala koje je Jovanka Broz dobijala na brojnim putovanjima sa drugom Titom.

Ovom događaju je prisustvovala i rođena sestra Jovanke Broz, Nada Budisavljević, a zanimljivo je da su pistom prošetale i Konstrakta, Lena Bogdanović, Nada Šargin i Aleksandra Janković.

Zlatna haljina u stilu boginje je pripala Nadi Šargin. Radi se o modelu sa dugim rukavima i ravnim izrezom, dok je ceo materijal u presijavanju između žute i crvene nijanse. 

 

Konstrakta je imala sako sa futurističkim rukavima u plavo-zelenoj boji u kombinaciji sa teget suknjom, dok su Aleksandra Janković i Lena Bogdanović zablistale u posebno elegantnim haljinama. Lena je bila u posebnoj nijansi zelene koja se od struka širi, dok je Aleksandra odabrala roze nijansu sa pravim retro motivima i krem ogrtačem.

 

1 / 6 Foto: Milan Maričić/ATAImages

 

- Iza Jovanke Broz ostali su neiskorišćeni najfiniji materijali, koje sada, devet godina posle njene smrti, dizajneri iz Srbije, kao i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije, pretaču u savremene kreacije - stoji u pismu Tamare Vučić.

 

 

makonda-tracker